Stumbrų sugrįžimas kelia gyventojų nerimą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

EXE 2009-10-10 12:12
KA!!! savo namuose as dar tureciau elgtis kaip svecias?!?! nesvaik vaikinuk... Jei kazkas braunasi y mano valdas turiu teise imtis tam tikru priemoniu...
špokas 2009-10-10 12:21
To exe ir kiesza , arba jus neišsilavinę arba šiaip trenkti . Dėl kiesza tai nepykstu, juk suprantu žmogus iš panevėžio TULPINIS ... Tik įdomu , kodėl visada žmogus ieško problemų ne savyje, o gamtoje ? Lyg mat sunku tvora užsitverti...Ir daug yra giedama apie Dieva, 10 dievo įsakymų, ateina laikas jų laikytis ir dzin ant jų , o kai bažnytėlėj tai jezus marija pakalbėsiu daug daug poterių ir man viskas bus atleista...
Audriusa 2009-10-10 12:43
Na zmones ir nusivaziavo... Matos kad nuo bezdziones netoli nusivystes - naikint viska kas mano teritorijoj. Ar kuris nors is jusu bambukai pagalvojot kokio masto naikinimo procesas vyksta? Zmogus nusprende kad planeta priklauso jam ir naikina viska is eiles. Jei kiekvienas ukininkas nuspres savaip tvarkytis su tokiom problemom tai liksim gyvent kaip marse. Tik vietoj dykumu bus bulviu ir javu laukai. Jei teisingai supratau tie stumbrai jau 10 metu ukininkus terorizuoja. Norit pasakyt kad visa ta laika ukininkai verksleno kaip blogai vietoj to kad apsitvertu savo laukus?... Net ir tais laikais kai technologiju nebuvo zmones sugebejo tvoras statyt. O jeigu eini i miska grybaut ir bijai kad pamatysi laukini zveri tai jau geriau eik i soda obuoliu rinkt. Nustokit verkt ir ismokit sugyvent! Neatitrukim nuo gamtos. Gamta kvepia daug maloniau negu popierinis litas. O jei gamta nepatinka kraustykis i miesta. Nors ten laukiniu daug daugiau laukiniu laksto, tik jie peiliais ir sautuvais ginkluoti. O kodel ju nesaudo?
Manvydas 2009-10-10 15:57
Nutariau prisijungti vien dėl kai kurių visiškų asilų,tokių kaip exe ar kiesha. Esat ne žmonės,o naikintojai.Jums tik naikint ir naikint,apie gamtos grožį ir gyvūnų didingumą (ypač stumbrų) jums suprast,dar dešimt metų augt. Esat niekas.Nes jums centas diktuoja kaip gyvent,Jūs dėl cento padarytumėt viską.Materialistai buki neišsilavinę ir nekenčiantys gamtos - ar tai žmogaus požiūris?Ne tai pūnančio žmogaus požymiai. Sėkmės pūt,čia kai kuriems. Tie stumbrai dar prieš mūsų naikinimą čia gyveno ir tai mums reik saugot gamtą ir lenktis jai.O ką mes darom?Griaunam,naikinam gamtą ir jos gyvūniją.O už tai dabar pradedam mokėt. Necypkit paskui,kodėl čia gamta taip ant mūsų pyksta (audros,globalinis atšilimas,cunamiai ir t.t.) - patys prišikom dabar ir srėbkim. O tokie kaip exe,aš tau linkiu pagaliau susitaikyt su gamta,nes be jos tu esi niekas.Pamatysi.
EXE 2009-10-10 17:18
Tu gal prisijaukink tuos Stumbrus ir tegul tavo kieme gyvena...
Vytax 2009-10-10 19:13
Strumbrai dideli ir žolėdžiai gyvūnai. Jiems reikia daug žolės ir pievų. Miškuose jie negali pramisti, tad jiems nelieka nieko kito kaip traukti į ūkininkų laukus. Man tik nesuprantama, kodėl stumbrams leidžiama laisvai veistis tokiame derlingame ir intensyvaus ūkininkavimo krašte kaip Kėdainiai. Nejaugi negalima kas keli metai bandą perskirti ir prieaugį pervežti į kitas Lietuvos vietoves? Ir ten formuoti naujas bandas. Aplink Alytų, Uteną ir Žemaitijoje yra ištisi plotai mažai derlingų, nedirbamų žemių. Tad ten stumbrai galėtų laisvai ganytis niekam nekliudydami po šimtus hektarų pievų ir miškų.
Julius 2009-10-10 19:30
Žmogus, kaip rūšis yra gamtos klaida. Žemės, kaip planetos vėžys. Viską naikina. Neribotai dauginasi. Rezultatas - laukiniams gyvūnams nebelieka vietos. Ne iš gero gyvenimo lapės pradėjo gyventi miestuose, o Paryžiuje ant Notre Damme stogo - sakalai. Žmonių Žemėje realiai turėtų būti ne 6,5 milijardo, bet max. 1 milijardas. Nuo 1 milijardo skaičius iki dabartinio 6,5 užaugo per nepilną 100 metų. Kas toliau?
Manvydas 2009-10-10 22:09
Staigus kitų gyvūnų nykimas.Gamtos nykimas,virtimas dykumomis.Išgyvens tie gyvūnai kurie sugebės prisitaikyt,kažkodėl daugėja mašalų matyt iš vis jų neatsiginsim,vadens lygio kilimas,smarkus žemės atšilimas,vandens garavimas,dar didesnė industrializacija- ir žemės krachas.
EXE 2009-10-11 00:07
Zigzaueris 2009-10-11 01:55
tu-vovere...
Vygintas 2009-10-11 12:46
Hmm man tikrai gražūs gyvūnai stumbrai, bet iš kitos pusės, nemanau, kad gyvūnui galima leisti daryti bet ką. Tiesiog reikia konstruktyvių priemonių, Vytax pasiūlymas mano nuomone yra labai teisingas, tiesiog išsklaidyti šiek tiek bandas, o jei jos prisitaikys gerai gyventi vietose, kur ūkininkavimas nėra stipriai išvystytas, tai visai problema būtų išspręsta. O tiem, kas siūlo tvoras pastatyti: -europos finansavimą nėra taip jau lengva gauti, juo labiau, kad padengtų visą 100% sumos. Tad nenuostabu, jeigu tarkim EU pasiūlo padengti 80 procentų, kad ūkininkai nelabai ir išgali likusių padengti savo lėšom. Ar jūs įsivaizduojat kiek kainuotų aptverti pvz 30 hektarų lauką? nepamirškit, kad čia jum ne nuo šuns apsisaugoti tvora, paprasta lengvos konstrukcijos vielinė tvora prieš tokio dydžio žvėrį nieko nepadarys, jis norėdamas į lauką nueiti net nepastebėtų tokios.
Manvydas 2009-10-11 13:01
Nemanai,kad paprasčiausiai draudimas viską išspręstų kuris turėtų mokėti už tai,kad tavo pasėliai buvo sunaikinti nykstančios rūšies?
EXE 2009-10-11 14:09
Kad issimust is draudimo pinigus reikia kryziaus kelius praeit zmogeliui Lietuvoje, kitas dalykas vistiek neatgautum tiek kiek zalos padaryta ir dar 1 dalykas - Draudimas nebenores drausti objekto kuris jam y minusa eina pastoviai!
Nerkashis 2009-10-11 14:55
Buvo prieš tai straipsnis apie vilkų problemą. Tai reikia užveist vilkų ten. Pravaikys gal kiek.
Julius 2009-10-11 18:06
Vilkai ne tokie durni kaip žmonės. Joks vilkas nesivaikys toną sveriančio stumbro, kai Jono telyčia trečią dieną mykia pamiškėj negirdyta, nes Jonas pas Jadzę samagoną lupa.
Nerkashis 2009-10-11 18:55
Bet kaip žinia vilkas ne vienas medžioja. Be to, pasirenka auką, kurią galima pribaigt. Žinoma Jono telyčia jiems kaip saldainiukas... Nebent pas Jadzę samagonas baigsis...
creator 2009-10-11 22:38
Na kiek žinau, tai "elektrinis piemuo" labai padeda... ir nereikia jokių galingų gelžbetoninių tvorų
Strong_Bad 2009-10-12 03:06
Jau jaucio bijoma, o kas neissigastu, kai toks vos ne 2 m raguotas mesos kalnas pro tave eitu, atrodo grybsteltu ir atia atia tinki vinki. Tik sustingusiam stovet ir ne pirst
Tornmentor 2009-10-12 10:57
Ot linksmi tie stumbrai: įsitaisė sau vienam miškely, gyvena ten jau 10 metų ir po tuos pačius laukus ūkininkams dirvonus rausia!
Otto 2009-10-12 12:07
Matau, kad nieko tu nežinai apie elektrinį piemenį, nebent tik tiek, kad krečia. Tą vielutę dažnai nutraukia stirnos (dabar jau retai, nes vilkai jas baigia išpjauti), tai kaip ji sulaikys stumbrą? Gyvūnas turi pirma suprasti, kad palietus vielą skauda, kažkas tuo pratinimu turi pastoviai užsiimti ir raišioti nutrauktas vielas. Be to, kas kilometras, turi stovėti impulsų generatorius ir akumuliatorius, kuriuos labai mėgsta pavogti. Beje, juos taip pat reikia prižiūrėti, įkrovinėti. Kas kalbėjo apie apdraudimą; malonėkit pasidomėti draudimo sąlygomis, gal atšoks fantazija. Gal tegu valstybė draudžia stumbrus nuo jų padaromos žalos? Šiaip- stumbrai- ne vilkai, jie toli nuo miško nenuklysta, tereikia pamiškėse laikyti šienaujamas pievas ir nuostoliai bus mažesni. Kas rašė apie grūdų perteklių ir neva todėl mažas jų supirkimo kainas, tai gal geriau iš viso patylėkit . Šiuos mitus skleidžia apetitu pinigams nesiskundžiantys supirkėjai. Pirmoje vasaros pusėje verkšlens, kad nebeturi grūdų ir keps duoną iš suplėkusių pašarinių. Norite sužinoti, kiek reikia grūdų kilogramui batono? Tai paprasta; sudžiovinkite kilogramą batono, pasverkite ir sužinosite, kiek sumokėjote už vandenį . Nukrypau nuo temos, bet.. taip jau pas mus yra, kad stipresnis iš silpnesniojo greitai keps šašlyką .