Seismologai perspėja apie naują košmarą: Europai smogs stipriausias istorijoje žemės drebėjimas – skelbiama, kur bus epicentras  ()

Seismologai perspėja apie labai stiprius žemės drebėjimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Seismologai apskaičiavo, kokia yra žemės drebėjimo tikimybė Graikijoje. Jie pažymėjo, kad artimiausiu metu šios šalies greičiausiai lauks labai stiprūs žemės drebėjimai.

Pasaulis vis dar bando atsigauti po žemės drebėjimo Turkijoje. Tuo pačiu metu Graikijoje, anot ekspertų, gali įvykti nauja stichinė nelaimė.

Stiprūs žemės drebėjimai Graikijoje įvyksta kas 600 metų

Pažymėtina, kad apie tai iš karto kalbėjo du graikų mokslininkai – profesoriai Konstantinas Sinolakis ir Kostas Papazakos. O jų prognozės gerokai nuviliančios. Tiesą sakant, šis artėjantis žemės drebėjimas gali būti stipresnis nei buvo Sirijoje ir Turkijoje – tai yra 8,5 balo pagal Richterio skalę.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5909 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

„Paskutinis didelis žemės drebėjimas Kretoje įvyko 1403 m., ir aš manau, kad tokie žemės drebėjimai įvyksta kas 600–800 metų. Jau esame ant žemės drebėjimo, kurio stiprumas yra apie 8,5 balo pagal Richterio skalę, slenksčio“, – sakė Sinolakis.

Tuo pat metu tai patvirtino ir jo kolega, Salonikų Aristotelio universiteto seismologijos profesorius. Tačiau Kostas Papazakos pažymėjo, kad tikslaus nelaimės laiko nuspėti neįmanoma.

 

Daugelis šios srities specialistų sutinka su Papazakos teiginiu. Visų pirma, mes kalbame apie Ramiojo vandenyno šiaurės vakarų seisminį tinklą. Seismologai pareiškė, kad niekas negali atspėti, kur ir kada įvyks stiprūs žemės drebėjimai.

Be to, mokslininkai ragina nevertinti prognozių kaip kažko, kas įvyks su šimtaprocentine tikimybe. Šie pranešimai turėtų būti traktuojami kaip įspėjimas ir reikia pasiruošti galimoms pasekmėms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(21)
(7)

Komentarai ()