10 metų be namų. Vyras aplankė visas pasaulio šalis, nė karto neskridęs lėktuvu (Video)  ()

Torbjornas Pedersenas baigė 10 metų trukusią kelionę aplink pasaulį, keliaudamas tik traukiniu, autobusu, laivu ir pėsčiomis. Vyriškis į kelią išėjo 2013 metų spalį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

44 metų Torbjornas Pedersenas iš Danijos teigia esąs pirmasis žmogus, kuris nė karto neskridęs lėktuvu ir negrįžęs kelionės metu namo, aplankė visas pasaulio šalis. 10 metų nematęs namų vyras pagaliau baigė savo kelionę po pasaulį.

Apie tai rašo „Metro“.

Orhuso (Danija) uostamiestyje iš konteinerinio laivo išlipęs vyras sakė baigęs 10 metų trukusią kelionę aplink pasaulį. Jis keliavo traukiniu, autobusu, laivu ir pėsčiomis.

„Svajojau grįžti namo. Taip ir nutiko. Kartu nerimauju dėl ateities. Tvyro nežinomybė, viskas galvoje susimaišė“, – sakė jis ir apibūdino savo atvykimą kaip „karčiai saldų“.

Pedersenas, anksčiau dirbęs laivybos srityje ir JT taikdariu, išvyko 2013 m. spalio 10 d. Jo kelionė galėjo užtrukti mažiau laiko, jei per pandemiją jis nebūtų dvejiems metams įstrigęs Honkonge, Kinijoje.

„Galvojau, kad iš viso užtruks daugiausiai ketverius metus, gal trejus su puse, jei eisiu kiek greičiau“, – pridūrė vyras.

 

Vyras palaikė ryšį su jį aplankiusia partnere Le Gjerum, kuri kelionės metu su juo keliavo beveik 30 kartų. Moteris, kuri tapo jo žmona po to, kai jie susituokė internetu per COVID-19 pandemiją, sakė, kad buvo sužavėta vyro užsispyrimo, tačiau nekantriai laukė „kasdienio gyvenimo kartu“.

Remiantis Gineso rekordų knyga, JK pilietis Grahamas Hughesas tapo pirmuoju žmogumi, kuris aplankė visas pasaulio šalis nesinaudodamas oro transportu, nors, skirtingai nei Pedersenas, britas per savo kelionę du kartus grįžo namo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(0)
(22)

Komentarai ()