Skamba visa Rusija. Atiduodamas Sibiras. Skelbiamos slaptos sandėrio detalės (Foto)  ()

Nors Kremlius baiminosi dėl NATO plėtros, Maskva savo noru tapo Pekino vasalu, rašo Heraščenka.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-25 Skamba visa Rusija. Atiduodamas Sibiras. Skelbiamos slaptos sandėrio detalės (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Grandiozinis sandoris. Rusija pasiūlė Kinijai 32 mln. hektarų Sibiro (Lietuvos dydis - 6,53 mln. hektarų ). Sutartį įvykdys Rusijos įmonė EPT, kuri įsipareigoja per 12 metų Kinijai tiekti 70 mln. tonų grūdų ir kitos žemės ūkio produkcijos, rašo Rusijos žiniasklaida.

Apie tai rašo Ukrainos Vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Heraščenka.

Preliminari sandorio suma – 25,7 mlrd. dolerių. Susitarimai lapkričio pabaigoje arba gruodžio pradžioje bus konsoliduoti tarpvyriausybiniu lygiu. Dėl šios tikrai didžiulės sumos sandoris tapo vienu didžiausių Rusijos ekonominių santykių su Kinija istorijoje.

Ekspertai šį įvykį pristato kaip reikšmingą žingsnį plėtojant abiejų šalių ekonominius santykius ir plėtojant žemės ūkį, rašo leidinys argumenti.ru.

EPT priklauso „Naujojo sausumos grūdų koridoriaus“ grupei ir yra didžiausias šalies žemės ūkio rinkos dalyvis. Įmonei priklauso didžiuliai 32 mln. hektarų dirbamos žemės plotai, esantys Tolimuosiuose Rytuose ir Sibire.

 

Šių dirbamų žemių potencialas yra milžiniškas. Rusijos bendrovės ir Kinijos valstybinės korporacijos „China Chengtong“ susitarimas numato į Kiniją per 12 metų tiekti 70 mln. tonų rusiškų žemės ūkio produktų. Tai didžiuliai kiekiai grūdų ir kitų žemės ūkio kultūrų, kuriuos Rusija eksportuos į Dangaus imperiją, rašo argumenti.ru.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(17)
(-8)

Komentarai ()