„...kad jie atiduotų Baltijos šalis.“ Didelė staigmena. Kas bus, jei Putinas pralaimės  ()

Kinija pastūmėjo Putiną pradėti karą prieš Ukrainą, suprasdama, kad ji bet kokiu atveju išloš, sakė Andrejus Piontkovskis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinija pasiruošė. Yra planas Rusijos pralaimėjimo ir pergalės atveju.

Kinija pastūmėjo Putiną į plataus masto karą su Ukraina. Jei Putino planas būtų pavykęs ir jis būtų paėmęs Kyjivą, o paskui šantažavęs Vakarus, kad jie atiduotų Baltijos šalis, tai Taivano salos raktus į Pekiną būtų atnešę patys šios salos gyventojai.

Jeigu Putinas pralaimės šį karą, jis susilpnės tiek, kad taps visišku Kinijos vasalu, o Kinija iš tikrųjų įgis viso Sibiro kontrolę.

Tokį požiūrį interviu su Vasilijumi Golovanovu išsakė Rusijos opozicionierius, politologas ir publicistas Andrejus Piontkovskis.

„Šiandien akivaizdu, kad Kinija laukia. Ji nėra pasirengusi ryžtingiems veiksmams šiuo metu“, – pažymėjo analitikas. – Tiesą sakant, Kinija nukreipė Putiną šiuo keliu. Prisimenate garsiąją Rusijos prezidento spaudos konferenciją po susitikimo su Macronu vasario 5 d., kai jis grįžo iš Pekino? Jis buvo neįtikėtinai euforinės būsenos. Būtent tada Putinas įžeidė Ukrainą: „Patinka ar nepatinka – būk kantri, gražuole“. Ir tada jis netikėtai prabilo apie savo branduolinio šantažo planą. Jis pasakė netikėtą frazę: „Taip, mes suprantame, kad įprastiniu lygiu esame prastesni už visą NATO“. Tada jis tęsė sakydamas, kad jie turi neįtikėtinų branduolinių ginklų. Taip buvo bandoma įbauginti Vakarus, priversti juos trauktis“, – aiškino Piontkovskis.

 

Tačiau šie Putino planai Ukrainoje buvo sugriauti. Ir Vakarai taip pat neatsitraukė. Dar praėjusių metų spalį Putinui buvo aiškiai pasakyta, kas jam nutiktų, jei jis paprasčiausiai panaudotų branduolinį ginklą.

Anot Piontkovskio, JAV būtų tiesiog išnykusios iš pasaulio istorijos, jei būtų atsitraukusios dėl Putino grasinimų, o Kinija būtų išlikusi pasaulio lydere.

„Dabar Pekinas stebi. Dabar jis nėra pasirengęs ryžtingiems veiksmams. Bet jeigu Vakarai pralaimės šį karą, tai Kinija ramiai paims Taivaną“, – prognozavo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(208)
(9)
(199)

Komentarai ()