Tikras monstras. Didžiausias krioklys Žemėje. Beveik nematomas, nepaisant milžiniško dydžio (Video)  ()

Paslėptas nuo visų, krioklys tris kartus viršija garsųjį Anchelio krioklį, kuris laikomas aukščiausiu sausumoje.


Igvasu krioklys, esantis tarp Argentinos ir Brazilijos
Igvasu krioklys, esantis tarp Argentinos ir Brazilijos
© Enaldo Valadares, CC BY-SA 3.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cataratas.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ar žinote, kur yra didžiausias krioklys Žemėje? Tikriausiai manote, kad Anchelio krioklys, esantis Venesueloje, kuris yra laikomas aukščiausiu. Tačiau mokslininkai tikina, kad viskas nėra taip paprasta, rašo „IFLScience“.

Tiesą sakant, didžiausias krioklys pasaulyje yra paslėptas nuo visų akių – yra po vandeniu, o jo aukštis tris kartus viršija Anchelio krioklio aukštį (979 m, nenutrūkstama srovė 807 m). Danijos sąsiaurio krioklys, esantis po Danijos sąsiauriu tarp Grenlandijos ir Islandijos, yra laikomas tikru milžinu tarp krioklių Žemėje.

Tyrimai rodo, kad jo aukštis siekia neįtikėtinus 3,5 kilometro, o ilgis siekia milžiniškus 160 kilometrų. Mokslininkų teigimu, čia vanduo iš Grenlandijos jūros patenka į Irmingerio jūrą. Ankstesni tyrimai taip pat parodė, kad jis kas sekundę perneša apie 5 milijonus kubinių metrų vandens. Palyginimui, tai yra beveik 2000 Niagaros krioklių didžiausio srauto metu.

[Vokietija!] Už mažiausias kainas puikios kokybės „KKmoon“ lazeriniai nivelyrai: 16 linijų, 2 baterijos, pulteliai ir net APP - fantastiški daiktai remonto ir statybų darbams
2091 1

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Labai gausios pakuotės - papildomi priedai, laikikliai, stovai + 2 baterijos!

16 linijų, žalios spalvos 532nm lazeriai

Valdomi su mygtukais, pulteliu ir APP

Išsamiau

Didžiausias krioklys Žemėje pirmą kartą buvo atrastas 1989 m. Nacionalinės vandenynų tarnybos duomenys rodo, kad šis „natūralus monstras“ atsirado dėl vandens temperatūros skirtumų. Ne paslaptis, kad šaltas vanduo yra tankesnis už šiltą, todėl kai šaltas Šiaurės jūrų vanduo, tekantis į pietus, susitinka su šiltesniu Irmingerio jūros vandeniu, jis tiesiog nugrimzta. Dėl to šaltesnis ir tankesnis vanduo išstumiamas po šiltesniu vandeniu ir teka per didžiulį tarpą jūros dugne, sudarydamas kolosalių matmenų krioklį.

 

Danijos sąsiaurio krioklio tyrimų ekspedicijai vadovaujančios profesorės Annos Sánchez-Vidal teigimu, didžiausio milžiniško krioklio Žemėje egzistavimui gali kilti grėsmė dėl planetą smogusios klimato krizės.

Mokslininkai ne kartą fiksuoja didėjančius klimato pokyčius, dėl kurių vandenynai šyla, didėja gėlo vandens antplūdis, mažėja jūros ledo susidarymas. Dėl viso to sumažėja šalto, tankaus, tekančio žemyn, vandens tūris. Deja, dabar mokslininkai mano, kad milžino egzistavimui ateityje gali kilti grėsmė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()