Atsivėrė pragaras. Kartojasi košmaras. Beveik pasiekė gyvenamuosius pastatus. Kas dedasi (Foto, Video)  ()

Pietvakarių Islandijoje išsiveržė ugnikalnis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atsivėrė pragaras. Kartojasi košmaras. Vulkano išsiveržimas prasidėjo į šiaurę nuo Islandijos Grindaviko miesto sekmadienį, sausio 14 d., apie aštuntą valandą ryto. Dieną prieš tai buvo užfiksuota daugybė intensyvių nedidelių žemės drebėjimų. Pareigūnai praėjusią naktį evakavo miesto gyventojus ir paskelbė nepaprastąją padėtį.

Kaip rašo „Ukrinform“, remdamasis „Reuters“, tai pranešė šalies meteorologijos tarnyba.

Išsiveržimas prasidėjo į šiaurę nuo žvejų miestelio Grindaviko, tačiau vis dar buvo neaišku, iš kur tiksliai atkeliauja lava ir kuria kryptimi ji teka. Įvertinti situaciją ir nustatyti tikslią išsiveržimo vietą buvo išsiųstas pakrančių apsaugos sraigtasparnis.

Remiantis naujausia Islandijos meteorologijos biuro informacija, lava teka link Grindaviko ir yra už 450 metrų nuo namų šiauriniame miestelio pakraštyje. Valdžia baiminasi, kad karštos lavos srautai gali pakenkti miesto infrastruktūrai.

 

 

Šis įvertinimas pagrįstas pakrančių apsaugos sraigtasparnio, kuris kartu su mokslininkais skrido virš ugnikalnio išsiveržimo centro, matavimais.

 

Tai jau penktasis išsiveržimas Reikjaneso pusiasalyje nuo 2021 m. Paskutinis išsiveržimas pusiasalyje prasidėjo gruodžio 18 d. Tąkart iš Grindaviko buvo evakuota apie 4000 žmonių, uždarytas netoliese esantis geoterminis kurortas „Blue Lagoon“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(1)
(7)

Komentarai ()