Magnetinis Žemės polius skuba į Sibirą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Mitas 2010-01-04 21:18
Žmogau, kaip tu nesupranti, kad jokios naudos iš tokių replikų. Jei kažkas klysta, o tu žinai, kad jis klysta ir žinai, kaip turi būti iš tikrųjų, tai pataisydamas jį ir pasakyk, kodėl jis klysta... Skaitau kiekvieną komentarą tikėdamasis sužinoti kažką prasmingo, bet kad mažai bando pasakyti kažką prasmingo, tik vieni kitus kritikuoja. Parašykit kas nors ką nors prasmingo, būkit išskirtiniai, būkit pavyzdžiu kitam. Na aš tai kol kas nelabai turiu ką prasmingo parašyti. Kiek jau parašiau, tiek parašiau.
kikilis 2010-01-04 21:23
Arns: Va butent, kazkodel zmones mano, kad poliai "poksht", ir susikeis, kazkuria tai diena, ir trumpam isnyks magnetinis laukas, kai is tikro poliai paprasciausiai letai slenka, ir toliau letai slinks kiton pusen. Ir kai nuslinks, nieko nebus, jie toliau slinks atgalios, ka mes ir stebime nuosedinese uolienose, tirdami nuosedu isimagnetinimo krypti.
nikis 2010-01-04 21:23
Beje, dėl saulės tekėjimo vakaruose, tai galima tame įžvelgt mažą prasmę. Jei žiūrėtume ne į mūsų planetos Rytus ir Vakarus, o Globaliau, tai nesikeičiant sukimosi krypčiai Žemei apsivertus, būtų galima laikyt, kad Saulė teka iš vakarų. Na, o realiai, tai Saulė pas mus vistiek "ateitų" iš Japonijos.
Nerijux 2010-01-04 21:29
Čia aš kalbu apie viena Discovery laidą, kuria kažkur prieš metus teko žiūrėti. Joje sakoma, kad remiantis magnetinių dalelių tyrinėjimu per praėjusių polių apsivertimą vulkaniniuose sluoksniuose, polių apsivertimo metu poliai išnykdavo- susidarydavo magnetinis chaosas. Poliai nėra tokie, kad sukasi lygiai taip pat kaip žemė. Branduolyje vienu metu yra ne 2 ar 4 išlydytos geležies srautai, o daugybė. Poliams pasislinkus arti pusiaujo, dėl srautų imagnetinimo ir žemės sukimosi efekto (ties pusiauju išcentrinės jėgos, o kartu ir žemės diametras, maksimaliausi), srautai persipina ir susidaro nedidelis magnetinis chaosas, kurio metu atsiranda daugybė tiek pietinių, tiek šiaurinių polių skirtingose pusiaujo pusėse. Tokių atvejų magnetinis laukas lyg ir neišnyksta, bet dėl susiskaidymo ir magnetinių laukų vienas kito slopinimo, magnetinis laukas kažkuriam laikui praranda sugebėjimą apsaugoti planetą nuo saulės vėjo.
kionig 2010-01-04 21:30
Dabar jau vyksta viktorina: "kas kvailiau sugalvos..."
Arns 2010-01-04 21:32
Bet pala, jie slenka labiau šiaurė/pietūs kryptimi ar rytai/vakarai? Sugebėtumei magnetui suteiktu kuriam laikui vien šiaurė/pietūs? Vargu, taigi, jei jie susikeistu, vis vien būtu priešingi laukai, kurie ir gina Žemė nuo Saulės vėjo. Juda poliai, juda ir magnetiniai laikai, bet kadangi mes esame ovale, ir mus apdengia magnetinis laukas, tad kaip jis besisukdamas ovale(Žemėje), nusuks nuo ovalo(Žemės) magnetinį lauką, kuris yra virš ovalo(Žemės)?
Strong_Bad 2010-01-04 21:39
O kur buvo minetas zemes apsivertimas? Cia tik magnetiniai poliai vaikscios, o ne zemes asis. Va taip ir atsiranda gandai.
kionig 2010-01-04 21:39
Na komentaruose nerasi nieko prasmingo, cia reikia paciam dometis. Daugelis sako kad wikipedia neverta remtis ? Bet jie negali nieko geriau pasiulyti, kur butu parasyta zmoniska kalba. Tai pat wiki dazniausiai labai jau placiai ir giliai neapraso, nes tam daugeliui nereikia. Beje, wikipedia taip pat duoda nuoradas i rimtesnius saltinius su ta susijusia tema, taip kad norint kazka ne vien zinoti, bet ir ismanyti, turesi pats viska analizuoti. Siulyciau mest visas tas youtubes ir kitus saltinius i sali. O komentaruose vyksta eilines beletristikos, buna zinoma ir protingu atsakymu.
Nerijux 2010-01-04 21:43
Kaip matau, apie daugybę branduolio srautų ir išcentrinės jėgos niekas negali paprieštarauti? Taip neidomu... Juk mėgstate sudirbti teorijas patys nieko nepasiūlydami, tad prašom.
kionig 2010-01-04 21:50
Praleidai elektromagnetizmo pamokas, ar ne taip ? Pilnai tas imanoma, tik ne zmoniu jegoms ir zemes mastais. Su feromagnetiniais materialais ir papildoma valdymo schemute ir rite tas pilnai imanoma. Visi feromagnetikai turi skirtingas histerizes kilpas. Toliau perskaitysi virsuje esancia nuoroda ir klausimu nebeturetu kilti.
nikis 2010-01-04 22:00
"Cia tik magnetiniai poliai vaikscios, o ne zemes asis." aš ir neteigiau, kad kažkas apsivers, tik pasakiau, jog tokiu atveju būtų kažkiek logiškas vieno veikėjo teiginis. Žmonės žmonės, man gaila jau jūsų, kionig, kas tau nepatiko? Aš nieko juk neteigiu, tik sakau, kad ir kitų žmonių nuomonėse galima prasmės įžvelgt. Skaityt išmokit, žmonės. P.S. temos populiarumas matyt tik dėl tų 2012 ir yra. Prisižiūrit filmų, prisiskaitot, o paskui rėkalojat vieni ant kitų, būkim tolerantiškesni.. Ganėtinai apgailėtina.
Nerijux 2010-01-04 22:00
Malonu, kad pritarei, jog saulės vėjas nesant magnetiniams laukams iš tiesų pavojingas elektronikai (net tokiai kaip XIXa.) Bet trumpalaikis magnetinio lauko "pranykimas" juk iš esmės tai ir būtu kažkas panašaus į stipria saulės magnetinę audrą... O mūsu elektronika tai gerokai jautresnė, nei XIX a. telegrafai...
wind 2010-01-04 22:06
Kompasai jam mat atgyvena, čia panašiai kaip " birkos irgi savo jau atgyveno - pirkit vibratorius ! " labai gal daug vilčių ant jankių gps'o dedi ? išjunks kada panorėje ir baigtas kriukis
pinkiss 2010-01-04 22:11
viens dalyks kaip fakts kai atsirand kokia tema kur yra riba pasireikst fantastikai tai tuoj visi sava fantazijas praded liet,pasaulia pabaiga 2012 ateiviai ir t.t. Pseudomokslas ir visokie konspiraciniai teiginiai niera fakts,juos isgalvoj zmones kurie tur kazkokiu tai trukumu ar iesko naudos.Ir paprasta yviki iskart dramatizuoj.Jeigu zmones nors biski pasidometu suprastu kad mokslininkai spej kad zemes poliai jud del skysta zemes branduolia sukimosi ,ir jie remias tuom teoriskai,taip pat teorija yra kad pries kazkiek tukstanciu metu jie susikeite vietom bet tas irgi neyrodyta.Tuom ir skirias mosklas nuo sapaliojimu,vieni snek is galvos nebaige nei studiju jokiu ir remias fantazijom,o tikram moksle jei neturi rimtos teorijas kuria butu bent ymanoma uzrasyt ar apskaiciuot y tave nieks rimtai neziures.
Mitas 2010-01-04 22:42
Nerijux 2010-01-04 22:45
O čia tai jau tu klysti. Kaip matau nelabai domiesi tuo, perteiki tik savo nuomonę, kuria net nesiruoši kažkuo pagristi- jei TU taip manai ir nieko apie tai nežinai, vadinasi yra taip kaip tu manai... Jau gan senokai įrodyta, kad poliai susikeičia vietomis ir keičiasi jie dėl geležinio ir skysto branduolio srovių, kurios jau seniai ir užrašytos, ir moksliškai pagrįstos. P.S. Beje, o kokia kalba tu čia rašai? galima būtu pagalvot, kad žemaitiškai bandai propaguot, bet nemažai žodžių labiau panašūs į bandymą pasirodyt kažkuo, nei kad į žemaičių kalbą... Kartai net sunkiau suprast, nei žemaitiškai...
kionig 2010-01-04 23:35
Sneki teisingai, bet magnetinis laukas negali isnykti, jis gali silpneti, veikiant priesingai jegai.
Alchi 2010-01-05 00:52
Šeip tai nei fiziku nereikia būt, kad suprast jog nieko blogo neatsitiks. Pirmą tai reikia pripažint, kad gyvybė žemėje egzistuoja. Antra magnetiniai poliai jau prieš tai buvo apsikeitę. Taigi jei magnetinių polių apsikeitimas turėtų kokios tai nors grėsmės gyvybei, tai kas 720 tūkst (ar kiek ten) žemėje turėtų būti rasti įrodymų apie masinius gyvūnų išmirimus. Taigi iš esmės mūsų egzistavimas įrodo, nieko blogo nebus . O jei rimčiau, tai magnetinio lauko susilpnėjimas plus saulės aktyvumo didėjimas kelia nerimą. Atsimenu . Trumpai tariant, tuo metu, kai šis interviu buvo duotas, jie nežinojo apie silpnėjanti magnetinį lauką. Tačiau sudėjus šitus du dalykus gali ir mano laptopas nebeveikt Nors tai nėra šimtaprocentė, tačiau vistiek galimybė yra, kad taip gali atsitikt. Deja gaila, kad galimas saulės aktyvumo sustiprėjimas sutampa su 2012, daugelis gali į tai pažiūrėti pro pirštus, dėl visų tų nesąmonių (arba atvirkščiai).
galvojantis 2010-01-05 01:14
netingekit paskaitykit iki galo http://www.visokybes.com/page/A%C5%A1ig ... sikeitimas
Azuolas 2010-01-05 01:24
Kada gi žmonės sugebės skirti kur mėšlas, kur ne...