Europa turi didelių problemų, ypač bloga situacija Vokietijoje: skelbiami naujausi duomenys (Foto)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2022-12-19 11:31
Senai jau laukiau kol kasnors suras kažką panašaus, puikus straipsnis, dėja naujienos nekokios jame. Oho kaip netikėta, ar turėčiau sakyti priešingai, to ir reikėjo tikėtis, kad šalys kurios skiepyjosi nuo covid prasčiausiai turi mažiausiai perteklinių mirčių. Man nereikįjo būti dideliu mokslininku medicinos srity, pakako tik būti sofos ekspertu ir suprasti minimaliai statistiką. Kad eksperimentinė vakcina nepraėjusi 3 stadijos bandymų yra potencialiai pavojinga, nes nėra žinoma ilgalaikis poveikis ir žala. Kaip jau senokai paaiškėjo iš statistikos žala daug didesnė nei nauda jauniems žmonėms ir ypač nuo kažkurios ten vienos ar dviejų rūšių vakcinų. Nuo 50-60 metų amžiaus grupėms jau atsveria pačios vakcinos riziką, tai ir reikėjo skiepyti nuo to amžiaus grupės žmonės ir visus kitus kurie turi problemų su sveikata. Kodėl taip atsitiko, kad vakcinos yra pavojingesnės nei nauda jaunimui labai paprastas dalykas nes coronos mirtingumas realiai yra tik apie 1% ir tik seniems žmonėms tas atsitinka, jauniems labai retais atvejais. Ant tiek retai, kad net pati vakcina tampa pavojingesnė už coroną. Gerai užteks stumti, matosi kad Pietinės šalys mažiau turi perteklinių mirčių galimai įtakos turi ir maistas (lašiniai, dešros su alum vs jūros gėrybės, alyvuogų aliejus, riešutai, vaisiai ir vynas bei klimatas) reikia atkapstyti statistiką kokiose šalyse kuri vakcina daugiausiai buvo naudojama ir koks procentas paskiepytų ir kiek kartų paskiepytu kiekvienoj šaly dar geriau būtu visam pasaulyje. Čia iš straipsnio žemėlapis https://ec.europa.eu/eurostat/en/web/pr ... 20221216-1 Matosi kad Švedija kurioje buvo lenvesnio rėžimo karantinas dabar turi mažesnį perteklinį mirtingumą lyginant su kitom uoliai besiskiepijusiom ir su griežtu karantinu Skandinavijos šalim. Latvijoj kiek mažiau paskiepytų nei Lietuvoj taip pat ir rezultatas analogiškas, mažiau perteklinių mirčių.
immortallt 2022-12-19 12:09
Prancūzijoje ar Italijoje skiepijosi daugiau nei Vokietijoje. Štai ir subliuško tavo visa teorija Čia dvi šalys, kurias patikrinau iš eilės.
bahuriux 2022-12-19 12:15
Ir įsitikines savo teisumu daugiau netikrinai? Beto čia ne teorija, o hipotezė, todėl ją reikia patikrinti, palei mokslinį metodą. Todėl pateikiau viešai kritikai.
Dannas3 2022-12-19 12:35
Pala tu pritempei prie to kad atseit vakcina buvo zalinga, bet ne prie to, kad jog kitos ligos covido metu uzleistos buvo? Teisingai supratau?
bahuriux 2022-12-19 13:04
Skandinavų 4 šalių pavyzdys yra geras nes jie panašioj geografinėj zonoj, panašūs palei genetiką ir kultūrą, turi aiškią koreliaciją, kad persistengimas su vakcinavimu ir karantino griežtumu dabar gryžta su kaupu neigiama prasme. O ar vakcinos ar karantinas tą padarė atskirai nežinau nes ir vakcinuotų mažiau Švedijoj ir karantino beveik nebuvo, tai dabar tuos du veiksnius atskirti atskirai gana sunku, bet imant panašias grupes Rumuniją + Bulgariją, kaip ir Baltijos šalis lyg ir vakcinai būtu galima suversti kaltę labiau nei karantinui. Na jei tai padarė karantinas tai irgi ne pliusas specialistams kurie davė rekomendacijas ir juo labiau "specialistams" sėdintiems valdžioj už persistengimą. OK vertinkint tai kaip crowd science ir padėkit surinkti duomenis iš kurių galėtume daryti tikslesnes išvadas, nesvarbu ką įrodantys tie duomenys. Duomenys reikalingi tokie: (geriau žinoma visam pasauliui, bet OK ir tik europos, ar tik ES) kaip čia buvo perteklinių mirčių 2016-2019m vs Saplis, o reikėtu pilnai vs visų 2022m ypač tarp atskirų amžiaus grupių nes įtariu kad nukentėjo jaunimas labiau po pandemijos, skiepyjimų procentas (palei uolumą irgi 3, 4 dozė ir panašiai), atskirai palei vakcinų tipą, karantino griežtumas visų šalių, nu ir tt ir panašiai. PS. Juk suprantat kad vakcina išgelbėjo dalį senų žmonių iškarto, o jos poveikis žudys visus įskaitant jaunus dešimtmečiais po to ir po truputį ir tai nėra maži skaičiai statistiškai mąstant.
immortallt 2022-12-19 13:41
Tavo hipotezė - daugiau pasiskiepijusių - daugiau perteklinių mirčių. Italijoje pasiksiepijusių daugiau nei Vokietijoje, o perteklinių mirčių yra šviesiai gelsvas - padidėjimas neženklus. Ką tikrinti? Vakcinuotųjų skaičių ir tikrinau. Pagalvojau, gal vienas - sutapimas, paėmiau antrą šalį, irgi tas pats biesas, vakcinuotų daugiau, perteklinių mirčių vis tiek mažiau. Nematau netpagrindo skirti daugiau laiko gilintis į priežastingumą, kai tavo hipotezė paneigiama pirminėje duomenų analizėje. Nebent tu teigi, kad paskiepytų skaičius yra klaidingai apskaitomas. Norvegija, Švedija ir Suomija nėra panašios į Vokietiją. P.S. dar Graikiją pažiūrėjau, ten vaccinatio rate gerokai mažesnis nei Vokietijoje, bet perteklinių mirčių daugiau nei Prancūzijoje ar Italijoje. Tai tavo "pastebėta koreliacija" nepasikartoja kitose šalyse, t.y. išvesta iš vienos patikusios poros. Na kaip pvz. mokykloje 7 klasėje iš mokytojos pasišaipęs esu, kai jinai koreliaciją laikė nenuginčijamu įrodymu, ir pateikiau, kad Japonijoje gyvenimo trukmė viena ilgiausių pasaulyje, ir rūkančių viena didžiausių dalių populiacijos, todėl rūkymas ilgina vidutinę gyvenimo trukmę. Pasiuto, bet nesugebėjo pasiginčyti, nes neskyrė koreliacijos nuo priežastingumo, ar kad koreliacija turi atsikartoti su pakankama imtimi, o ne vienu atveju.
Galonas 2022-12-19 14:03
mindaugas.vaitiekūnas 2022-12-19 19:05
Ką reiškia pati sąvoka "perteklinis mirtingumas"? Kad mirė daugiau negu statistiškai mirdavo tuo pačiu metu anksčiau? Ar čia susieta su gimstamumu: mirė daugiau nei gimė? O jeigu prieš ~70-80 metų trumpam laikui buvo išaugęs gimstamumas, tai šiandien neturėtų tai atsispindėti mirtingume? Gal po WW2 visi daugintis suskubo Žodžiu yra krūva kintamųjų, kurie nėra įvertinti - tai tik statistika, kuri sako, kad šiemet mirė daugiau nei įprastai.
sub 2022-12-20 08:38
Štai kas tas perteklinis mirtingumas: Pertekliniu mirtingumu vadinamas neįprastas mirtingumo padidėjimas tam tikru laiku tam tikroje populiacijoje. Eurostatas jį nustato atsižvelgdamas į papildomą mirčių procentą, kurį palygina su atitinkamu ankstesniu laikotarpiu. 2020 metų mirčių perteklius buvo vertinamas remiantis vidutiniu mėnesio mirčių skaičiumi 2016–2020 metais. Perteklinis mirtingumo rodiklis gali atskleisti krizės mastą ir leidžia palyginti padėtį skirtingose šalyse. Pernelyg didelio mirtingumo priežastys jose gali būti skirtingos, vis dėlto, pernai ir šiemet užfiksuotas perteklinis mirtingumas neabejotinai siejamas su COVID-19. Užfiksuotas perteklinis mirtingumas apima ir mirtis dėl COVID-19, kurių priežastis nebuvo teisingai nustatyta arba apie kurias nebuvo pranešta, taip pat – su bendra krize susijusias mirtis, pavyzdžiui, dėl sumažėjusio sveikatos paslaugų prieinamumo. Statistikai taip pat atkreipia dėmesį, kad dėl karantino suvaržymų daugelyje šalių per pandemiją buvo mažiau keliaujama, todėl iš dalies galėjo būti išvengta įvairių nelaimingų atsitikimų, kurie turėdavo įtakos ankstesnių metų statistikai. Nzn kodėl bahuriux savo teiginius vadina hipotezėm. Ir kodėl jis mano, kad perteklinio mirtingumo priežastis buvo vakcinos, o ne pats Covid'as. Prie to pačio, norėčiau paklaust, man įdomu sužinot bahuriux priežastingumą, jei žmogus sirgo vėžiu ir gydėsi chemoterapija, tai tavo nuomone priežastinis mirtingumas bus padidėjęs nuo chemoterapijos, ar nuo vėžio?? NEs tavo dabartinis teiginys skamba taip, kad ne liga kalta dėl mirčių, o vaistas.
bahuriux 2022-12-20 11:27
Galiu atsakyti klausimu į klausimą, jei žmogus turėdamas korona virusą ėjo keliu ir jį nudaužė mirtinai mašina, tai mirties priežastis korona, ar autoįvykis? Palei 2020m metodoką mirties priežastis skaitėsi korona, netgi prašė artimūjų pasirašyti kad mirties priežastis korona ir čia realūs korupcijos atvejai yra liudininkų. Tik vėliau ištaisė šitą bespredielą ir suskirstė į astskiras grupes ir priežastis, turėdamas korona bet kita priežastis, dėl koronos tiesogiai ir dar kažkokia ten kategorija nepamenu Lietuvos statistikos tinklapy buvo parašyta. Kažkas klausė iš kur nustačiau kad koronos vidutinis pasaulinis mirtingumas užsikrėtus ~1%, iš tos pačios nuoruodos https://www.worldometers.info/coronavirus/ pasaulinį mirčių keikį nuo koronos padalinau iš pasaulinio koronos atvejų kiekio ir padauginau iš 100%. Lietuvoje mirtingumas ~0,74% https://www.worldometers.info/coronavir ... lithuania/ Čia kažkodėl nesutampa duomenys su straipnio perteklinis mirtingumas netaip atrodo žemėlapyje. Nors nustačius savitinį tipą panašiau į straipsnį gaunasi. https://ourworldindata.org/explorers/co ... ry=~Europe
Pumper 2022-12-20 12:23
Čia tavo liudininkas = viena boba sakė antivakserių facebook grupėj? Tuo metu, kai per savaitę mirdavo keli žmonės nuo covid, visi durniai rėkė, kad visus mirusius pensininkus koronai nurašo, kad "pinigų gauti", nors pensininkų vidutiniškai 10 per dieną miršta. Galiu 100% duoti, kad medikai kartais tiesiog paklausdavo šeimos narių, po seniuko ar bobutės mirties, ar daryti covid tyrimą, ir pričiuožę patvoriniai pradėjo dėl to skleisti mitą, kad visus pensininkus prie covid aukų prirašo.