Kofeinas gali sumažinti kūno riebalų kiekį ir 2 tipo diabeto riziką  ()

Tyrimo rezultatai gali paskatinti naudoti kofeino turinčius gėrimus be kalorijų siekiant sumažinti nutukimą ir antrojo tipo diabetą, praneša „The Guardian“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ekseterio universiteto vyresnioji diabeto ir nutukimo lektorė daktarė Katarina Kos teigė, kad tyrimas parodė galimą kofeino naudą sveikatai, tačiau pridūrė: „Nėra rekomenduojama gerti daugiau kavos, tai nebuvo šio tyrimo tikslas.“

Šie rezultatai gali paskatinti naudoti kofeino turinčius gėrimus be kalorijų nutukimui ir antrojo tipo diabetui mažinti, tačiau reikalingi papildomi tyrimai, rašo mokslininkai žurnale „BMJ Medicine“.

Bet kokie gėrimai su kofeinu, kuriuose yra cukraus ir riebalų, atsvertų teigiamą poveikį.

Mokslininkai teigė, kad jų darbas remiasi anksčiau paskelbtais tyrimais, kuriuose teigiama, kad kasdien išgeriami 3-5 puodeliai kavos, kurioje vidutiniškai yra 70-150 mg kofeino, yra susiję su mažesne 2 tipo diabeto ir širdies ir kraujagyslių ligų rizika.

Kadangi tai buvo stebimieji tyrimai, sunku tiksliai nustatyti, ar poveikį lėmė kofeinas, ar kiti junginiai, sakė mokslininkai.

 

Tyrėjai nustatė, kad beveik pusę 2 tipo diabeto rizikos sumažėjimo lėmė sumažėjęs svoris. Žinoma, kad kofeinas skatina medžiagų apykaitą, didina riebalų deginimą ir mažina apetitą – apskaičiuota, kad per dieną suvartojant 100 mg kofeino, energijos sąnaudos padidėja maždaug 100 kalorijų per dieną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(3)
(-3)

Komentarai ()