Atsakymas į Vincento Sako pateiktą informaciją straipsnyje „Bet kuris Lietuvos maisto prekių parduotuvės jogurtas – sveikatai pavojingas“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

rwc 2010-04-03 11:40
Šiaip, geras pastebėjimas.
Domaz 2010-04-03 11:44
Mano mociute kiekviena vasara vaziuoja i soda ir ten augina darzoves ir vaisius be jokios chemijos ir as tikrai galiu pasakyti, kad "maximinis"maistas lyginant su savu gal ne 10 kartu yra geresnis, bet kelis kartus tai tikrai. Visi pomidorai paprikos, ar kitos darzoves uzaugintos savom rankom yra ne tik, kad sultingesness, bet ir to pacio pomidoro skonis kokius 3 kart stipresnis nei parduotuvese. Taciau didziausia ispudi man paliko mociutes uzaugintas persikas. Lyginant su parduotuvese pardavinejamais persikais jis buvo toks sultingas, kad bevalgant jis burnoj tirpo.. Paragaves tikrai buvau apsales ir tik tada supratau, kad pries tai persiko nesu gyvenime ragaves..
stiklas 2010-04-03 12:30
propaganda, kai kas negali atsikratyt sovietmečio relikviju
tubulis 2010-04-03 14:16
http://sveikasvaikas.lt/spring/eList?execution=e2s1 Issispausdinkit sita sarasa,ateisit i parda,ziurekit ka koks E reiskia,ir tikekites,kad tai viskas,kas parasyta (nors sake,kad gamintojas pilnai NIEKADA neraso gaminio sudeties).
Smėlis 2010-04-03 14:38
na, sakyti, kad Maximinis pomidoras yra tokio pat sveikumo kaip bobutės šiltnamyje, tai nesiryžčiau. jau vien todėl, kad esu susidūręs su pramoninių ūkių veikla. ten chemija eina kibirais. tuo tarpu bobutė šiltnamyje tik karvės mėšlu tręšia. kodangis turiu galimybę pirkti produktus iš pirmų rankų, o kai kuriuos netgi užsiauginti, tai man tiek moralinis pasitenkinimas, tiek smulkiųjų ūkininkų rėmimas, tiek manau ir nauda sveikatai gaunasi. na, bent jau nekenkiu sveikatai labiau nei pirkdamas maksimoje. ypač kai perku pigiau beje, apie koldūnus mitai ne be reikalo sklando. ir ne dėl kažkokių į juos dedamų priedų. deaja, mačiau kai ką savo akimis ir nuo to laiko neperku koldūnų
kibyras 2010-04-03 15:50
Miela atstove, o jus galite pasakyti kokius priedus dedate i siuos jogurtus, kad jie issilaiko net menesi, kai pasterizuotas pienas tokiomis paciomis salygomis laikomas issilaiko tik iki 10 dienu, ir ar tie priedai yra tokie pat naudingi kaip ir tas 10 mljrd. bakteriju, taip pat galite papasakoti, kaip tos bakterijos isgyvena temperaturu skirtumus. Here is the ingredient list: Cultured Grade A Reduced Fat Milk, Strawberry, Fructose Syrup, Sugar, Contains Less than 1% of Fructose, Whey Protein Concentrate, Corn Starch, Modified Corn Starch, Kosher Gelatin, Natural Flavor, Carmine (for Color), Sodium Citrate, Malic Acid. Galutine suma cukraus yra 17 gramu arba kazkur 4 arbatiniai sauksteliai.
Nerijux 2010-04-03 16:36
Na, šiaip tai bet kokiame produkte, kuris turi angliavandenių, palikus šilumoj gan greitai visokia ten "gyvybė" prasideda... Ir neabejoju, kad palieki pradaryta, tad milijardai ore skraidančiu bakterijų tuoj pat puola naudotis nemokamu maistu Šiaip tai bifido bakterijas galima užkoncervuoti panašiai kaip gaminama vakcina nuo gripo viruso, tad gyvybinga ji iš tiesų gali gana ilgai išlikti, tik va klausimas, ar ji atsigaus kad atliktu savo darbą... O tokiai leisgyvei jai dar reikia skrandžio rūgštis atlaikyti... O dėl naudojamos chemijos... Dažnai mes iš tiesų per daug bauginamės jos. Jei ką, tai visi gyvi organizmai yra chemija ir chemijos laboratorijos. Aš pavyzdžiui nematau skirtumo, ar NaCl bus iškasta iš žemės, ar susintetinta- molekulė tai indentiška. Nemažai ir kvapiklių molekulių yra indentiškos natūralioms molekulėms, tad koks skirtumas? Vienos susintetintos gamtos, kitos mūsų (mes taip pat dalis gamtos), koks skirtumas kieno, jei net izomeras nuo 'orginalo' nesiskiria?
Vytax 2010-04-03 17:22
Šiaip kai aš kaime augęs tai mėšlu tręšto pomidoro tikrai nevalgyčiau. Norint juo tręšti, tas mėšlas turi prieš tai gerai supūti. Ir taip pat manau, kad saikingas įprastinių trąšų naudojimas yra tikrai nieko blogo. O šiaip tai „maksiminiuose“ pomidoruose yra blogiausia ne chemija. Blogiausia tai, kad visi iki vieno ten esančių pomidorų yra nenunokę ir visiškai žali. Ir tik dėl etileno dujų poveikio pomidorai tamsoje paraudonuoja, bet ne nunoksta. O neprinokusiame vaisiuje ar daržovėje vitaminų patys žinote kiek yra.
Mitas 2010-04-03 17:41
2008 metų pabaigoje skelbtame pranešime ( http://www.zebra.lt/lt/aktualijos/sveik ... 11-29.html ) nurodoma kad iš Europos Komisijos yra gautos išvados dėl „Danone“ gaminio „Danacol“. Išvadose tvirtinama, kad teiginiai apie šio produkto sveikatą stiprinančias savybes – teisingi. 2009 metų pradžioje skelbtame pranešime ( http://www.medicine.lt/index.php?pagrid ... aujid=1945 ) nurodyta, kad atšaukiami „Activia“ ir „Actimel“ sveikatinimo teiginiai. Tačiau labai greitai spaudoje pasirodė kitas pranešimas ( http://www.manosveikata.lt/lt/naujienos ... atsaukeme/ ), kuriame nurodoma, kad „Danone“ savo teiginių neatšaukia, o tik ketina atsiimtas paraiškas dėl tam tikrų sveikatinimo teiginių pakoreguoti taip, kad jos atitiktų atnaujintas rekomendacijas. 2009 metų pabaigoje skelbtame pranešime ( http://www.aina.lt/naujienos/sveikata/8 ... istai.html , http://www.verslobanga.lt/lt/spaudai.full/4ac1f70496c41) nurodoma, kad iš EK Sveikatos ir vartotojų apsaugos generalinio direktorato yra gautas raštas dėl „Danone“ produktų „Activia“ ir „Actimel“. Rašte nurodyta, kad šių produktų sveikatingumo teginiai tesingi. Tame pačiame pranešime pabrėžiama: . Jogurto galiojimo laiko nežinau, aš jei nusiperku, tai neužilgo ir suvartoju. Kiek viename „Activia“ jogurto indelyje yra gyvųjų bakterijų taip pat nepatikrinsiu, belieka patikėti gerb. Renata. Ar jogurtai nėra termiškai apdorojami reikia praktiškai patikrinti. Gerai, aš jau baigiau, dabar tęskite jūs.
Smėlis 2010-04-03 18:03
nereikia kabinėtis prie žodžių. niekas šviežiu mėšlu ir netręšia. manau, kad rezultatas būtų nelabai koks. nors šiaip egzperftas nesu. tręšia tuo, kur gale tvarto vienus kitus metelius pastovėjęs ir kompostu pavirtęs. o šiaip man ir chemikalų kiekiai užkliuvo. kai teko pasivaikščioti po "pramoninius" šiltnamius (tiesa, agurkai ten auginami buvo), tai buvau apakęs. nežinau kuo ten juos trešė ar ką darė, bet kiekiai buvo absurdiški. nors kur dėsies, negi žiemą be agurkų būsi? tenka pirkt ir tokius.
kionig 2010-04-04 00:00
Va neblogas straipsniukas uzkliuvo uz akiu:
Otto 2010-04-04 09:04
Lieka tik padėkoti pirmojo straipsnio autoriui, jei ir buvo netikslumų, bet žmogus nepabijojo išdėstyti savo minčių. Čia gera pamoka tiems, kurie mano, kad lietuviai yra kvaili ir iš karto patikės bet kuo, kas brukama su reklamomis. Deja, ponai, apsikvailinate patys, nes kai reklamos per daug, žmonės nuo tokių prekių nusisuka. Gal jau metas prisiminti posakį; gera prekė pati save giria? Tą patį norėčiau pasakyti ir politikams; ne liaupsės, o darbai aukština žmogų. Reklamomis persūdytos TV daugelis tiesiog nebenori žiūrėti, reklaminiai stendai nustelbia kelio ženklus ir kelia pavojų saugiam eismui. Vertinga reklamos dalimi gali būti tik teisinga, tiksli, trumpa informacija, visa kita- tik erzinantis šlamštas. Kai daroma atvirkščiai, atitinkamas būna ir poveikis.
KarolisS 2010-04-04 21:31
Būtent, kad patikės. Tiesiog reikia viską užslėpt po "ekologiškumo"/"sveikatingumo" ("Jokių E!") ar "senolio patirties" (tiesiog kažkas pasakoja, kaip jam kažkas labai padėjo (labiausiai veikia šis reklamos būdas visokioms žolelėms)) kaukėmis.
Arns 2010-04-04 22:09
tokiais šūkiais labiau suviliojami senesni žmonės, kuriems neįprasta jog juos mausto ant kiekvieno kampo. Be to, dabar net patikrinti senesniems žmonėms sunku, sudėties tokiu mažu šriftu surinkto nesugeba perskaityti. Tiesa girdėjau jog ketinimas, o gal jau ir priimtas įstatymas, priversiantis gamintojus, sudėtis ant etikečių spausdinti tikrai įskaitomai.
Hefaistas 2010-04-05 00:12
Nesamone. Activia yra slamstas ir tai kas parasyta yra tiesa. Panele ten kazkokia, eikit kur nors pvz nch
Tadzia 2010-04-06 10:05
Kas išlaiko nepriklausomas laboratorijas? Iš kur joms traukiamas nepriklausomas personalas? Kur yra tos nepriklausomos laboratorijos - gal neutraliuose vandenyse?
Skaitytojas 2010-04-08 23:38
Mitas gerai pavare Cia daugiausiai karas vyksta tarp gamintoju, o nukenciame mes, vartotojai. O pagal paneles parasyta paneigima taip ir penktos klases mokinys galetu sudelioti zodzius su COPY ir PASTE Bet reikia irgi zmogu suprast, kaip Lietuvoj jau iprasta, jai buvo ISAKYTA paneigti... Turbut... Arba ji labai lojali kompanijos politikai Bet baisiausias dalykas turbut yra ta REKLAMA del kurios visi verciasi per galva kad tik susikrauti pelna, tie reklamos vadybininkai, kurie nebesumanydami kaip pateikti produkta imasi melo ir gudrybiu. Garbe REKLAMAI
Azys 2010-04-09 12:20
Toks aršus Renatos atsakymas rodo, kad anam straipsny daug tiesos parašyta
Linas000 2010-04-13 18:53
yra baisiu E, yra draugisku. Jei nenaudoti E, tai maistas nepasiekes prekystaliu sugestu. Jei kyla noras zinoti ka valgai, visada gali uzsiauginti. Niekas nedraudzia paprasyti maisto inspekcijos atlikti tyrima, jei suvartotas maistas sukele neigiamu pasekmiu. Kas kaltas, kad kai kas netoleruoja laktozes... Jogurte, mat, yra pieno Kodel niekas neizvelgia teigiamos DANON reklamos puses? ji skatina vartoti jogurta. Ju yra daug, o reklamos tikslas padaryti taip, kad pastebetum konkretaus gamintojo. Bet niekas neatima teises rinktis...