[ŽT] Norite numesti svorio? Įvardijo 4 sveikiausius užkandžius  ()

Užkandžiavimas tarp valgymų yra įprasta praktika, tačiau jūsų užkandžių pasirinkimas gali labai pakeisti svorio valdymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Užkandžiai vaidina svarbų vaidmenį priaugant ar metant svorį. Svarbu žinoti jų maistinę vertę, nes kai kurie kaloringi arba saldūs užkandžiai gali nemaloniai nustebinti. Kita vertus, sveikesnio maisto, kuriame gausu skaidulų, baltymų ir pagrindinių maistinių medžiagų, pasirinkimas padeda kontroliuoti svorį, nes išlaiko sotumo jausmą ir pagerina bendrą savijautą.

Dietologai Billy Bradley ir Emily Danckers įvardijo 4 sveikiausius užkandžius, kuriuos reikia valgyti kiekvieną dieną, norint numesti svorio.

  • Kukurūzų spragėsiai yra sotūs, daug skaidulų turintys nesmulkinti grūdai, kurie suteikia sotumo jausmą.
  • Skrudinti avinžirniai, kuriuose gausu baltymų ir skaidulų, yra traškus, mažai kaloringas užkandis, padedantis kontroliuoti potraukį maistui ir palaikyti sotumo jausmą.
  • Ryžių paplotėliai derinami su riešutų sviestu, kad būtų sukurtas mažai kaloringas, maistingų medžiagų turintis skanėstas. Jame gausu sveikųjų riebalų ir baltymų, kurie stabilizuoja cukraus kiekį kraujyje ir apsaugo nuo potraukio maistui.
  • Riešutų mišiniai, nors ir kaloringi, juose yra sveikųjų riebalų, baltymų ir maistinių medžiagų, o tai yra sotus užkandis, palaikantis bendrą savijautą. Renkantis riešutus svarbu atsižvelgti į porcijų dydį, nes maža porcija gali veiksmingai numalšinti alkį iki kito valgio.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(5)
(8)

Komentarai ()