Kaip pagerinti metabolizmą ir sveikatą po 40–ies?  ()

Dėl natūralaus medžiagų apykaitos sulėtėjimo vidutinio amžiaus žmonės dažnai susiduria su svorio metimo iššūkiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šių praktikų integravimas į savo kasdienį gyvenimą gali žymiai pagerinti jūsų medžiagų apykaitą ir bendrą sveikatą.

Dėl natūralaus medžiagų apykaitos sulėtėjimo vidutinio amžiaus dažnai susiduria su svorio metimo iššūkiais.

Krutika Nanavati, registruota dietologė, straipsnyje „She Finds“ pasiūlė idėjų, kaip išlaikyti sveiką medžiagų apykaitą po 40 metų. Ji nurodė keletą strategijų, kaip neutralizuoti šį sulėtėjimą.

Pirma, K. Nanavati pabrėžia reguliarių mankštų svarbą, ypač propaguodama jėgos ir svorio treniruotes, skatinančias raumenų augimą. Raumenų audinys sudegina daugiau kalorijų nei riebalai, o tai padeda pagreitinti medžiagų apykaitą net ir ilsintis.

Antra, ji išskiria subalansuotos mitybos, apimančios liesus baltymus, nesmulkintus grūdus, vaisius ir daržoves, svarbą. Valgymas mažomis porcijomis ir dažnai visą dieną padeda palaikyti efektyvų medžiagų apykaitos variklį.

Be to, K. Nanavati pabrėžia tinkamos hidratacijos vaidmenį, teigdama, kad vanduo yra labai svarbus optimaliai medžiagų apykaitai. Gerai hidratuotas kūnas efektyviau degina kalorijas ir palaiko pastovų medžiagų apykaitos greitį.

 

Galiausiai K. Nanavati nurodo kokybiško miego svarbą norint palaikyti sveiką medžiagų apykaitą. Miego trūkumas sutrikdo medžiagų apykaitos pusiausvyrą, todėl lėtėja kalorijų deginimas ir galimas svorio padidėjimas.

Nors individualūs medžiagų apykaitos rodikliai skiriasi priklausomai nuo genetikos ir gyvenimo būdo, K. Nanavati rekomenduoja, kad šios praktikos integravimas į kasdienį gyvenimą gali žymiai pagerinti jūsų medžiagų apykaitą ir bendrą sveikatą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(1)
(7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: