„Užtenka 3 porcijų per dieną.“ Kaip panaikinti pilvo riebalus. 100 000 žmonių tyrimas  (3)

Tyrėjai pastebėjo, kad suvalgius iki trijų šio patiekalo porcijų per dieną, tiriamųjų antsvoris sumažėjo 11 procentų, palyginti su valgiusiais mažiau nei vieną porciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turite vadinamąjį alaus pilvuką? Galite jį sumažinti.

Kimči, tradicinis korėjietiškas patiekalas, pagamintas iš fermentuotų daržovių, jau seniai siejamas su nauda sveikatai, tokia kaip virškinimo reguliavimas ir atminties gerinimas.

Pietų Korėjos Chung Ang universiteto mokslininkų atliktas tyrimas, kuriame dalyvavo daugiau nei 100 000 žmonių, parodė, kad vyrai, kurie valgo tris šio patiekalo porcijas per dieną, rečiau turi antsvorio ir turi mažiau pilvo riebalų, kas laikoma pavojingiausia 2 tipo cukrinio diabeto vystymuisi.

Ankstesni tyrimai parodė, kad kimči bakterijos turi nutukimą mažinantį poveikį, tačiau mokslininkai norėjo sužinoti, ar reguliarus kimči vartojimas gali būti susijęs su sumažėjusio pilvo ir bendro nutukimo rizika.

Tyrėjai pastebėjo, kad suvalgius iki trijų kimči porcijų per dieną, tiriamųjų antsvoris sumažėjo 11 procentų, palyginti su valgiusiais mažiau nei vieną porciją.

Vyrams, suvalgius tris ar daugiau porcijų kimči kopūstų, antsvoris sumažėjo 10 procentų, o pilvo riebalų kiekis – 10 procentų, palyginti su vyrais, valgiusiais kimči mažiau nei vieną porciją per dieną.

Moterims, suvalgius dvi ar tris šio tipo kimči porcijas per dieną, antsvoris sumažėjo 8 procentais, o suvalgius vieną ar dvi porcijas per dieną – 6 procentais sumažėjo pilvo riebalų kiekis.

 

Tačiau persivalgymas taip pat buvo žalingas: lyginant su tais, kurie kasdien suvalgė mažiau nei vieną kimči porciją, dalyviai, kurie valgė penkias ar daugiau porcijų, svėrė daugiau, turėjo didesnę juosmens apimtį ir dažniau turėjo antsvorio.

Kas yra kimči?

Kimči (kor. 김치 = gimchi) – tradicinis, paprastai aštraus skonio korėjietiškas valgis, gaminamas iš fermentuotų daržovių ir įvairių prieskonių.

Kimči korėjietiškoje virtuvėje yra itin dažnas prie pagrindinio patiekalo patiekiamas užkandis (bančan), būna kai kurių valgių sudėtyje: pavyzdžiui, kimči sriuba (kor. 김치찌개 = gimchi jjigae), ryžiai su kimči (kor. 김칫국 = kimchi-guk) ir kt. Dėl savo svarbos korėjiečių mityboje 2013 m. UNESCO pripažino jį nematerialiuoju pasaulio paveldu Pietų Korėjoje. 2015 m. jis pripažintas kaip atskiras paveldo elementas Šiaurės Korėjoje.

 

Kimči susideda iš dviejų pagrindinių dalių: daržovių ir prieskonių. Iš daržovių naudojami Pekino kopūstai, ridikai, svogūnų laiškai, agurkai ir kita. Populiariausi prieskoniai yra druska, čili pipirai, imbieras, česnakas, sūdytos krevetės, fermentuota žuvis.

Kimči sudedamosios dalys gali skirtis priklausomai nuo regiono, metų laiko. Yra daugybė kimči rūšių, besiskiriančių naudojamomis sudėtinėmis dalimis. Populiariausia jų gaminama iš Pekino kopūsto ir čili pipirų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(5)
(8)

Komentarai (3)