Sviestas ar margarinas? Kuris naudingesnis. Mokslininkai padėjo tašką amžiname ginče

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

S.J 2024-04-14 17:14
Pagal antrašte, tai tekste turėtų būti aiškus atsakymas, bet perskaičius, tai jaumas lyg klausytis bla bla bla, galiausiai vistiek nieko nepasakyta.
laukinis_lt 2024-04-14 21:36
"pienas pakaitinamas, grietinėlė nupilama" Tie, kas patalpino tokį "gudrų" straipsnį - jūs pabandykite namie pakaitinti pieną ir nupilti grietinėlę. Pieninės sudėtingus įrenginius perka, o pasirodo sviestui pagaminti užtenka dviejų viedrų - viename pieną kaitini, į kitą grietinėlę nupili.
Stebėtojas 2024-04-15 08:06
Straipsnis tai š. Bet jei kalbam apie sviestą, tai kaime jį gamindavo taip - pamelži karvę ir laikai pieną vėsiai maždaug parą; per tą laiką riebalai nusistovi pieno paviršiuje; išleidi pieną ir turi grietinėlę; grietinėlę tada "muši" su "muštalke" ir po kurio laiko atsiskiria sviestas ir pasukos. Kalbant apie įrengimus, priklauso nuo perdirbamų žaliavų kiekio ir greičio. Iš techninės pusės, nieko labai sudėtingo.