Komentarai Prisijungti
Viršuje: Seniausi | Naujausi
S.J 2024-04-14 17:14
Pagal antrašte, tai tekste turėtų būti aiškus atsakymas, bet perskaičius, tai jaumas lyg klausytis bla bla bla, galiausiai vistiek nieko nepasakyta.
laukinis_lt 2024-04-14 21:36
"pienas pakaitinamas, grietinėlė nupilama"
Tie, kas patalpino tokį "gudrų" straipsnį - jūs pabandykite namie pakaitinti pieną ir nupilti grietinėlę.
Pieninės sudėtingus įrenginius perka, o pasirodo sviestui pagaminti užtenka dviejų viedrų - viename pieną kaitini, į kitą grietinėlę nupili.
Stebėtojas 2024-04-15 08:06
Straipsnis tai š. Bet jei kalbam apie sviestą, tai kaime jį gamindavo taip - pamelži karvę ir laikai pieną vėsiai maždaug parą; per tą laiką riebalai nusistovi pieno paviršiuje; išleidi pieną ir turi grietinėlę; grietinėlę tada "muši" su "muštalke" ir po kurio laiko atsiskiria sviestas ir pasukos. Kalbant apie įrengimus, priklauso nuo perdirbamų žaliavų kiekio ir greičio. Iš techninės pusės, nieko labai sudėtingo.
Komentuoti gali tik registruoti lankytojai.
Neregistruotiems lankytojams komentavimas uždraustas siekiant sumažinti
paviršutiniškų, beverčių ir įžeidinėjančių žinučių kiekį.
Sviestas ar margarinas? Kuris naudingesnis. Mokslininkai padėjo tašką amžiname ginče