Kas nutiks jūsų kūnui, jei kasdien valgysite apelsinus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mindaugas.vaitiekūnas 2024-04-25 22:33
Buvo kažkada erkė įsisegus, labai greitai pasidarė dideslis raudonas plėmas. Pasidariau tyrimą tą pačią savaitę, testo rezultatai nieko nerodė, nes veikiausiai dar buvo per anksti. Bet pati sveikata man pradėjo blogėt po kokių 3-5 dienų. Praeina dar kokios 5 dienos, o man jau pusiau lomkės. Ryte atsikeliu, viskas normaliai, o po kokios valandos realybė kaip per rūką. Pradedu normaliai nebeprisiminti nei ką dariau, nei ką ketinau daryti. Susitinku pažįstamą, tas iš karto atkreipia dėmesį į mano būseną. Aš jam papasakoju kaip jaučiuosi, bet dar neminėjau erkės įsisiurbimo. O tas sako - tau Laimo liga Jo brolis ja serga, tai simptomai pažįstami. Aš nesu tikras ar man tikrai ta liga buvo. Dar galėjo būti ir organizmo išsekimas - toks periodas gyvenime buvo. Bet gal ne tai svarbu. Tai ką aš padarau - nuvarau į parduotuvę ir prisiperku aplesinų, greipfrutų, kivių, žaliųjų citrinų. DAUG! Ir valgau visų šių vaisių turbūt po 2-3 kg per dieną (čia bendroj sumoj ~toks svoris). Po keletos dienų aš jau "superman'as" - nu taip atstatė gerai sveikatą, kad tiesiog "skraidžiau" Tai atsižvelgdamas į savo patirtį, tikrai reikėtų šių vaisių pavartoti, ypač jeigu jaučiatės silpni, pikti, liūdni... Tik gal ne tokiais kiekiais kaip aš O gal ir nuo Laimo ligos padeda (iki gal neišsityriau ar iš tiesų ji man buvo).
UTF16 2024-04-26 00:11
Laimo ligai būdingi randai aplink įkandimo vietą ir tokiu atveju reikia vartoti antibiotikus, nes čia bakterija. Jeigu tai buvo erkinis encefalitas, tai nuo jo pagyjama spontaniškai, nieko nedarant. Sukėlėjas – virusas, jokių vaistų prieš jį nėra.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-04-26 00:37
Net tiksliai negaliu pasakyti kiek laiko aš nevartojęs antibiotikų. Gal kokius 20+ metų. Kažkada paauglystėj lyg teko. Apskritai prisivengiu vaistų ir daktarų. Dantys patys nesusitvarko, tai pas stomatologą einu periodiškai, bet visa kita... Tai net nežinau ar man taip sekasi, ar tiesiog įgijau gerą imunitetą šaltojo sezono ligoms. Nu šiemet sirgau. Užėjo drebulys, šiek tiek pakilo temperatūra, pradėjo kaulus laužyt. Koks įdomus jausmas pagalvojau. Nebuvau patyręs kaulų laužymo ar bent jau neatsimenu. Pasimėgavau tą pusvalandį, o tada liga baigėsi Virškinimo sutrikimai atskira tema. Čia jau turiu prisižiūrėt ką valgau. Kad ir pvz. šią savaitę gana stipriai sutriko. Nurašau tą ant oro, nes nuo pirmadienio ir draugai ir kolegos turėjo panašių problemų. Iki trečiadienio vakaro taip sunkokai jaučiausi. Šoviau greipfrutų ir mandarinų - dingo blogi pojūčiai