Akupunktūros poveikis nėra vien psichologinis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Seip 2010-12-03 17:57
.
efkava 2010-12-03 17:59
reabilitacijoj tokia daktare darydavo. beja nieks niek0 nepataise.
kikilis 2010-12-04 08:42
eksperimentai. 4- ... ? Žmogus kalba apie kontrolinę grupę, galinčią įnešti bent dalelę proto į šį nevykusį ir nieko neįrodantį "eksperimentą". Pasakysiu konkrečiai- -Imtis galėtų (nebūtinai) būti didesnė. -Turi būti kontrolinė grupė žmonių, kuriems akupunktūra imituojama (bakstelima su kokiu dantų krapštuku, bet nepraduriama), ir jie apie tai nežino (akys užrištos). Tiriamoji grupė irgi nežino, ar jiems atliekama akupunktūra ar imitacija (aišku geriausia, kad abi grupės galvotų, jog joms atliekama akupunktūra). -(!!!)Tyrėjai, analizuojantys MRT vaizdus, privalo nežinoti, ar analizuojamam žmogui buvo tikra, ar imituota akupunktūra. Toks vertinimas bus objektyvus. -Tik tada, iš akupunktūrą atlikusio asmens, tyrėjai sužino, kuriems tiriamiesiems buvo imitacija, ir tik tada imami skaičiuoti rezultatai. Va tokių eksperimentų ir buvo nemažai atlikta, ir jais buvo paneigtas akupunktūros efektas, didesnis už placebą.
Mitas 2010-12-04 13:22
Žmonės, kad būtų galima turiningai diskutuoti apie akupunktūrą, čia turėtų būti bent vienas ją išmanantis asmuo. Aš manau, kad čia tokių nėra. Tai kokia dar gali būti diskusija?
Mitas 2010-12-04 13:32
Na ką gi, nepasisekė tau. Bet kažkaip vis tiek išgijai? Aš žinau žmonių, kurie jau ilgą laiką (daugiau kaip metus) krūvom geria vaistus, tačiau jų sveikata ir toliau blogėja, ir šalia geriamų vaistų jie gauna naujų vaistų dozes.
Plikas 2010-12-04 13:41
... o diskutuojant apie fėjas iš Jupiterio, reikėtų bent vieno fėjų iš Jupiterio eksperto, ane?
Sloth 2010-12-04 13:59
Šiek tiek info apie akupunktūrą : Akupunktūra stimuliuoja ne kažkokias kosmines energijas, o vidinius kūno energetinius kanalus. Dauguma vakariečių, kurie lankėsi k. bene labiausiai atkreipė dėmesį į kinų meistriškumą čiuopiant pulsą iki pat XIXa. šis kinų sugebėjimas buvo pabrėžiamas labiausiai. Daugeliui Europiečių buvo nesuprantama kaip tai, kas atrodo taip pažįstama, Kinijoje aprašoma visai kitaip. Kinų medikai čiuopė tas pačias vietas, tačiau visai kitus dalykus. Vakariečiai užčiuopia kraujo tvinksėjimą, o kinai trimis pirštais apčiuopia visų dvylikos arba 11 organų sutrikimus. K. medikai čiupinėjo ir rašė ne apie kraujo tvinksėjimą. Kinų medikai rašė apie meridianus ( energetinius kanalus ) ir čiuopė būtent juos, jie negalėjo būti tapatinami su arterijomis. Šie kanalai nei vienas iš tikrųjų neatitinka venų trajektorijų, taipogi nesueina į širdį. Jie neturi nei susitikimo centro, nei išeities taško. Tai kaip tam tikra uždara energetinė cirkuliacijos sistema žmogaus kūne, kinai tikėjo, kad susirgus vienam organui, jis paveikia viso kūno būklę, todėl būtent organų sutrikimus, o ne kraujo pulsavimą jie ir bandė apčiuopti. Būtent taip veikia ir akupunktūra, ji bando paveikti tam tikrus organus stimuliuodama tam tikrus bendros energetinės sistemos taškus. Čia faktai, ne nuomonė, kiek tai veiksminga ir praktiška nesigilinsiu, pats išbandęs nesu ;D
RiMuSaS 2010-12-04 14:37
Na na nepersudik tik cia. Fejas is Jupiterio ? Cia tik reikia dvieju fantastu ar seip durneliu.
Goblinas 2010-12-04 15:55
žmogau, tokie "energetiniai kanalai" kuriuos tariamai stimuliuoja adatomis neegzistuoja. ir tai yra FAKTAS. rimusui siūlau eit namų darbų daryt, nes nesuvoki nei ką rašai nei kas tau rašoma.
Sloth 2010-12-04 16:11
Ar tu bukas, ar tu skaityt nemoki? Aš teigiau, kad kinai tiki tokiais kanalais, būtent tai yra faktas, o ne tai, kad jie egzistuoja... EDIT: No offence dėl buko. Aš rašiau grynai iš kiniškos pasaulėžiūros pusės, visa pastraipa yra parašyta iš kinų "pasaulio supratimo" pozicijos.
Goblinas 2010-12-04 16:20
ok, ką aš noriu pasakyt yra tai, jog mes žinome, kad tokie "energetiniai kanalai" neegzistuoja, reiškia visa akupunktūros praktika paremta mitu. o tariama nauda yra placebo efektas, saviitaiga, kitaip tariant. ar tai verta laiko gaišimo ir pinigų? mano nuomone ne, bet kiekvienas turi teisę rinktis...
Sloth 2010-12-04 16:38
Na, dėl pačios akupunktūros praktikos nežinau, kiek ji veiksminga. Bet jų "kanalų" čiuopimas iš tiesų buvo itin veiksmingas. Čiuopdami trimis pirštais, kiekvieną iš jų spausdami skirtinga jėga jie iš tiesų sugebėdavo labai tiksliai nustatyti. Kinai tikėjo, kad labai svarbi yra čiuopimo vieta, kadangi ji suteikia skirtingos informacijos apie tam tikrų organų veiklą, į tai vakarų medikai niekad neatsižvelgdavo. Kiekvienos patikros metu, kinų medikai čiupdavo 12koje skirtingų vietų. Taipogi jų čiuopimo praktikoje išskiriami 8 čiuopimo būdai bei 6 pagrindinės pokyčių charakteristikos. Įsitikinimas, kad kinų medicina paremta prietarais ir tikėjimu yra klaidingas. Jie iš tiesų turi daugybę ganėtinai pagrįstų kanalų čiuopimo veikalų, kurie tiems patiems vakarų tyrinėtojams atrodė gan logiški, tiesiog tie patys dalykai įvardijami skirtingais terminais, tą nulėmė visiškai kitokia pasaulėžiūra. Taipogi esu girdėjęs apie eksperimentą, atliktą berods XX a. pradžioje, kuomet buvo tikrinami vakarietiški ir kinietiški diagnostikos metodai. Jei gerai pamenu, ligų įvardijimas pas kinus ir vakariečius skyrėsi visiškai, tačiau išgydyti pacientus tiek vieni, tiek kiti sugebėjo Tiesiog kinų medicina yra labai plati tema, kuri dažnai mistifikuojama be jokio pagrindo, nes tai nėra kažkas mistiško, tai grynai kultūrinis/pasaulėžiūros dalykas. Pavyzdžiui kinai visiškai neturėjo skrodimo praktikos, nes jų pasaulėžiūra tai smerkė. Būtent dėl to jie neatlikinėjo jokių operacijų, viską gydė žolėmis, maistu ir viralais. Nors tai ir visiškai negydė auglių ir pan sutrikimų, tačiau buvo labai veiksminga prieš visokius organų sutrikimus, kurių vakariečiai ilgą laiką negalėjo išgydyti
Mitas 2010-12-04 18:17
Nekalbėk už visus.
Goblinas 2010-12-04 18:19
ok, blaiviai mąstantys žmonės žino.
Mitas 2010-12-04 21:57
Ir vis tiek negali neklijuot etikečių.
RiMuSaS 2010-12-05 00:41
Todel, kad jam ant galvos tasyk kuola vistiek jis nesiklausys. Beje Goblinas esu skaites knygu apie ritu medicina ir jos praktikavima. Beje knygas rase vakarieciai. Nereikai uzmirst, kad kinai visai kitaip ziuri i ligas nei mes, jas gydo ir degnozuoja visiskai kitais budais. Kaip kalbejo Sloth pasiskaityk. O paistalioti, kad neveiksmingi ju metodai, nors jie buvo tobulinami neviena tukstanti metu. Teigti, kad tai neturi jokio poveikio ar veiksmingumo tiesiog apsurdiska. Jug dabar Rytu ir Vakaru medikai tariasi kaip integruot rytu medicinos praktika i vakaru ir atvirksciai.
Goblinas 2010-12-05 01:01
oho, tu skaitei knygą apie "ritu" medicina??ir netgi vakariečio parašyta buvo? na tada atsiimu savo žodžius, juk vakarietis apie tai knygą parašė. reiks man parašyt knygą apie tai jog durnas esi ir duot perskaityt, gal tada ir tu suprasi. vakaruose ir rytuose yra MODERNI MEDICINA, taip yra visame pasaulyje. medicinos išvis nieks neskirsto į rytų ir vakarų, o į efektyvią ir ne. o tai nustatoma ne pagal tai ar knygą kas parašė ir kiek tūkstančių metų kas ką praktikavo, bet tiriant bei eksperimentuojant moskliškai. tokie terminai kaip "alternatyvi medicina" yra naudojami būtent todėl, jog ji nėra taikoma modernioje medicinoje nes nėra efektyvi ir todėl nepriimta.
sz520qm 2010-12-05 01:19
.
RiMuSaS 2010-12-05 01:24
Taip yra sirstuma Rytu ir Vakaru medicina. Skiriasi pats poziuris i liga, jos gydima ir pan.... Pasidomek pirma. O paminejau, kad kaikurios knygos buvo rasytos vakarietiskos kilmes atstovi tik todel, kad tokie gnomai, kaip tu nepradetu prikausiot, kad atseit skiedalai nes tai raso koks kinas. Bet matau jokio skirtumo, kad knygas raso zmones kurie tam paskyre 10-20 metu tyrinejimams. Nes tu vistiek esi ekspertas, tebunie. Bet kaip tuomet jie iki tol gyde visas tas ligas ? Jai viskas neveiksminga ? Atsakyk man i sita klausyma ? Nereikai pamirst, kad ligu apibudinimai smarkei skiriasi nuo musiskiu. Beje dar ir dabar placiai praktikuojama tradicine medicina rytuose. O beje kuom blogai placebo efektas ?
RiMuSaS 2010-12-05 02:01
So ? Jus bukit zmones pasidomekit labiau apie ka kalba eina. Tai nera vakarietiski metodai, gydimai. Ten pagrysta visai kitais principais. Tai tarsi as tau duodu metaline nelankstoma liniuote ir prasau ismatuot beformi daikta. Siuo klausymu yra beprasmiska gincytis. Daug gincu kele meditacija, atlikta daugybe tyrimu. Ispradziu grieztai teigta, kad meditacija neturi visiskai jokio poveikio zmogui. Bet galiausiai atrado nemazai irodymu, kad visdelto efektas yra. Beje o ka galima atsakyt, kad sakykim vakarieciu ligos gydimas neatitinka Rytu logikos tos pacios gydime ? Bet ar rytuose zmones nesupranta, kad ju kelis tukstancius metu praktikuoti metodai neveiksmingi isvis ? http://www.lt-cn.lt/assets/file/Tradici ... dicina.pdf Cia trumpai kokiais principais paremta Kinu medicina. Jai jau tiek sunku perskaityt tai nera apie ka kalbet.