Pagerės jūsų imuninė sistema ir ne tik. Mitybos specialistai siūlo gerti granatų sultis  ()

Pasak mitybos specialisto, jei vartosite granatų sultis, pagerės jūsų imuninė sistema ir ne tik…



© pixabay (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/garnet-the-juice-vitamin-red-3977500/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Patarimas: granatų sultys mažina kraujospūdį ir cholesterolio kiekį kraujyje, kovoja su uždegimais ir apsaugo nuo hiperglikemijos.

Registruota dietologė mitybos specialistė papasakojo, kodėl turėtumėte įtraukti šį gėrimą į savo mitybos racioną ir kuo jis naudingas, rašo „USA Today“.

Pasak registruotos dietologės Tracy Lockwood Beckerman, granatų sultyse yra daug vitaminų ir mineralų, kurie palaiko žmogaus imuninę ir širdies ir kraujagyslių sistemas.

„Sultyse gausu vitamino C, antioksidantų ir flavonoidų, kurie padeda išvengti pernelyg didelio uždegimo ir palaikyti sklandžią ląstelių veiklą“, – pažymėjo ji.

Granatų sultys yra puikus vitamino C šaltinis, tačiau jose taip pat yra didelė koncentracija elagitaninų, kurie pasižymi antioksidacinėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis, rodo tyrimai.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Klaviatūros, planšetės, unikalūs vaizdo projektoriai su TV priedėliais, graviravimo staklės, įrankiai ir kt.(Video)
1812 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31/2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos ir Lenkijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „GELEIPU X5“ - Android vaizdo projektorius ir TV priedėlis viename

2) „N-ONE NPad Q“ - atnaujinta 6+128GB, Android 13 planšetė

3) „Drillpro“ - 18V 520Nm smūginis veržliasukis, be baterijų

4) „Drillpro“ - 21V suktukas, su baterijomis, įkrovikliu, antgaliais

5) „ATOMSTACK A24 Pro“ - 24W lazerinės graviravimo staklės su APP

6) „KOORUI MK104“ - 104 mygtukų klaviatūra su RGB šviesomis

Išsamiau

„Stresas, miego trūkumas, dūmų, teršalų ir saulės poveikis – visi šie veiksniai gali sutrikdyti jūsų ląstelių veiksmingumą pernešant maistines medžiagas, tiekiant deguonį ir uždarant žaizdas“, – aiškino mitybos specialistė.

Pasak Beckerman, granatų sultyse esantys antioksidantai gali neutralizuoti kai kuriuos „neigiamus ląstelių pažeidimus ar uždegimus“ ir užtikrinti, kad jūsų imuninė sistema veiktų tinkamai.

Granatų sultis galite gerti kasdien

Granatų sultys yra universalus gėrimas. Mitybos specialistė sako, kad jei tinkamai derinsite jas su maisto produktais arba naudosite kokteiliuose su baltymų šaltiniais, pavyzdžiui, sėklomis ar riešutų sviestu, galite gerti jas kasdien.

 

 

Tačiau turėtumėte būti atsargūs dėl taninų, nes jie, kaip ir raudonajame vyne, gali dažyti dantis.

Todėl, kad išvengtumėte dantų dėmių, gydytoja rekomenduoja būtinai skalauti burną vandeniu, kad ji vėl taptų neutrali ir atsikratytumėte sulčių likučių.

Ar yra neigiamų granatų sulčių gėrimo pasekmių

Pasak Beckerman, poveikis yra netiesioginis, tačiau jei mėgaujatės granatų sultimis, jose pastebimai trūksta skaidulinių medžiagų, „palyginti su granatų, kaip atskirų grūdelių, valgymu“.

Kadangi granatų sultys virškinamos greičiau nei įprasto pavidalo granatai, padidėja cukraus kiekio kraujyje šuolio tikimybė, o tai „gali sukelti atsparumą insulinui ir net potraukį cukrui visą dieną“.

 

 

„Tačiau, jei jas derinsite su maisto produktais, kuriuose yra baltymų, pavyzdžiui, kiaušiniais, avokadais ar riešutais“, tai taps mažesne problema“, – pridūrė mitybos specialistė.

Kokios dar sultys naudingos sveikatai

Anksčiau mitybos specialistai pasakojo, kokios sultys yra naudingiausios žmogaus sveikatai. Jie pataria gerti tik parduotuvėse parduodamas 100 % sultis.

„Kadangi 100 % sultys gaminamos tik iš vaisių ar daržovių, jose nėra pridėtinio cukraus. Sulčių vartojimas yra geras būdas gauti maistingųjų medžiagų iš maisto, jei negalite įvykdyti vaisių ar daržovių dienos normos“, – patarė registruota dietologė Natalie Rizzo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Vakarų ekspresas
Vakarų ekspresas
(2)
(2)
(0)

Komentarai ()