10 smegenis stimuliuojančių minučių. Mokslininkai nustatė, kokia veikla padeda mums būti sveikesniems ir protingesniems  ()

Mokslininkai atrinko paprastų, lengvai prieinamų ir veiksmingų veiklų, kurios gerina mąstymą ir sveikatą, sąrašą. Mokslininkai teigia, kad tai galima pritaikyti kiekvienam asmeniškai.



© scottwebb (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/training-ropes-workout-fitness-828764/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Patarimas: vos 6-10 minučių vidutinio intensyvumo ar intensyvios mankštos gali gerokai pagerinti mūsų darbinę atmintį ir kognityvinius įgūdžius. Siūloma rinktis tokias veiklas: greitas ėjimas, lėtas bėgimas arba lipimas laiptais. Dar geriau yra energinga veikla, pavyzdžiui, važinėjimas dviračiu, plaukimas arba didelio intensyvumo intervalinė treniruotė (HIIT).

Dauguma žmonių mano, kad jie yra geresni nei vidutiniai vairuotojai, tačiau tik nedaugelis pripažįsta, kad yra blogesni nei vidutiniai, o tai prieštarauja matematinei logikai.

Panašiai daugelis mūsų mėgsta tikėti, kad esame pakankamai protingi. O pakelti savo intelekto lygį gali būti lengviau, nei manome.

[Vokietija] Fantastiškos kainos mobilios energijos stotelės tik 162€! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („DLNRG D500“)
2750 1

Labai gera kaina + PayPal akcija

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Naujo tyrimo duomenimis, vos 6-10 minučių vidutinio intensyvumo ar intensyvios mankštos gali gerokai pagerinti mūsų darbinę atmintį ir kognityvinius įgūdžius, pavyzdžiui, organizavimą ir planavimą, rašo „Inc“.

Tyrime siūlomi viešai prieinami pratimai yra gana paprasti: greitas ėjimas, lėtas bėgimas arba lipimas laiptais – veikla, kuri padidina širdies ritmą, bet nesukelia dusulio.

Dar geriau yra energinga veikla, pavyzdžiui, važinėjimas dviračiu, plaukimas arba didelio intensyvumo intervalinė treniruotė (HIIT).

Priešingai, tyrimas parodė, kad kognityviniai gebėjimai šiek tiek pablogėjo, kai žmonės vietoj fizinio aktyvumo pradėjo gyventi sėdimą gyvenimo būdą.

 

Autoriai padarė išvadą, kad norint išlaikyti pažintines funkcijas, labai svarbu išlaikyti arba padidinti vidutinio intensyvumo ir intensyvią fizinę veiklą (MVPA).

Tyrime teigiama, kad trumpalaikis fizinis aktyvumas ir ilgalaikis fizinis aktyvumas yra labai naudingi smegenims.

Fiziniai pratimai gali sulėtinti arba pakeisti su amžiumi susijusį smegenų būklės blogėjimą, nes padidėja hipokampas, kuris yra labai svarbus atminties funkcijoms.

Pavyzdžiui, žurnale „Proceedings of the National Academy of Sciences“ paskelbtame tyrime nustatyta, kad 40 minučių trunkantis greitas ėjimas tris kartus per savaitę padidino vyresnio amžiaus žmonių hipokampo tūrį.

 

Remiantis žurnale „Transitional Sports Medicine“ paskelbta metaanalize, net dvi minutės aerobinių pratimų gali pagerinti pažintines funkcijas per dvi valandas.

Kodėl tai svarbu. Reguliarus, paprastas fizinis aktyvumas gali padaryti mus ne tik sveikesnius, bet ir protingesnius, suteikdamas daug naudos be daugybės neigiamų pasekmių.

Svarbiausia yra nuoseklumas ir savo būklės suvokimas: raskite sau patinkantį ir jūsų galimybes atitinkantį fizinį krūvį ir jo laikykitės.

Dėl tokių krūvių pasirinkimo reikėtų konsultuotis su specialistais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Vakarų ekspresas
Vakarų ekspresas
(11)
(0)
(11)

Komentarai ()