Biotechnologijų startuolis žada robotizuotą galvos persodinimą po 7 metų (Video)  (6)

Bet pirmiau – veidai ir skalpai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

BrainBridge startuolis — Vokietijoje gyvenančio molekulinio biologo, blogerio ir scenaristo Hashem Al-Ghaili projektas. Būtent jis prieš porą metų pasiūlė „kūdikių fabriko“ koncepciją, kur vaikai išnešiojami dirbtinėje gimdoje. Naujas Al-Ghaili sumanymas — robotizuota galvos persodinimo donoro kūnui sistema, išsaugant smegenų funkcijas. Pirmąsias operacijas startuolis planuoja atlikti maždaug po 7 metų.

Veikiau fantastinio trilerio siužetą primenančios idėjos esmė yra ta, kad dirbtinio intelekto vadovaujami daugiarankiai robotai kruopščiai atskirtų galvą su gyvais smegenimis nuo kūno ir persodintų ją donoro kūnui, sujungdami su stuburu, nervais ir kraujagyslėmis.

„Džiaugiuosi anonsuodamas BrainBridge, pirmąją pasaulyje galvos transplantavimo sistemos koncepciją, apjungiančią pažangią robototechniką ir dirbtinį intelektą pilno galvos ir veido persodinimo procedūroms atlikti, — pareiškė Al-Ghaili. — Ši pažangiausia sistema suteikia naują viltį nuo neišgydomų ligų kenčiantiems pacientams,, pavyzdžiui, ketvirtos stadijos vėžio, paralyžiaus ir tokių neurodegeneratyvinių susirgimų, kaip Alzheimerio ar Parksono liga“.
[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Žaidimų pulteliai, išmanieji orų davikliai, 2in1 uodų gaudyklės, planšetės, jump starteriai (Video)
2857 2

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31/2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „GameSir T4 Cyclone“ žaidimų pultelis

2) „SONOFF SNZB-02D“ - išmanieji orų davikliai, 2 vnt.

3) „AGSIVO“ - 2in1 uodų gaudyklė

4) „POPDEER PD-J02“ - 23800mAh, iki 3000A jump starteris

5) „POPDEER PD-J03“ - 16000mAh, iki 1500A jump starteris

6) „Alldocube IPlay 50 Pro“ planšetė - 8GB+128GB, tobulas kainos ir kokybės santykis

Išsamiau

Pirmosios BrainBridge užuominos pasirodė prieš metus, kai Al-Ghaili parašė 𝕏, kad užsiima naujo mokslo projektu, ir iki pirmos operacijos jam liko 8 metai. O taip pat, kad ruošiasi suburti talentingiausius specialistus, kurie jam padės įveikti šiuolaikinės medicinos problemas, pavyzdžiui, pažeisto stuburo atstatymo sunkumus. Jis tvirtino norintis pradėti BrainBridge veiklą nuo sėkmingos stuburo operacijos, o prie galvų transplantacijos pereiti jau po to.

 

Startuolis taip pat dar rengiasi užsiimti ir kosmetine chirurgija — veidų ir galvos odos persodinimu — su minimalia atmetimo rizika, rašo New Atlas.

Medicinos bendruomenė į anonsą sureagavo tyla. Tokios idėjos jau buvo išsakomos. Gydytojas iš Italijos Sergio Canavero žadėjo pradėti persodinti galvas dar 2017 metais, bet sugebėjo tik persodinti dviejų lavonų kūno dalis.

 

2019 metais britų chirurgas Bruce Mathew tvirtino, kad žmonija jau greitai išmoks atlikti galvos transplantacijos operacijas. Tiesa, tam teks atsisakyti tradicinio būdo ir galvą persodinti kartu su stuburu.


hightech.plus




Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai (6)