3 puodeliai per dieną. Štai kas lėtina biologinį senėjimą  (3)

Įdomu tai, kad tų, kurie atsisakė šio gėrimo, biologinis senėjimas pagreitėjo.



© Мелия (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/illustrations/ai-generated-woman-cup-coffee-pink-8118606/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Patarimas: išgerdami tris puodelius arbatos per dieną, galite sulėtinti biologinį senėjimo procesą. Tyrėjai šią senėjimą stabdančią naudą sieja su polifenoliais – pagrindiniais arbatos biologiškai aktyviais junginiais, kurie, kaip manoma, daro didelę įtaką žarnyno mikrobiotai. Tai savo ruožtu turi įtakos su amžiumi susijusiems imuniteto, medžiagų apykaitos ir pažinimo funkcijų pokyčiams.

Sičuano universiteto specialistų atliktas tyrimas parodė, kad arbatos mėgėjams pastebimi biologinio senėjimo lėtėjimo požymiai, rašo Earth.com.

„Poveikio ir atsako ryšys rodo, kad maždaug trijų puodelių arbatos arba šešių-aštuonių gramų arbatžolių lapų gėrimas per dieną gali suteikti akivaizdžiausią senėjimą stabdančią naudą“,  teigė tyrimo autoriai.

[Vokietija] „Fantastiška Android planšetė!“ Apžvalgininkas sužavėtas. Didžiulis 12,1 colių 2,5K ekranas, 8+256GB, Snapdragon 6 Gen 1 ir kt. Ribotas kiekis (Video, „HONOR Pad 9“)
2437 2

Puiki kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Maksimali kokybė

Puikūs apžvalgininko vertinimai

Išsamiau

Įdomu tai, kad tų, kurie atsisakė arbatos, biologinis senėjimas pagreitėjo labiau.

Tyrėjai šią senėjimą stabdančią naudą sieja su polifenoliais – pagrindiniais arbatos biologiškai aktyviais junginiais, kurie, kaip manoma, daro didelę įtaką žarnyno mikrobiotai. Tai savo ruožtu turi įtakos su amžiumi susijusiems imuniteto, medžiagų apykaitos ir pažinimo funkcijų pokyčiams.

Kartu mokslininkai pažymėjo, kad tiek žalioji, tiek juodoji arbata kovoja su senėjimu.

Mokslininkai priminė, kad žalioji arbata lėtina senėjimą ir širdies ligas. Ji žinoma dėl didelės katechinų, tam tikros rūšies antioksidantų, koncentracijos. Šie junginiai padeda sulėtinti senėjimą ir stiprinti sveikatą.

 

O juodojoje arbatoje yra daug junginių, vadinamų flavonoidais, kurie gali pagerinti širdies sveikatą. Vartojant šį gėrimą sumažėja insulto, kraujospūdžio ir „blogojo“ cholesterolio rizika.

Be to, arbata, ypač žalioji, turi teigiamą poveikį dantų sveikatai. Jos teigiamas poveikis burnos higienai ir dantų sveikatai siejamas su keliais pagrindiniais komponentais, įskaitant fluoridą, polifenolius ir katechinus.

Arbata yra sveikas gėrimas, nes gali padėti padidinti skysčių kiekį organizme, ypač žiemą, kai daugeliui žmonių nesinori gerti vien tik vandens. Dėl šiltos arbatos vartojimo rytais galima pagerinti žarnyno veiklą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Vakarų ekspresas
Vakarų ekspresas
(78)
(4)
(74)

Komentarai (3)