3 puodeliai per dieną. Štai kas lėtina biologinį senėjimą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Sūduvietis 2024-06-11 14:51
Vis dėlto patarčiau pirma atkreipti dėmesį, kaip tikslinga gerai paruošti vandenį, prieš imantis gaminti arbatą. Čia būtų patarimas tiems, kurie maistui ar gėrimams paruošti vartoja vandentiekio vandenį Lietuvoje. Žinia, geriamasis vanduo centralizuotai yra iš anksto dezinfekuojamas chloraminu, kurį tiesiog būtina pašalinti, paprasčiausiai atvirame inde nugarinant - nuo mažiausiai 25 min iki 2-4 val). Tuomet taip paruoštas vanduo tampa nerūgštus, skanesnis ir kur kas sveikesnis. Kitaip nenugarintas vanduo kenkia skydliaukei (dar vadinamai struma), o virinant nenugarintą, susidaro vandenyje sveikatai kenksmingas dioksinas.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-06-11 15:48
Aha, tikrai radau info, kad ta problema su chloru ir jo reakcijos produktais (THM) tikrai yra. O pasireiškia dažniausiai sukeliant astmą (pirminis indikatorius). Ypač** pavojingas karštas dušas (vandens garai su pastaraisiai junginiais). Tačiau neradau info apie tai, kad galima to išvengti "nugarinant" vandenį. Gal gali patikslinti iš kur tokia info?
Sūduvietis 2024-06-19 20:32
Aš apie tai sužinojau atsitiktinai iš medicininio laikraščio prieš kelis dešimtmečius. Paruošti vandenį labai paprasta. Pirmiausia vonioje reikia atleisti gerai šaltą vandenį kokią 60 sekundžių. Po to į atvirą indą pripilti geriamo vandentiekio vandens ir tiesiog palikti, kaip galima ilgiau, natūraliai nugaruoti chloraminui. Mažiausiai 25 minutes. Bet geriau, jeigu laikas nespaudžia, bent 2 valandas. Tuomet ir vanduo sušyla prie kambario temperatūros. Tai aš net nevirinu ( virinant vanduo tampa ,,negyvas’’, tai kokia iš jo nauda? ). Galima gerti net nešildant, kambario temperatūros, pusę valandos prieš kiekvieną valgį. Toks vanduo natūraliai skystina kraują, todėl pagerina širdies veiklą. Tik svarbu visiškai nevartoti cukraus, tiesiog gerti gryną vandenį. Pamatysite, kaip bus lengva kūnui. Tik meskite rūkyti, nevartokite alkoholio ir narkotikų. Ir senatvės turėtumėte sulaukti kaip jaunas jaunuolis! Atminkime, Lietuvos geriamasis vanduo yra gruntinis, o ne paviršinis, todėl žymiai sveikesnis, nei kitose Europos valstybėse!!!