Gerkite tai kiekvieną dieną. Poveikis įspūdingas. Nukris svoris ir pasirūpinsite širdimi  (4)

Jame yra nedidelis kiekis vitamino C ir B grupės vitaminų, taip pat kalio, geležies, magnio, fosforo, natrio ir kalcio.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© fichte7 (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/apple-drink-fruit-glass-food-3192682/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Obuolių sidro actas yra žinomas daugelį metų. Jis dažniausiai naudojamas virtuvėje kaip priedas prie patiekalų, tačiau praverčia ir kaip odos ar plaukų priežiūros priemonė. Gerti vandenį su obuolių sidro actu atrodo neįprasta idėja. Tačiau pasirodo, kad toks gėrimas gali teigiamai paveikti figūrą, sustiprinti atsparumą infekcijoms ir net pagerinti nuotaiką.

Be pagrindinės veikliosios medžiagos acto rūgšties, obuolių sidro acte taip pat yra nedidelis kiekis vitamino C ir B grupės vitaminų, taip pat kalio, geležies, magnio, fosforo, natrio ir kalcio. Jame gausu: pektinų, aminorūgščių, fermentų, polifenolių (galo rūgšties, katechinų ir epikatechinų), taip pat kitų antioksidantų, įskaitant: chlorogeno rūgšties, taninų, propiono rūgšties, beta karoteno. Būtent dėl ​​šių ingredientų obuolių sidro actas turi savo sveikatą stiprinančių savybių.

[Vokietija] Fantastiškos kainos „Xiaomi“ robotas su flagmanų galimybėmis - paskutiniai vienetai („Xiaomi Mijia 3C Enhanced Edition“)
3456 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

Geriamas obuolių sidro actas visada turi būti skiedžiamas, kitaip jis gali sudirginti gležną burnos, stemplės ir skrandžio gleivinę. Galite pradėti vartoti obuolių sidro actą mažesnėmis dozėmis, pvz., po 1 arbatinį šaukštelį, o tada ją padidinti. Tačiau ypač naudojant vandenį su obuolių sidro actu nevalgius, reikia išlaikyti atitinkamas proporcijas.

Gėrimui paruošti reikia tik 3-4 ingredientų:

  • 1-2 šaukštai obuolių sidro acto,
  • 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių,
  • 250 ml vandens,
  • 1 valgomasis šaukštas medaus (nebūtina).

Sumaišykite visus ingredientus. Geriausia gerti 1-2 kartus per dieną po 1 stiklinę. Tokiu būdu vandenį su obuolių sidro actu galime gerti nevalgius, prieš pusryčius ir prieš didžiausią dienos valgį. Tačiau mišinį galima vartoti ir iškart po valgio. Jei svoriui mažinti norime naudoti vandenį su obuolių sidro actu, svarbu gėrimą gerti valgio metu, geriausia prieš pat ar po jo.

 

Kasdien gerti vandenį su obuolių sidro actu yra gana saugu, o jo poveikis pastebimas tik po maždaug 3 mėnesių reguliaraus vartojimo. Tačiau po 2-3 mėnesių verta daryti 2-3 savaičių pertrauką. Moksliniais tyrimais įrodyta, kad daugelį metų kasdien geriant vandenį su obuolių sidro actu gali sumažėti kalio kiekis kraujyje ir išsivystyti osteoporozė.

Vartodami obuolių sidro actą padidinkite per dieną išgeriamo vandens kiekį. Išgerti reikėtų apie 2,5 l skysčių per dieną. Taip pat neturėtumėte viršyti 4 šaukštų obuolių sidro acto per dieną.

Per daug obuolių sidro acto gali sukelti emalio eroziją dėl jame esančių rūgščių. Todėl išgėrę vandens su obuolių sidro actu nevalykite dantų iš karto. Geriausia palaukti bent pusvalandį arba gerai išskalaukite burną švariu vandeniu.

 

Obuolių sidro acto nerekomenduojama vartoti:

  • vaikams ir jaunuoliams iki 18 metų,
  • nėščioms ir žindančioms moterims,
  • diabetikams, nes per didelis obuolių sidro acto kiekis gali sukelti hipoglikemiją,
  • žmonėms, sergantiems virškinimo sistemos ligomis, tokiomis kaip refliuksas, dirgliosios žarnos sindromas, kepenų liga,
  • žmonėms, vartojantiems vaistus, ypač nuo diabeto ir širdies ligų, taip pat diuretikus ir vidurius laisvinančius vaistus.

Kai kuriems žmonėms išgėrus obuolių sidro acto gali atsirasti virškinimo problemų, tokių kaip pykinimas, raugėjimas ar refliuksas. Jei jie atsiranda, nutraukite vartojimą ir kreipkitės į gydytoją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(3)
(17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (4)