Pirmasis pacientas paskiepytas nuo plaučių vėžio  ()

Didžiojoje Britanijoje prasidėjo įvairių plaučių vėžio stadijų gydymo vakcinos klinikinių tyrimų pilotinė fazė. Tikimasi, kad vakcina padės saugiai sunaikinti vėžio židinį ar metastazes, o taip pat užkirs kelią recidyvui.



© Aaron Chown/PA

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Plaučių vėžys tebelieka pagrindine mirčių nuo onkologinių susirgimų priežastimi pasaulyje, todėl naujų jo gydymo ir profilaktikos metodų poreikis labai didelis. Biotechnologijų kompanijos BioNTech mokslininkai kelis metus kūrė mRNR vakciną nuo plaučių vėžio ir dabar pradėjo bandyti eksperimentinį preparatą su žmonėmis, pranešama Londono medicinos koledžo svetainėje

BNT116 vakcina bus išbandoma su 130 pradinių ir pažengusių nesmulkialąstelinio plaučių vėžio stadijų pacientų, o taip pat su žmonėmis po sėkmingo standartino gydymo (operacija, spindulinė ir chemioterpija) vėžio recidyvo profilaktikai. Pirmasis savanoris iš Didžiosios Britanijos, 67 metų Januszas Raczas, jau gavo vakciną ir dabar gydytojai seka jo būklę.

Preparatas taikosi į auglio biomarkerius, taip stimuliuodamas imuninę sistemą kovoti su vėžinėmis ląstelėmis. Tokio būdo privalumas – vakcina veikia tikslingai ir sveikoms ląstelėms ir audiniams nekenkia.
[Premjera] Tankas! O kai paspaudi „Boost“ mygtuką, šauna lyg raketa. Išbandėme naujausią fat-bike monstrą (Foto, Video, „ENGWE L20 Boost“ apžvalga)
10485 2

„ENGWE L20 Boost“ - naujausias kompanijos el. dviratis, kuris mane nustebino. Vadinamasis „fatbike“ su atrakinamu iki 32 km/h greičiu, specialiu „Boost“ mygtuku, vienu įkrovimu iki 126 km, įspūdinga galia ir važiavimo malonumu. Žiauriai smagus žvėris. Apie viską išsamiai mūsų apžvalgoje + keletas svarbių triukų.

Išsamiau

Pilotine tyrimų stadija siekiama įvertinti preparato saugumą ir parinkti optimalias dozes, tačiau netrukus mokslininkai praneš ir apie išankstinius efektyvumo rezultatus. Jie tikisi reikšmingų rezultatų, kurie ateityje leis išgelbėti tūkstančius gyvybių. Nauja vakcina potencialiai gali tapti savarankišku gydymo metodu, tačiau tokios gydymo strategijos efektyvumą dar reikės įvertinti.

 

Krūties vėžys irgi yra vienas iš labiausiai paplitusių navikų tipų. Neseniai mokslininkai išsiaiškino, kad su juo efektyviai susidoroja Manukos medus. Jis sumažino naviko augimą 84%.


hightech.plus




(6)
(1)
(5)

Komentarai ()