Atjaunina ir įjungia smegenų „super režimą“. Verta vartoti kasdien  ()

Tyrimo dalyvių smegenys buvo maždaug 11 metų jaunesnės nei šių daržovių nevalgiusių bendraamžių.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© JillWellington (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/salad-fresh-veggies-vegetables-791891/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neurologai teigia, kad net nedideli mitybos pokyčiai gali žymiai pagerinti smegenų sveikatą. Pirmasis jų patarimas yra valgyti daugiau žalumynų, tokių kaip špinatai ir kopūstai. Medžiagos, padedančios augalams išlikti žaliems, taip pat naudingos mūsų smegenims. Medžiagos, esančios žaliose lapinėse daržovėse, įjungia smegenų „super režimą“ – jokie maisto papildai to neatstos.

JAV Nacionalinis senėjimo institutas išanalizavo daugiau nei 900 pagyvenusių žmonių mitybos įpročius. Nustatyta, kad žmonių, kurie valgė tokias daržoves kaip špinatai, kopūstai, kaliaropės, smegenys buvo maždaug 11 metų jaunesnės nei šių daržovių nevalgiusių bendraamžių.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų (Video, „Swiitol C18 Pro“)
6848 4

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

„Jei reikia pradėti nuo vieno dalyko, į savo kasdienį racioną įtraukite dvi porcijas žalių lapinių daržovių“, – rašo „Business Insider“. – Tai žymiai sumažins uždegimą, oksidacinį stresą ir gliukozės bei lipidų reguliavimo sutrikimus, kurie yra daugelio su amžiumi susijusių ligų požymiai.“

Šiandieninis naujovių troškimas gali nukreipti žmones neteisinga linkme, atitraukti dėmesį nuo išties įspūdingų žalumynų cheminių savybių. Kodėl augalų chlorofilas yra galingesnis už žaliąsias sultis ir papildus? Kai valgome žalias daržoves, mes įsisaviname žalią pigmentą, vadinamą chlorofilu, kuris padeda augalams fotosintezėje.

 

Šiose žaliosiose chlorofilo molekulėse yra įvairių maistinių medžiagų, įskaitant geležį, magnį ir azotą –komponentų, kurie yra būtini tiek augalams, tiek žmonėms.

Daugelis prekių ženklų bando naudoti šį natūralių maistinių medžiagų derinį, pridėdami jo, pavyzdžiui, į papildus ar vandenį. Tačiau kadangi chlorofilas yra labai nestabilus, magnis dažnai pakeičiamas kitais elementais, pavyzdžiui, variu ar cinku. Ekspertai pabrėžia, kad nėra pakankamai įrodymų, jog šios pramoninės chlorofilo versijos apskritai duoda naudos sveikatai.

Tačiau žinoma, kad teigiamą poveikį galima pasiekti vartojant chlorofilą natūraliu pavidalu – tiesiog valgant daugiau lapinių daržovių.

 

Magnis yra mūsų raumenų, nervų, kaulų sveikatos ir cukraus kiekio kraujyje kontrolės pagrindas, tačiau maždaug pusė mūsų jo negauna pakankamai. Geležis yra būtina deguonies transportavimui visame mūsų kūne, o azotas skatina sveikų smegenų ir imuninės sistemos funkcijų augimą ir palaikymą.

Žmonės, kurie valgo daugiau žalių lapinių daržovių, taip pat gauna pakankamai kitų maistinių medžiagų, tokių kaip vitaminas K, folio rūgštis, liuteinas ir beta karotinas. Ekspertai mano, kad visos šios maistinės medžiagos dėl dinamiškų pigmentų, esančių lapinėse daržovėse, gali veikti sinergiškai, kad apsaugotų mūsų smegenis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(0)
(13)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()