[Patarimas] 6 maisto produktai. „Didžiausia žala širdžiai.“ Klausykite kardiologų  ()

Gali būti pavojingų medžiagų.


Širdis
Širdis
© Jerm, CC BY 2.5 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Heart_anterior_exterior_view.png

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Širdies sveikata labai priklauso nuo mitybos, o tam tikri maisto produktai gali padidinti cholesterolio kiekį, prisidėti prie hipertenzijos išsivystymo ir sukelti širdies ir kraujagyslių ligų riziką.

Tai patvirtina „Huffpost“ svetainėje paskelbti tyrimai.

Šie 6 maisto produktai daro didžiausią žalą širdžiai.

Kardiologė Eleanor Levin sako, kad ji visada vengia kepenų, nes jose yra daug riebalų ir cholesterolio. Ji pastebi, kad kepenyse, kaip toksinus filtruojančiame organe, gali būti pavojingų medžiagų, kurios neigiamai veikia širdies sveikatą.

[Vokietija] Fantastiškos kainos kolonėlė! 100W, 4 garsiakalbiai su galingais žemais, RGB šviesos, milžiniška baterija, BT5.2 ir kt. (Video, „ZEALOT S78“)
2766

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas į Lietuvą

Paskutiniai vienetai

Puikios savybės

Išsamiau

Vos 100 g kepenų gali būti 300-400 mg cholesterolio, o tai viršija širdies ir kraujagyslių ligomis sergančių žmonių paros poreikį.

Gydytoja kardiologė Elizabeth Klodas aiškina, kad dešrelėse, kaip ir kitoje perdirbtoje mėsoje, yra daug natrio ir sočiųjų riebalų, kurie gali padidinti kraujospūdį ir cholesterolio kiekį, papildomai apkraunant širdį.

Margarinas, ypač turintis hidrintų riebalų, gali padidinti „blogojo“ cholesterolio (MTL) kiekį ir sumažinti „gerojo“ cholesterolio (DTL) kiekį.

 

Tai prisideda prie aterosklerozės vystymosi ir padidina širdies ir kraujagyslių ligų riziką. Gydytoja Harmony Reynolds rekomenduoja margariną pakeisti alyvuogių aliejumi.

Kardiologas Leonardas Lilly pažymi, kad valgant raudoną mėsą ir šoninę, kuriose gausu sočiųjų riebalų ir cholesterolio, gali susiaurėti kraujagyslės, o tai pablogina kraujotaką ir padidina širdies priepuolių bei insultų riziką.

Druskos ir konservantų perteklius šoninėje taip pat neigiamai veikia kraujospūdį.

 

Reguliariai valgant keptą vištieną, organizme gali padidėti transriebalų ir sočiųjų riebalų kiekis, o tai padidina širdies ligų riziką. Geriau rinktis ant grotelių keptą arba virtą vištieną.

Spurgos, keptos aliejuje, kuriame yra transriebalų, gali žymiai padidinti cholesterolio ir cukraus kiekį kraujyje. Tai prisideda prie 2 tipo diabeto ir širdies ir kraujagyslių ligų vystymosi.

Vienoje spurgoje gali būti iki 30 g cukraus, todėl smarkiai pakyla gliukozės kiekis kraujyje ir padidėja nutukimo bei atsparumo insulinui rizika.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(3)
(-1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()