Bandoma paaiškinti, kodėl kitos rasės žmonės atrodo itin panašūs

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Indigo89 2011-07-08 11:08
Ka cia aiskintis nesuprantu. Taigi savaime aisku, kad kai pripranti buti tarp savos rases zmoniu to tipo veidu atpazinimui smegenyse susiformuoja daugiau jungciu. Tas pats yra ne tik su kitom rasem, bet ir su absoliuciai viskuo. Zmonems nepratusiems prie arkliu pvz visi jie atrodo vienodi, zmogui nepratusiam prie metalo visos dainos atrodo vienodos, zmogui, nemokanciam programuoti, visu programu kodai atrodo visiskai vienodi. Cia ka jie daro tai tas pats kas aiskintis kodel mokiniai, besimokinantys matematikos, skaiciuoja geriau, nei nesimokinantys. Pinigus tik ima uz ora tokie "mokslininkai".
AdutisTM 2011-07-08 11:17
Vienas kinas, kuris jau kuri laika studijuoja Europoje irgi sake, kad jam sunku atskirti europiecius. Jam padeda nebent tai, kad europieciai turi skirtingas plauku spalvas.
Sloth 2011-07-08 13:04
Indigo teisus, daug žmonių man sako, kad visiškai negali atskirti azijiečių, kad jie visi vienodi ir pan. Man irgi taip buvo, bet kuo daugiau laiko pražiūri azijietiškus filmus, matai realiai tuo lengviau darosi juos atskirti. Galbūt dėl to dabar jau mažai kas sako, kad visi juodaodžiai yra vienodi. P.S Tyrimas tikrai lempinis.
Jusc 2011-07-08 14:46
Kazkur skaiciau straipsni, kodel baltaodziams sunku atpazinti azijiecius. Tai seke akiu judesius. Isvada buvo, kad mes dazniausiai atpazystame zmones, pagal kelis veido bruozus, o pas azijiecius tos veido dalys yra beveik vienodos, nes jie atpazysta veidus pagal kitas ju dalis. Zodziu tereikia iprasti pas kuria rase kokie veido bruozai skiriasi ir atpazinsi visus kuriuos noresi
uodas 2011-07-08 17:31
va cia normaliai - turi konkretu pavizdi o straipsije rasoma -"Tikėtina, kad pastarieji pasižymi tokiu pat bruožu – negebėjimu įžvelgti skirtumų tarp kitos rasės atstovų." - tai ka rasant toki straipsni sunku pasiklausti - ar reik speliot - kaip apie marsiecius, kuriu neesam mate?
DnT 2011-07-09 01:04
Iš vieno negali spręst apie visus, todėl reiktų daryt apklausą, o tai jau papildomos išlaidos. Bet šiaip sutinku, kad galėjo visapusiškai išbaigt eksperimentą, t.y. panagrinėt, kodėl taip yra, o ne tik pateikt akivaizdžias išvadas.
Karvė 2011-07-12 22:37
Ir taip aišku, kad yra tik 2 azijiečiai: Jackie Chan ir Lucy Liu. Visi kiti yra jų klonai.