Vengrijoje įvedamas „mėsainių mokestis“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

andriulis 2011-07-13 13:19
Na ka laukiam pagurkliu, antsvorio mokesciu. DEBILIZMAS!!! Kodel jojama ant mokesciu moketoju? Gal galetu griezciau reguliuoti gamintojus? Nebus taip, kad ivedus toki mokesti gamintojai prades gaminti dar didesni jovala ir sakys, ko jus cia verkiat? Juk kompensacinis mechanizmas veikia!
Karvė 2011-07-13 13:35
Ir dar vadinama tai demokratija... Tuoj turbūt bezdėjimo mokestį įves motyvuodami ekologija ar sveikatos apsauga!
kestutisz 2011-07-13 13:42
Interneto mokestį! Gi kiek sveikatos suėda.
kionig 2011-07-13 13:45
Ne, reikia oro mokestį. Aš prie to pačio dar įvesčiau ir piktų komentatorių mokesti. Lietuvoje tai ypač būtų pelninga
immortallt 2011-07-13 13:46
Visiskai protingas mokestis, aisku, galima eiti is antros ir subsidijuoti sveika (ekologiskas=/= sveikas) maista, bet efektas tas pats. Tai nepadidins stipriai mokesciu surinkima, bet keis ilgainiui vartotoju iprocius.
Arwis 2011-07-13 14:25
Kaip zinote europoje visi gauname nemokama sveikatos apsauga, nes valstybes tai finansuoja, taciau kaip keistai tai beskambetu, zmonems giliai px ant ju paciu sveikatos todel eda visokius mcdonaldus, geria colas po kelis litrus per diena etc etc etc Galu gale gaunasi kad valstybe turi apmoketi tokiu zmoniu gydima, tai kodel jie patys bent kiek neprisideda prie sito? Jus ne neisiviazduojat kiek nemokama sveikatos apsauga kainuoja valstybems... Taigi cigaretems jau seniai didesni akcizai taikomi. Dabar ir nesveikam maistui tas pats pareis. Nieko cia naujo jai geriau pagalvoji.
Karvė 2011-07-13 14:33
O tai tu esi matyt tas, kuris gali pasakyti, ką visi turėtų valgyti ir kaip gyventi? Gal geriau nafik tą nemokamą gydymo sistemą, kuri be to dar yra ir visiškai nekokybiška. Geriau jau kaip JAV - visi norintys nemokamo gydymo privalo apsidrausti ir mokėti įmokas savarankiškai. Tuomet nereikės net ir akcizų alkoholiui ar cigaretėms - neturi proto - dvesi kaip kiaulė. Kodėl dėl idiotų pastoviai turi kentėti visų laisvė - gal geriau naikinti idiotus?
Wolfy 2011-07-13 14:54
Is vienos puses geras sis mokestis,is kitos puses - ne.Kaip minejo andriulis,gali padideti nekokybisko maisto dar labiau,nes kai jis bus mokesciais apkrautas,bet pardavejai toliau ji nores pigiai pardavineti,tai prastins kokybe.Manau,papildomais mokesciais problema nera sprendziama,o tiesiog nuo jos begama.Geriau grieztintu maisto kokybe ir uzdraustu E621,kuris ir sukelia dideli apetita ir kurio visur dabar yra.O tai dabar gaunasi,kad viena apmokestina,o kitka palieka ,kaip buve.Juk sugrieztinus visa maisto pramone ir apribojus bent cheminius E dedamus i maista,tai tikrai tada zmones zymiai sveikiau gyventu.
Arwis 2011-07-13 14:59
Nei sakau ko tau valgyti nei ko tau gerti. Kodel nieko nesakai kad uz cigaretes akcizai padidinti? Taigi ir ta pati logika. P.S. Esi puikus pavizdys zmogaus kuris nesugeba ivertinti to kas jiems yra duodama ir tik moka versklenti. Nemokama sveikatos apsauga yra didziulis pliusas, aisku ne visiems kvailiams tai suprasti.
Karvė 2011-07-13 15:10
Tai gal tu nori pavardinti nemokamos sveikatos apsaugos pliusus be to, kad ji nemokama? Čia gal prasti gydytojų atlyginimai, žema paslaugų kokybė ir korupcija prie tų pliusų patenka? Aš neprieštaraučiau, kad tas nemokamai gydymas egzistuotų kaip alternatyva tiems, kurie pasirenka mokėti mokesčius valstybei. Tačiau aš norėčiau laisvės tuos pinigus mokėti privačiai draudimo kompanijai ir gydytis privačiose klinikose pagal draudimo sąlygas. Apskritai dėl viso to kvailo socializmo Europa tuoj bankrutuos. UK ir Airija jau dabar balansuoja ant ribos, po kokių 10-15 metų ateis eilė ir Skandinavijai. Va tada pagaliau gal žmonės supras, kad komunizmas veda tik į bankrotą ir degradavimą, kad nemokamų pietų nebūna ir kad jei kažkas tokius žada, reiškia kad už juos vienaip ar kitaip susimokėsi. Deja labai dažnai susimokėti tiesiogiai yra pigiau nei per aplinkui.
secret 2011-07-13 15:25
as 100% palaikau si istatyma. yra akcizas alkoholiui, kuris kenkia sveikatai, kodel jo neuzdejus kitiems produktams, kuria daro zala (gal kiek apmaudu del energetiniu gerimu, geriau mesainis kainuotu 1.5x), ypac kas liecia ansvory. i autobusa ilipa storas 120 sveriantis ir sako, kad pazeidziamos jo teises, kai jam sedynes per mazos arba liepiama susimoket uz du, nes dedi ant dvieju sediniu. o ka daryt normaliam zmogui, kai prie jo atsiseda pvz du stori zmones? kad ir lektuve... vemt mane vercia tokie. nenoriu diskriminuoti, bet uz save reikia pastoveti.
Azys 2011-07-13 15:28
mokestis už orą čia. Kokiais kriterijais remiantis nustato kuris maistas sveikas, kuris ne. Jeigu aš per dieną suvalgau vieną "nesveiką" keksiuką arbą puse kilogramo "sveikų" burokų, kuriuo atveju mano sveikata nukentės labiau? Jeigu yra nesveikas maistas, kodėl jis iš vis siūlomas žmonėms. Tarp nesveikų papuola maisto produktai turintys daug angliavandenių, riebalų, druskos, bet tai visi šitie komponentai reikalingi žmogaus organizmui ir gaudamas jų per mažai garantuotai susirgsi, galimas daiktas susirgsi ir vartodamas jų per daug, bet negi mano, kad papildomas mokestis subalansuos zmonių mitybą? Apkrovus rūkalus ir cigaretes akcizais vartojančių nuo to nesumažėjo imant ES mastais. Mažėjimą skatina švietimas, socialinė reklama (antireklama) ir panašūs veiksniai bet nemokesčiai ir draudimai, o tokio mokėsčio vienintelis tikslas, man atrodo, papildyti biudžetą.
Arns 2011-07-13 15:45
Karve, turėtum žinoti jog JAV sveikatos apsaugos sistema absurdiška ir nemaža dalis amerikiečių ją jau nori keisti. Sutaupydamas kasdien po dolerį, kurį sumokėtum sistemai, atsitikus nelaimei, turi ištraukti šimtus tūkstančių net elementariam gydymui. Mūsų sistema nors ir netobula, bet tik itin išskirtiniais atvejais pareikalauja be galo didelių pinigų gydymui.
secret 2011-07-13 15:50
visi gerimai su kofeinu, kas liecia maista, jei pirksi viena keksiuka per diena, tikrai nebus gaila 5ct ir noreciau pamatyt zmogu su antsvoriu, kuris suvalgo viena keksiuka per diena ir pergyvena del 5ct uz ji. tokie produktai kaip mesainis, kuri sudaro gaila neprisimenu tiksliu skaiciu, bet pvz riebalai 70% paros normos, angliavandeniai 20% ir baltymai 30%. Taigi noredamas gauti 100% reikalingos normos angliavandeniu tau reikes suvalgyti dar 4 mesainius, o tai jau 3 kartus virsija riebalu paros norma. Todel turim misteriu storulius. esu buves sportininkas ir apie mityba, dietas si ta zinau
jjhjhjhjhjhjhj 2011-07-13 15:52
Sukruto, pradėjo piktintis storuliukai.. Brudo valgymas neturi būti toleruojamas, valdžios įsikišimas yra sveikintinas šiuo atveju
andriulis 2011-07-13 15:53
Beje prie sito mokescio turetu ir drausti reklamuoti siuos produktus diena. Pvz kaip ir alkoholi ar cigaretes tik nuo tam tikros valandos. Nes dabar iseis, kad rekalama juos skatina, o valstybe apmokestina Laiko klausymas kada ES atrodys kaip beausiu krastas su juokingais istatymais, kuris pasieks toki lygy,kad turetu uzbaigti sita lochatronizacija.
Karvė 2011-07-13 15:57
Problema yra vėl gi ne sistemoje. Tiesiog JAV mokesčius turi susimokėti patys žmonės, lygiai kaip ir sveikatos draudimu turi pasirūpinti patys. Tai vat nepasirūpina tuo draudimu (nes tuos pinigus jau išleido ar kitaip iššvaistė), o paskui kai reikia gydymo pradeda aiškinti, kokia absurdiška sistema. Tiesiog žmonės dėl savo nepareigingumo ir nesugebėjimo planuoti kaltina sistemą, kuri su tuo nėra susijusi. Aš beje nesiūlau gydymo padaryti pagal JAV modelį - galima mišrų - galėtų būti valstybinis draudikas ir žmonės rinktųsi kam atiduoti savo mokesčius ir ką už tai gauti.
Karvė 2011-07-13 15:58
Kvaili komentarai irgi neturėtų būti toleruojami - valstybė turėtų įsikišti ir pritaikyti priverstinę izoliaciją.
andriulis 2011-07-13 16:07
As jum dar karta sakau! Sis istatymas gal ir nera ten jauciamas finansiskai pilieciams, bet esme emociskai! As moku mokescius, pvm'us akcizus ir t.t. o nusiperku mesaini ir dar +1 mokestis. Man kaip pilieciui kurio salis skelbiasi laisva ir nepriklausoma galima jaustis laisvu ir nepriklausomu, kai net tavo kasni apmokestina? Esme ne kiek apmokestino, o apmokestino ora! Sakau apmokestinam negrazius zmones, nes man jie nuotaika gadina, ko pasekoje man darbo nasumas krenta beziurint i tokius zmones. Tai reikia kompensuoti... Ir visi grazus zmones sakys jo jo reikia! Mes esame plataus tunelio pradzioje, bet kuo toliau einant tunelis vis siaureja. Taip ir su musu laisvem, pasirinkimais...
Karvė 2011-07-13 16:10
andriulis, būtent apie tai ir aš! Čia ne demokratija, o 1984.