Užsienyje jie jo vengia. Lietuviai jį valgo gausiai, nors jis ir naikina širdį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kyborg 2025-05-29 19:22
Majonezas majonezui nelygus. Tarkim Hellmann's dėl savo riebumo man labiau margariną su skoniu primena nei padažą. Bet tarkim Vilniaus (bene populiariausias Lietuvoj) yra 35% riebumo. Nesakau, kad jis sveikas, bet jei jau verčiami užsienio šalių straipsniai, derėtų atsižvelgt ir į LT realijas. Nes dabar akcentuojama, kad LT majonezas m4gaiamas ir pasakojama kaip tai blogai nes jis 70-80% riebumo, tačiau nutylima, kad LT populiariausi majonezai riebalų turi dvigubai mažiau.
kestutisz 2025-05-29 22:51
Nu nežinau, jei ten "trūksta" riebalo iki tarkim tų pačių tradicinių 70% - tai vadnasi tiesiog daugiau išvis beprasmių tirštiklių. Kuo produkto sudėtyje toliau medžiagos tuo jų mažiau, o net kiaušinių mlteliai tame "geresniam" majoneze yra kažkur į pabaigą. Gaila net nerašo procentais. O nei rapsų aliejus, nei tirštikliai niekaip nesisieja su tuo kas paminėta straipsnyje t.y. "Geriausias sprendimas – naminis majonezas – pagamintas iš geros kokybės aliejaus, šviežių kiaušinių trynių". Šiaip pagalvojus asmeniškai tai trbt naudoju tik būtent tą "blogesnį" kažkur 1:1 su virtu kiaušiniu ir aišku tas neturi jokios prasmės, tik dėl to kad šiaip man kiaušinis tiesiog neskanu. Turbūt užsidėjęs lašą garstyčių ir pusę lašo citrinų sulčių gaučiau tą patį skonį be absoliučiai bereikalingo užpildo :)