[ŽT] „Nr. 1. Geriausia žuvis sveikatai: pigesnė ir sveikesnė nei lašiša“ ()
Gerina nuotaiką ir teigiamai veikia nervų sistemą.

© vargazs (Pixabay Content Licence)|
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Ši žuvis, kuri yra plačiai paplitusi, bet tuo pačiu metu nepakankamai įvertinta, gali tapti tikru supermaistu mityboje. Ji yra nebrangi, lengvai paruošiama ir turi teigiamą poveikį sveikatai, kuris nenusileidžia brangiai lašišai. Tai yra sardinės – ir štai kodėl jos turėtų būti įtrauktos į kasdienį meniu.
Nepaisant visų jų privalumų, daugelis vis dar vengia sardinių, laikydami jas tik „pigiu konservuotu maistu“.
|
Tačiau mitybos specialistai tvirtina: sardines reikėtų įtraukti į mitybą kuo dažniau. Visų pirma, dėl didelio omega-3 riebalų rūgščių kiekio. Jos padeda normalizuoti kraujospūdį, išvalyti kraujagysles ir pagerinti širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą. Be to, reguliarus sardinių vartojimas mityboje gerina nuotaiką ir teigiamai veikia nervų sistemą.
Sardinės taip pat yra puikus baltymų šaltinis, todėl jos tinka bet kokio amžiaus žmonėms, įskaitant tuos, kurie laikosi dietos ar renkasi sportinę mitybą. Jos labai sočios ir turi vitamino D, kuris svarbus kaulų sveikatai, imuniteto palaikymui ir bendram kūno tonusui. Tuo pačiu metu svarbu konservuotas sardines pirkti tik iš patikimų gamintojų, kurie atitinka kokybės standartus.