[Patarimas] „Mylimiausias lietuvių ingredientas sriuboje iš tikrųjų yra nuodas!“ Atskleista siaubinga paslaptis  ()

Išskiria toksiškas chemines medžiagas.


Sriuba
Sriuba
© Mariuszjbie, CC BY-SA 3.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Grzybowa.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasirodo, ne kiekvienas tradiciškai į sriubą dedamas ingredientas yra saugus sveikatai, praneša „RBC-Ukraina“.

Pavojų kelia pasenusi mėsa, supuvusios daržovės ir paruošti prieskonių mišiniai, kuriuose gausu druskos, konservantų ir kvapiųjų medžiagų. Ir tai dar ne viskas. Daugelis žmonių nesuvokia, kad visiškai natūralus ingredientas, kuris sriuboje naudojamas ištisų kartų, iš tikrųjų yra... nuodas.

Daugelis neįsivaizduoja šios sriubos be keptų svogūnų, kurie suteikia sultiniui auksinę spalvą ir sodrų skonį. Tačiau, kaip perspėja Nacionalinio visuomenės sveikatos instituto ekspertai, ši populiari kulinarinė technika gali turėti rimtų pasekmių sveikatai.

[Mažiausia kaina istorijoje!] Išbandęs naujausią 5in1 suvirinimo aparatą – profesionalas liko sužavėtas: „tobulos siūlės, labai lengva dirbti ir gerokai pigesnis už konkurentus“ (Video, „VEVOR“)
2670 4

Nuostabios kainos

Specialūs kuponai

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

Labai ribotas kiekis

Išsamiau

Ilgalaikis svogūnų kepimas apanglina jų išorinius sluoksnius. Šie apanglėję sluoksniai išskiria toksiškas chemines medžiagas, tokias kaip akrilamidas, kurios gali patekti į sriubą.

Akrilamidas yra cheminis junginys, susidarantis, kai krakmolingi maisto produktai verdami aukštoje temperatūroje, aukštesnėje nei 120–150 laipsnių Celsijaus. Jo yra tokiuose maisto produktuose kaip duona, bulvių traškučiai, sausainiai ir kava. Deja, tyrimas rodo, kad akrilamidas maiste gali padidinti vėžio riziką.

 

Nors neįmanoma visiškai pašalinti akrilamido iš savo kasdienės mitybos, verta jo kiekį sumažinti iki minimumo, ypač namuose gamintuose patiekaluose. Kalbant apie sultinį, tai reiškia vengti apdegusių svogūnų arba prieš dedant juos į sultinį atsargiai pašalinti visas apdegusias dalis.

Nors kepti svogūnai suteikia sultiniui ypatingą skonį, yra ir sveikesnių alternatyvų. Ekspertai rekomenduoja į puodą dėti kruopščiai nuplautus, nuluptus svogūnus. Tai suteiks sriubai aukso rudos spalvos ir neleis kenksmingoms cheminėms medžiagoms patekti į patiekalą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(3)
(1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: