Pakeitus gydytojų rengimo tvarką Lietuvoje, būsimi medikai masiškai emigruotų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arthuras 2012-01-16 17:53
Pakėlus atlyginimus atsirastų tik daugiau iš tikrųjų nemotyvuotų gydytojų, kurie tiesiog norėtų prestižo ir gero atlyginimo. Gal jie ir turės galvą ant pečių(kitaip nebaigs studijų), tačiau nebus norintys padėti. Žinoma, jokiu būdu nesakau, jog nereikia kelti medikų atlyginimų. Bet koks geras specialistas teikia mums ĮVAIRIAS paslaugas. Kodėl mes turime jiems kažko gailėti?
Indigo89 2012-01-16 22:38
Siek tiek prasilenki su logika. Kuo didesnis atlyginimas,tuo didesne motyvacija geriau dirbti. Jei tu gauni diddeli atlyginima, bet dirbi blogai, rinkos salygomis atsiras kitas, kuris dirbs geriau ir pakeis tave nustumdamas i prasciau apmokama darba kurio atlyginimas labiau atitinka tavo motyvacija. Realiai aisku ne viskas taip paprasta, bet nereikia svaigt, kad didesnis atlyginimas nemotyvuoja geriau dirbt.
Arthuras 2012-01-16 23:37
Ne aš pirmas pradėjau svaigt. Nė velnio. Dauguma gerų gydytojų iš įvairių šaltinių pasidaro dar daugiau litų. Kuo daugiau litų, tuo gydytojai abejingesni ligoniui, labiau pasikėlę(žinoma, ne visada). Kvailas įsitikinimas, kad vien pinigai viską pakeis. Pinigai tik viena iš problemų.
Impintinas 2012-01-17 10:26
Pinigai lemia ne viską, tačiau tikrai gera motyvacija. Jei suderinam, kad tapti gydytoju gali tik geriausi (aukšti stojamieji balai, griežtas vertinimas studijų), o baigę gaus gerą alga, tuomet pateks tik geriausi ir eis tik tokie.