Mokslininkai „rado“ laimingiausią pasaulio žmogų (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

dawid90 2012-10-31 19:45
Klausiau todėl nes nesu labai apsišvietes toje srityje, o kadangi aidas paraše, kad meditacija tai religija(dar apie tai nebuvau girdėjes), tai nutariau pasiklausti.
Aidas 2012-10-31 20:01
http://www.gita-society.com/scriptures/ ... ra.IGS.pdf http://www.all-yoga.ru/books/118952034 http://www.yogi.lt/2010/07/abeinorius-p ... oga-sutra/ Žinoma, yra ir nereliginių meditacijų, tačiau tikslai ir priemonės skiriasi nuo pirminės žodžio meditacija prasmės.
Aidas 2012-10-31 22:58
Jei kas skaitytų mano nuoroduose pateiktus šaltinius (kuom labai abejoju), siūlau juos palyginti su puslapyje http://www.nitaigauracandra.lt/lt,knygos esančios knygos "Yogos tobulybė" turiniu.
g3n1us 2012-11-01 02:08
Meditacija tikrai nėra religija, bet kilusi iš religijų. Pvz. vieni meldžiasi bažnyčioje ir tikisi stebuklų, kiti medituoja, kad harmonizuoti savo gyvenimą. Meditacija yra veiksmas kuris daro rezultatus, skirtingai nei maldos, todėl nelabai norėčiau to pririšti prie religijos. Žinoma, tai dalis religijos, kita vertus budizmo nedrįsčiau vadinti religija, nes daugelio žmonių nusistovėjusi nuomonė, kad religija, tai tikėjimas kažkuo, kas nelabai pagrįsta ar įrodyta, kai budizmas yra paprasčiausia tūkstantmečių išmintis, kuri buvo perduodama iš kartų į kartas ar užrašoma. Na, bet tarkim tai religija, kuri ganėtinai altruistiška ir siekia gėrio pasaulyje, nelabai pripažįsta šiuolaikinės visuomenės marketingo ir jo įdiegtų vertybių, kurios iškraipo prigimtį ir veda į chaosą, remiasi daugiau instinktais iš žmogaus prigimtimi, padeda susigaudyti gyvenime ir verčia tobulėti visapusiškai. Įdomiausia tai, kad to siekia daugelis žmonių, net tie kurie nieko negirdėję apie budizmą, puse gyvenimo ieško "kažko", kai daug kas jau sudėliota ir gan paprastai ir logiškai paaiškinama budizme. Aš asmeniškai saves nelaikau budistu, bet domėtis visada domiuosi dėl savęs. Jei kam įdomu, tai daugelis žymių ir daug pasiekusių žmonių domisi budizmu. Iš esmės manęs visiškai nenustebino straipsnis, nes jei daugiau pasidomėsite, tai laimingiausi žmonės būtent ir yra budistai, nes jie atsikrato "naštų" ir niekas jų "neslegia", kaip daugelį kitų žmonių, jie žiūri į gyvenimą visai iš kito kampo. Realiai bet kuris iš čia esančių gali rasti daug naudingų dalykų kurie pagerintų jų gyvenimo kokybę sukaupta išmintis. Kaip sakant mažiau reikia skaityti visokias bevertes knygas apie pinigus, jos bevertės, nes kalbama ratais, o konkrečių veiksmų niekas ir nepasako, tik įkvėpia entuziazmo kelioms savaitėms ar mėnesiui ir ate, gali per naujo pradėti skaityti kitą knygą, o budizmas jau duoda visam laikui naują požiūrį, kuris tiesiogiai atsakingas už jūsų laimę ir gyvenimo prasmės suvokimą kitaip.