Jaunus specialistus dirbti į rajonus siųs per prievartą?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

g3n1us 2013-02-18 14:59
Man tai nekeista, paksas, čia viskas su juo jau aišku seniai, viktoras ir butkevičius, manau, kad ir nereik paaiškinimų... Aš iš vis netikiu, kad už tuos tris kas nors balsavo...jų turbūt tikslas ir yra įnešti chaosą ir gadinti lietuviams gyvenimus...
Hmz 2013-02-18 15:13
1. Apie kokį "ribojimą" eina kalba, aš neturiu supratimo. 2. EŽTT aka "Strasbūras" ir ES yra skirtingi dalykai. 3. Kol kas nematau jokio teisinio pagrindo laimėti bylai. Jei pats matai - paaiškink detaliau.
Vytax 2013-02-18 17:01
Tu siūlai papildomai sukišt krūvą pinigų dabar, kad galbūt(!) po ~10 metų į provincijos ligoninę ateitų koks naujas rezidentas? Tai aš tada siūlau paprastesnę išeitį. Tiesiog kelti esamiems medikams atlyginimus dabar.
Otto 2013-02-18 21:02
Matau, dar kai kas manęs nenori išgirsti, todėl siūlau, kad jums darytu smegenų operaciją medikas, su įremtu į smilkinį pistoletu. Tačiau, turbūt pasirinksite savanorišką procedūrą, o ne prievartą? Teisėsaugai algų padidinimas gal būt davė kai kam privilegijas, turime tai, ką turime, tačiau klaida esminė; teisėsauga į užsienį nebėga, o medikai bėga. Kas atspės, kodėl nepabėga politikai?
Hmz 2013-02-18 21:03
Aš nieko nesiūlau. Tiesiog konstatavau, kad yra pakankamai teisinių priemonių paskatintis studentus rinktis mažiau prestižines rezidentūros vietas, tad klyksmai apie "prievartą" ir "vergovę" kol kas nepamatuoti. O kuris variantas yra geresnis, spręsti sunku - pernelyg daug nežinomųjų. Nors tau galbūt atrodo kitaip.
g3n1us 2013-02-18 21:33
Kad dirbti teisėsaugoje užsieniečiui, tai reikia būti pragyvenus toje valstybėje bent 5 metus ir būti piliečiu arba bent rezidentu... Ir visokie policininkai pastoviai skundžiasi dėl atlyginimų, jie gauna dar mažiau už medikus, bet turi galimybę imti kyšius (kelių policija).. Kita vertus medikai turi plačias kišenes.. Geras ir užimtas chirurgas pasėma į kišenę per mėnesį 6000Lt kaip nieko, plius atlyginimas, tai čia jau tikrai nėra mažai... Važiuok gi į užsienį jei nepatinka čia... Ten tikrai kišenėm atlapotom nevaikščiosi, o ir pragyvenimas bus kur kas brangesnis, bet kokybiškesnis... O užsienyje niekas jūsų ten nepriims į geriausias įstaigas didmiesčiuose, nebent nebus iš ko rinktis ar būsite neeilinis daktariūkštis... O daktaras su ginklu rankoje vargu ar vėliau gaus kitur darbo... Ir vargu ar jis aplamai kažkur bus geras daktaras, kad ir kiek bemokėtum... Reikia paprastų žmonių, o ne pasikėlusių, kurie galvoja vos ne "kas čia aš toks?", kaip sakant pofik viskas, svarbu gauti... Kita vertus atsakingų gydytojų tikrai ne daug... Bet yra yra, tokių kurie rimtai žiūri į visus žmones ir darbą, pas tokius net malonu užeiti, sakyčiau net ir atlyginimus galėtų kelti jiems pagal rezultatus. Reikia motyvacinės sistemos, nes dabar tipo baigiau ir viskas, kur tie mano pinigai? Tai akivaizdžiai atsispindi tamstos Otto rašliavose... Ir dar pamiršai paminėti, kad Lietuvoje tikrai nėra daug gyventojų, o gydytojų belenkiek... Aišku, geriau ne kašes lai remia, o duoda kitiems pinigų... Šiaip ar taip ši padėtis kažkaip turės būti sprendžiama, nes gydymas Lietuvoje yra labai pigus ir atsiliko su ekonomikos pakilimais.. Dabar biudžetai riboti, tai ir galvoja, kaip čia privertus dirbti už mažus pinigus... Dar vienas dalykas Otto, aš kaip suprantu, tai jūs baigiat mokslus ir norit iš karto milijonų... Čia panašiai, kaip su programuotojais... Studenčiokai baigia univerus ir ateina su ambicijomis, man į rankutes po tris štukytes pradžiai... Tada paklausinėja darbuotojai kurie turi belekiek praktikos ir sako, tu su savo rankutėm gali eiti malkučių paskaldyti... Kaip sakant profesionalumas ir meistriškumas atsiranda su laiku... Kaip sakant teko kartą pabuvoti ir pas praktikantą, ką galiu pasakyti? Aš jam minimumą gal ir duočiau... bet tai nereiškia, kad po kelių metų jis nebus vertas daugiau...