Šios kartos vyrai mažiau linkę į nuotykius ir ekstremalias patirtis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

unytas 2013-09-04 14:14
tada as patenku i 28% procentus. noreciau su parasutu sokti bet brangiai kainuoja o nusileidi greit. gal per gimtadeni megint. o jei butu kalnu lietuvoi tai plaipiciau. banglentes irgi noretusi kad bangu nera geru lietuvoi. baidares fainas dalikas lietuvoi kad tik upes nesraunos buna keleta atkarpu,dar kartingai idomu bet cia toku ekstremalu pojiciu nepatirsi.o tas profesorius galetu daugau zmonu apklaust nes yra daug skirtingu zmoniu ir visi turi skirtingus pomegus ir hobius
sielinas 2013-09-04 14:56
Tai gal ateina į protą, pradeda suprasti kas yra rizika. Pradeda suprasti, kad gyvena tik kartą ir bet kokia rizika gali privesti prie to vienintelio gyvenimo galo.
šakės 2013-09-04 17:04
Kariuomenė nedaro vaikino vyru - tai kvailas nuvalkiotas posakis. Kas iš to, kad išmoksta bukai vykdyti įsakymus - dėl to tampama vyru? IMO, būti vyru - mokėti tvarkytis su gyvenimo sunkumais. Kas iš to, kad daug tavo laikų tarnavusių kareivėlių tik pasikeitus aplinkybėm (žlugo SSRS, pasikeitė santvarka, reikia pastovėti už save) įnyko į alkoholį ir bėga nuo problemų? "Vyrai" my ass.
šakės 2013-09-04 18:35
O karta dar prieš tai išgyveno pasaulinį karą (!), šeimos buvo išdraskytos, viskas iki tol egzistavę buvo sugriauta. Be namų, be tėvų, be laisvės. Tačiau rimti vyrai kažkodėl nuo stogų nešokinėjo. Apie juos reikia romanus rašyt, o ne apie tavo kartą, kuri pergyveno laikotarpį, kuris, atvirai pasakius, tik tau atrodo įspūdingai. EDIT: būtent sovietmečiu buvo užauginta lepšių karta, kuriai, iškilus sunkumams, šaudavo į galvą mintis žudytis. Galbūt ir tarnavimas kariuomenėje turi tam įtakos.
qriuqriu 2013-09-04 20:30
to arduain ui kokie mes kieti kai atsakom tik uz save, bet jei atsakom uz seimos pajamas ir pan dalykus? siuolaikinis gyvenimas labai greit suvysto i savo taisykles jei nori uzdirbt ateity -dabar nedaryk rizikingu poelgiu, o turint omeny kad uzdirbsi daugmaz pakankamai uz 10 metu po mokslu baigimo tai kur tokiu kvailiu rasi? tokiu kur klijus uosto ju "didvyriskumo" pilna inete ypac rusyne... tai jie kieti durniai ir nedaugiau, mano brolis irgi kietas basom i Danija vaiksto is vln kad masina kokia nuvaryt, o jei suciups deportuos,, bet jo vyru pavadint liezuvis neapsivercia, paprasciausiai durnius su pragertom smegenim ir savo "vyro" iskreiptu supratimu
azotas 2013-09-04 20:52
Nu tai taip nerizikuok nieko nedaryk ir gyvenk pagal taisykles panasiai kaip is biblijos 10 dievo isakymu kuria nevalia nesilaikyt. O apie narkomanus ar masinu nuvarinetojus cia straipsni niekas ir nesneka tiesiog pasako, kad Vyrai maziau aktyvus. Cia gal ir technologijom,internetui, telefonui, ar kompiuteriui galima dekot.. nes zmones praleidzia prie ju daugiau laiko kai anksciau siu dalyku paprasciausiai nebuvo. Ai, bet ka cia diskutuot kekvienas mes galim rast pasiteisinimu kodel nedarom to ar tai to.
EdvasP 2013-09-04 20:55
Visi kalba apie savo laikus ir visų laikai yra geriausi. Tie kas tarnavo - galvoja, jie vyrai. Nu ne moterys, tai faktas. Bet vyriškumas argi sunkumų atlaikymais pamatuojamas. Psichologinė būsena esant sunkumams gali skirtis kiekvienam individui. Treniruotė gerai. Keli metai po armijos, galbūt irgi palieka jaunuolį labaiu disciplinuotu. Bet nuo visko atbunkama. Metus pabūk ant alaus kas vakarą, pažiūrėk tv, pavalgyk kebabų ir tavo armijoj užtarnautas vyro statusas ištirps akyse. Tad fizinis aktyvumas yra dalis vyriškumo. O psichologija, čia jau kita labai plati tema. Kartais net sudžiūvusio vaikinuko su laptopu ant kelių ekstremali pavojinga situacija gali neišmušti iš vėžių, o vat sovietų vyras gali ir į kelnes pridėt. Visi skirtingi. Nors aš manau, aplinka smarkiai keičiasi ir vyro modelis formuojasi jai besikeičiant. Šiuo metu vyras tas kas daug uždirba, o ne kas tarnavo prieš šimtą metų.
qriuqriu 2013-09-04 21:08
to azotas ups nejuokinkit genciu santvarkoj jei kazkas is genties pazeidzia taisykles jis out is genties, cia istorija: siuolaikiniam pasauly truputi kitaip, bet netoli to, bet laimet daugiausia gali jei nerizikuosi savo sveikata ir savo karjera, iskyrus retus atvejus kai esi ekstremalas ir kazka per ineta gali susizert milzinisko(pinigu verte) jei triukas su 5% sekmes tikimybe buvo sekmingas
qriuqriu 2013-09-04 21:14
ok Javtoko pralekimas motociklu, cia buvo vyriskumas?kai po to visa jo karjera visi kasio megejai mato kad jis netoks koks galejo but jei ne ta trauma?cie paprasciausias pvz bet pasekmes visam kazkieno gyvenimui? tai klausimas ar verta but tuo vyru? "vyru"? atsirinkit patys
EdvasP 2013-09-04 21:48
Prie ko čia Obama? Joks lietuvis ir net Amerikonas negalėtų pasakyti koks tas Obama. Vien tai, kad pasiekia šitiek daug, nedrįsčiau sakyti atvirkščiai. Ir nebūtinai Obama, tegul būna ir Putinas. Abudu turi savo profesiją kurioje kiekvienaim pasaulio žmogui neįtiksi, ir milijardai vaikšto savo nuomone. O moterys yra moterys. Jau vien tai, kad jos yra moterys neįmanoma jų vadinti vyriškomis. Gal greičiau ne moteriškomis. Nors dažniausiai karjeristės moterys neturi šeimos, nes sunkiai įmanoma būti mama, žmona ir siekti aukštumų karjeroje. Renkasi kas labiau prie širdies. Bet aš galbūt netiksliai pasakiau, sakydamas, kad vyras tas, kuris daug uždirba. Gal greičiau kas turi daugiau pinigų. Tai reiškia, turi daugiau galios ir moka ja naudotis. O fizinė forma ne tokia jau ir svarbi.
qriuqriu 2013-09-05 00:05
to arduain ai tai tie prie konteineriu tikrieji?jie pinigu tikrai neturi... ar cia apie kuriuos?tie kurie artimaisiais rupinas, kasdieniu darbu, ju nesimato jie nerizikuoja, bet artimuosius islaiko statos namus kuria savo buiti, tai kuris cia "krutesnis" kuris rizikuoja savo sveikata, karjera ir pan, ar tas kuris lasas po laso kruopele po kruopeles laikydamasis priimtu visuomenes normu kuria savo ir artimuju gerbuvi, neziurint kokios fizines kondicijos(viens fizine jega uzdirba kits protiskai dirba ir liaunas kaip sliekas)?
Laurynas19 2013-09-05 00:32
Mano supratimu, tikras vyras, tas kuris padeda aplinkiniams, prisiima atsakomybe, turi gyvenimo tiklsa ir jo atkakliai siekia. Betkokiu atveju vyras privalo palaikyti savo fizine forma. (i sporto kluba nesunku nueiti, ar rytais padaryti atsispaudimu, pabegioti, pamedituoti. Pats asmeniskai dirbu prie pc, taip kad...) Tai tiesiog gaunasi automatiskai, jei judi teisinga linkme. Ir tai tikrai nieko bendro neturi su armija, arba nenorejimu uzsiimti ekstremalia veikla. Paprasciausiai gal zmogui tai yra nepakeliui, nesirisa su jo gyvnimo tikslu. Kazkas paminejo Obama, ji tikrai galima vadinti vyru, pameginkit, kas tiek aukstai nueiti, ir suprasit kiek kartu reikes iveikti savo baimes, kad ten patekti. Galbut ir yra kazkieno marionete, bet jis irgi zmogus. Tas pasts su Svarcnegeriu, pameginkit kurioje nors srityje buti nr 1 pasaulyje ir suprasit kiek reikia ideti tam pastangu. (ir to tikrai nepadarysi vien noru "pasirodyti") ....
vvv2 2013-09-05 10:07
- Tai tamsta turi "nuvalkiotą" supratimą apie armiją, kas rodo pilietinės pozicijos absenciją.
sub 2013-09-05 10:31
Arduain labai teisingi žodžiai tavo. Bet su ta kariuomene - tai toli į lankas nuvariai. Kiek mačiau tokių kareivėlių gryžusių po kariuomenės (tarp jų ir mano tėvas), tai jie agresyviai daužydavo savo žmonas bei vaikus. Man čia vyriškumo 0. Bala o ne vyras. Tie tricepsai kur užsipumpavę vaikšto ir maskatuojasi į visas puses, atseit "kokie mes kieti" - čia irgi 0 vyriškumo. Tikras vyras - tai tiesiog paprastas vyras, kuris išlaiko šeima, pastato namą, užlipa į kalną jei to nori, ar tiesiog siekia užsibrėtų tikslų. Kuris gali nesigėdindamas pervesti močiutę per gatvę, kuris moko savo vaikus ne keiksmažodžių, o tverti konstruktorių. Tikras vyras - kuris gerbia visus bei patį save.
qriuqriu 2013-09-05 20:46
sub dekui kad esme isdestei , as to nelabai sugebu kol kas