Elektroninės cigaretės irgi pavojingos: grynas nikotinas gali būti kaltas dėl aterosklerozės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

And3d4 2013-12-19 12:40
Naujausi tyrimai rodo jog visos daržovės užaugintos pačių vartotojų yra tiek pat kenksmingos kiek ir maistas iš greito maisto restoranų. Nustatyta jog beaugant žemėja, daržovės prikaupia galymbę toksinų, bla bla bla. Todėl geriau nevalgykit... Kas užsakinėjo tuos E Cig tyrimus? Tabako pramonė?
kmr 2013-12-19 14:45
Jei yra tikinčių vien tik teigiamu nikotino poveikiu, galite pasiskaityti nikotininių pleistrų ar kramtomos gumos informacinius lapelius. Keletas citatų: *Nikotinas prasiskverbia pro placentą, jis turi įtakos vaisiaus kvėpavimo judesiams ir kraujotakai. *Nikotinas lengvai prasiskverbia į motinos pieną <...>. Atsižvelgiant į tai, žindymo laikotarpiu <...> pleistrų naudoti negalima. *Nikotino dozės, kurias gydymo metu toleruoja suaugę rūkoriai, mažiems vaikams gali sukelti sunkių apsinuodijimo simptomų ar net mirtį. Gydymas: Būtina nedelsiant nutraukti nikotino vartojimą ir pradėti simptominį gydymą. Jeigu reikia, pradedamas dirbtinis kvėpavimas. *Manoma, kad mažiausia mirtina išgerta nikotino dozė ūminio apsinuodijimo atveju žmogui – 40‑60 mg. *perdozavimo požymiai – tai ūminio apsinuodijimo nikotinu požymiai: pykinimas, seilėtekis, pilvo skausmas, viduriavimas, prakaitavimas, galvos skausmas, galvos svaigimas, klausos sutrikimas, didelis silpnumas. Jei dozė buvo didelė, gali sumažėti kraujospūdis, būti silpnas ir nereguliarus pulsas, atsirasti kvėpavimo sutrikimų, pasireikšti išsekimas, ūminis kraujotakos nepakankamumas ir traukuliai. Arba galite toliau tikėti tuo, kuo tikite, jei taip patogiau
vycioka 2013-12-19 14:49
Pats garinu jau 5mėn~ ir nieko blogo negaliu pasakyt, zn kad viskas kenkia bet jei man palieka malonuma su maziau brudo, tai man tinka, zmogus laisvas nori ruko nori ne, niekas jam negali pasakyt kad tas tau geriau ar kad geriau isvis mesti nei pradeti su ecig. vaikinas jas sugalvojes turejo viena tiksla, kaip zmonem isvengti to sudo ir kad zmones nuo jo nemirtu. Kai mirs zmogus nuo ecigo pasakykit pagalvosiu ar geriau su paprasta cigarete save dusint ar su e. edit: mes garinam ne gryna nikotina, o skysta ir skiesta su propilenglikoliu ir augaliniu ar valgomuoju glicerinu(sasyskos ir visa kita kas padaryta ne pacio rankom turbut turi situ E). Mano skystije mililitre yra 18mg nikotino. tai mirtina doze? vienas FAKTAS jog ispuciami garai nekenkia aplinkiniam ISVIS sitas jau istirtas ir patvirtintas. Tai vel pasikartosiu kokio bybio lenda i mano reikalus?
immortallt 2013-12-19 15:04
vycioka, tavo reikalai būtų, jei valstybė nebūtų į tave investavęs pinigų + į tavo gydymą nebūtų kišami pinigai. Kad aplinkiniams nekenkia, oh cmon.... Absoliučiai viską matai įsisavina rūkantysis. Šaudymas į aplinkinius iš kalašnikovo irgi nekenkia, kol ko nors nekliudai.
Shinigami 2013-12-19 15:50
Niekas neprašo valstybės į mane investuoti, bet ji su malonumų iš manęs lūpa įvairiausius mokesčius. Todėl tegu ir duoda tai ką už juos pažadėjo. O ne reikalauja, kad aš nesirgčiau. Čia tas pats kas draudimo kompanija pasiimtu pinigus už mašinos draudimą. O avarijos atvejų pasakytu, kad reikėjo važiuoti viešuoju transportu tada nebūtum padaręs avarijos. Arba pasakytu, kad nuo 17:00 valandos iki 09:00 nuosavu automobilių važinėti negalima, nes didėja avarijos rizika.
vycioka 2013-12-19 16:22
klausyk tai, bet ar matai lietuvoje padaryta kazka apie sveikatos draudima? as ten matau tik bardaka. ir ps as ne ieinu i rukanciu gretas sarase. jei tau kliuna zmones kurie bando mest ir iesko maziau kenkzmingo dalyko, o valstybes ir biurokratai tam trugdo tai zmogiskumo nematau. am taip cia tas pats garas kuri vanelini diskotekoi, dar negirdejau kad nuo to kas uzsilenktu... nenoriu nei kipt i gerkles ar ka, visi turim savo nuomone, ir zinau kuo as tikiu, jos maziau kenksmingos n*n kartu uz tabakines ir db man naudojant ta galiu tik patvirtint.
kmr 2013-12-19 19:21
Šaunu, jog pripažįsti, kad jos kenksmingos ir kad jų mažesnis kenksmingumas grįstas tavo paties subjektyviu tikėjimu
Leons 2013-12-19 21:42
O tai neakivaizdu, jog įprastose cigaretėse nikotinas nėra vienintelė kenksminga medžiaga? Rūkyt elektronines gali su ar be nikotino, tavo pasirinkimas, visgi kenksmingų medžiagų tikrai mažiau nei cigaretėse. Na, o iki tikslaus mokslinio poveikio palyginomo tarp elektorinių ir įprastų cigarečių dar nėra. PS. dėl subjektyvaus požiūrio - viskas, ką tu patiri yra subjektyvu. Žmogus manau turėjo omenyje, jog jaučiasi geriau rūkydamas elektronines nei įprastas. Pats asmeniškai irgi esu rūkęs elektorininę ir tikrai fiziškai jaučiausi geriau nei rūkydamas įprastas.
immortallt 2013-12-19 23:04
Nepatinka Lietuvos sveikatos sistema? O gal patiktų JAV, kur šiek tiek įmokos didesnės keletą kartų, negauni kompensuojamų vaistų ir nėra jokių biuletenių. O gal UK sveikatos apsaugos sistema, kur geriau į veterinarijos kliniką eiti, nei į valstybinę ligoninę? Leons, fiziškai jauteisi geriau Heroiną ir vartoja, nes fiziškai jaučiasi net geriau, nei nevartojant, bet manau nedrįsi sakyti, kad jis nekenkia sveikatai. Arba pigesnė alternatyva - krokodilas. Labai akivaizdi žala sveikatai. Iš vis nesuprantu, koks kaifas rūkyti? Daug maloniau geros arbatos puodelį išgerti ar gerą desertą sukirsti. Ar rūkiau? Keletą cigarečių.
punktyras 2013-12-19 23:26
Rūkant įprastas cigaretes, nuo įvairių pašalinių dirginančių medžiagų susitraukia, bronchiolės, bronchai ir iki alveolių dūmai nepatenka/patenka mažiau. Rūkant ecigus, nikotinas kuo smagiausiai praeina gilyn ir pasisavinamas be kliūčių, todėl paryškėja paties nikotino toksinis ir narkotinis poveikis.
Leons 2013-12-20 00:11
O ar tu įsiskaitei ką aš apskritai parašiau ir apie ką rašoma straipsnyje? Straipsnis sako: nikotinas esantis el. cigaretėse kenkia labiau nei įprastose. Nėra kalbama apie tai kieno bendras poveikis organizmui yra geresnis (elektroninės ar paprastos), kitų kenksmingų medžiagų esančių įprastose cigaretėse poveikis nėra aptariamas, kalbama tik apie nikotiną.
vazzy 2013-12-20 00:49
kad elektronines cigarates is pirmo zvilgsnio atrodo sveikiau, nemanau, kad kas gincysis, sakau is pirmo zvigsnio, nes tikrai nesidomejau placiau apie jas, nesu rukantis, man tai neaktualu, taciau jei jau yra tyrimu rezultatai, kurie teigia, kad tai BENT KAZKIEK KENKSMINGA, tai manau butu logiska taikyt ta paty draudima kaip ir paprastoms cigaretems, as apie nerukyma viesose vietose ir panasiai, nes dabar ypac populiaru uzdarose patalpose jas rukyt, nes galvoja, kad tai visiskai nekenkia.
Shinigami 2013-12-20 07:37
Geriau JAV sveikatos sistema. Kodėl? Nes ji pigesnė. Kodėl pigesnė? Nes kartais pas daktarą eilėje reikia laukti tiek, kad spėji pasveikti. Be kyšių nieko nesitikėk. Tad praktiškai gydimas mokamas. Dar čia visokie pradeda rėkti, kad reikia papildomai apmokestinti ne sveika maistą ar kitus kenksmingus dalykus. Nes tipo tas asmuo brangiau kainuoja sveikatos sistemai. O taip ne tik iš to asmens sveikatos draudimui paima daugiau pinigų nei JAV, o dar ir riboja jo laisvo pasirinkimo laisves. O laikui bėgant tikrai manau sugalvos dar daugiau priežasčių kaip pinigus iš žmogaus atimti, pasinaudoja sveikatos draudimu. Todėl JAV sistema yra pigesnė ir nevaržomos tavo laisvės. Todėl ji 100 kart geriu nei lt.
Novator 2013-12-20 08:58
immortallt 2013-12-20 10:06
Shinigami, pigesnė, nes tu taip pasakei, patinka man tokia logika. O dėl kyšių, jei nori duoti, tai taip ir atrodo.
Niemand 2013-12-20 11:00
Dėl skonio nesiginčijama...
Shinigami 2013-12-20 12:37
Tavo logika ne ką geresnė. Nes tu taip pat sakai savo nuomonę ir manai, kad ji teisingą ir nori kad kiti jos laikytus. O dėl kyšių, tai viskas priklauso nuo situacijos. Motina gulėjo ligoninėje. Tai gydytojas, tiesiai per aplinkui ir pasakė. Duosit, išrašysiu sanatorinį siuntimą. Neduosit ne išrašysiu. Nors sanatorinis siuntimas po šitokios operacijos buvo reikalingas. Ir kadangi šitam gydytojui nemokėjo tai jis nieko ir ne išrašė.
kmr 2013-12-20 12:43
; *e-cigaretės užima mažiau vietos. Taigi, nereikia grūstis pakelio į kelnių kišenę ar kelių į rankinę=>ji visada bus po ranka tik panorėjus; *e-cigaretės kainuoja pigiau (palyginti su įprastų cigarečių kaina), jos parduodamos internetu (įsigyti gali bet kas), prekybos vietose išaukštinami menami jų privalumai, rinkodara grindžiama žmonių naivumu ir neišsilavinimu (pvz., "pamiršk tabako sukeliamas ligas", "apsaugok sveikatą" ir pan.). T.y. prekyba praktiškai nekontroliuojama (atsižvelgdamas į ES Komisijos rengiamą Tabako gaminių direktyvos atnaujinimą tikiu, kad tik kol kas); *jei perskaitėt šias priežastis, dabar pagalvokit apie jas paauglių ir vaikų kontekste. O jei turit daugiau informacijos ir argumentų, tuomet bus nesunku visa tai paneigti. Apskritai į tą patį dalyką galima žiūrėti iš įvairaus kampo. Pavadinkim T "labai blogu daiktu", o kalbėdami apie E išvardinkim tam tikras E savybes ir pavadinkim tai "E privalumai prieš T". Ar nuo to E taps "geresnis" už T? Ne, nes tam dar reikia įvardyti T privalumus prieš E, E trūkumus prieš T, ir visa tai Ž elgsenos kontekste.
Novator 2013-12-20 13:11
Q: ar T kenksmingiau už E? A: taip.
Niemand 2013-12-20 13:25
Pagalvojau ir ką?