Interaktyvus grafikas: sužinokite, kaip ir kada mirsite  (1)

Norėdami sužinoti, kaip ir kada mirsime galime eiti pas gydytojus, kreiptis į būrėją arba... pažvelgti į šį grafiką, kur pagal lytį, rasę ir amžių yra apskaičiuojamos jūsų mirties galimybės ir priežastys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ligų kontrolės ir prevencijos centrai (CDC) sukūrė mirties priežasčių duomenų bazę, kurioje patalpinti 1999-2014 metų įrašai apie Jungtinėse Amerikos Valstijose mirusius žmones. Šie duomenys remiasi oficialiais mirties liudijimais.

CDC klasifikuoja priežastis į 113 subkategorijų, iš kurių sudarytos 20 ligų ir išorinių mirties priežasčių kategorijos. Tiksliau, CDC naudojasi Pasaulio sveikatos organizacijos paskelbta Tarptautine ligų klasifikacija (TLK).

Ar pagaliau norite sužinoti savo gyvenimo pabaigos scenarijus? Pasiruoškite... ir pradedam!

Interaktyvų grafiką galite rasti čia

Pirmiausia, įveskite savo lytį, rasę, ir amžių. Kiekvienas taškas atitinka vieną iš jūsų imituotų gyvenimų, o spalvos nurodo tam tikras jo pabaigos priežastis. Taip pat dešinėje esanti skiltis padeda sekti procentinę kaitą.

Pakeiskite savo amžių į nulį ir stebėkite pokyčių spartą. Turbūt pastebėjote vieną dalyką – nustačius 0-1 metus, tikimybė, kad mirsite per ateinančius kelis dešimtmečius yra labai menka. Tačiau vėliau taškai pradėti plisti taip sparčiai, kad pasidaro sunku juos sekti.

Dar vienas įdomus aspektas yra tas, kad nors jaunesnio amžiaus žmonių mirtingumas yra kur kas mažesnis, tačiau jiems labiau tikėtina baigti gyvenimą dėl išorinių veiksnių, o ne ligos. Nustačius 80 metų amžių, atsiranda daugiau nei 40 procentų tikimybė mirti nuo kraujotakos ligų, nepriklausomai nuo lyties ar rasės.

Taip pat nustebino rodiklis, kad vėžys labiausiai tikėtina mirties priežastimi išlieka tik iki tam tikro amžiaus, tačiau vyresniems žmonėms derėtų labiau susirūpinti savo širdies veikla.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(13)
(50)
(-37)

Komentarai (1)