Lengvas būdas išlaikyti proto aštrumą - tereikia šiek tiek pajudėti  ()

Šokti gali būti ne tik smagu, sveika, bet ir naudinga jūsų smegenims, rašo Thinkinghumanity.com. Alberto Einšteino Medicinos koledžas atlikto tyrimą, kuris buvo vykdomas 21 metus, siekiant išsiaiškinti, kaip tam tikros veiklos veikia žmogaus smegenis ir intelektą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-05-10 Lengvas būdas išlaikyti proto aštrumą - tereikia šiek tiek pajudėti  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai tyrė net keletą veiklų: kryžiažodžių sprendimą, grojimą muzikos instrumentu, vaikščiojimą, šokius ir sportinę veiklą.

Įdomu tai, kad jokia fizinė veikla, išskyrus šokius, neturėjo jokios įtakos smegenų raidai. Be to, jokia protinė veikla neturi tiek daug teigiamos įtakos kognityvinėms funkcijoms kaip šokiai.

Tyrimas parodė, kad dažnai šokantys žmonės demencijos riziką gali sumažinti net 76 proc.

Dr. Robertas Katzmanas teigia, jog šokiai skatina didesnę pažintinių rezervų plėtrą ir didina neuronų sinapsių sudėtingumą, kartu gerinant ir nervines smegenų savybes.

Dr. Katzmanas pabrėžia, kad šokiai taip pat gerina atmintį. Norint padidinti psichikos aštrumą, reikia imtis veiklų, kurios įtraukia sprendimų priėmimą. Naujų dalykų mokymasis – vienas iš būdų tai pasiekti, tačiau šokiai yra geriausia veikla, kadangi ji vienu metu apima net kelias smegenų funkcijas – muzikinę, pojūčių, racionalią ir emocinę, o tai skatina nervinių ryšių plėtotę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(9)
(1)
(8)

Komentarai ()