Komentarai Prisijungti
Viršuje: Seniausi | Naujausi
Hm 2017-10-01 12:44
...čia vakariečiams po MacDonaldų avižinė košė ir apskritai košės (ne ryžių) atradimas, mes prie to pripratę nuo mažumės...
Shinigami 2017-10-01 14:32
„Neabejoju, kad jei visi nustotu valgyti, mirčių nuo įvairių ligų nebe butu, galiu garantuoti“
DarkNRG 2017-10-01 17:20
Na pavyzdziui anglai paradoksaliai isvis galvoja, kad kosemis tik kaime gyvulius seria Ir toliau sau sekmingai kemsa picas ir burgerius.
Aquarius 2017-10-01 18:21
Geras straipsnis. Paminėta viskas kas svarbu: sviesto rūgštis (GABA), gerasias bakterijas maitinančios tirpios skaidulos, tulžies išskyrimas, žemas glikeminis indeksas. Ir visa ta nauda ne papilduose, o senoje geroje avižinėje košėje.
Kam įdomu košę galima ruošti ir kitaip. Nebūtina stovėti prie viryklės iš pačio ryto. Viskas ko reikia tai iš vakaro į sriubinį termosą įberti avižų santykiu 1 avižos:2 verdančio vandens. Ryte košę bus galima valgyti iš karto. (tinka grikiai, kukurūzų kruopos, burnočio sėklos) Skaldytos avižos suminkštėja be problemų. Pilno grūdo nors ir minkštos bei galima sukramtyti, kai kam gali atrodyti, kad dar nepakankamai. Tokią košę vietoje cukraus galima pagardinti ir kitu daug tirpių skaidulų turinčiu produktu - oboliene (pektino šaltinis) Dabar pats metas nesunkiai jos pasigaminti ir namuose: sutarkuoji bulvių tarkavimo mašina ir verdi kol sutirštėja ;]
kiesza 2017-10-01 20:12
Pusryčiai tai grikiai užpilti iš vakaro su vandeniu, rytą tik pašildau, įpilu aliejaus , česnako, cibulio, pipirų, kartais šoninės ar kumpio. Viskas.
O jai avižos tai arba košę verdu : vanduo, avižos, cinamonas kakava, sėklos, razinos.
Arba kepu.. įpilu avižų,2 kiaušiniai, sėklos, cinamonas, viską išmaišai ir iškepa toks blynas labai greit o jį tik pagardini (razinos, sviestas, aliejus, uogos ) pagal nuotaiką
Iki pietų obalių užgrauži, o vakarienė dažniausia varškės, sūrio, sviesto duonos, pietums kažką iš mėsos stengies..
Rytais dar būtina mankštą daryt. Apšilimas- tempimai, pritupimu- atsispaudimu 7-8min užtrunku ir pirmyn į darbą, pasiimt savo 4 sotūs jevrų
Nerkus 2017-10-01 20:44
O avižų košė, tai čia turimi galvoje avižiniai dribsniai?
Gediminas Jurgaitis 2017-10-01 21:13
tu turbut juokauji, anglu vienas is tradiciniu lengvu pusryciu yra "Oat Porridge" kas yra avizu kose.
vanduo4 2017-10-03 21:58
- Aš tikrai tingiu gaminti, bet pastebėjau kad puikiausiai jaučiuosi tiesiog trintus grūdus užpylus vandeniu (pieno mano skrandis nevirškina), o ant viršaus šaldyti vaisiai (jie geriau išlaiko savo maistines savybes ir ilgiau stovi šaldytuve.
- Beje ant viršaus užsidedu šaukštelį medaus. Nežinau ar jo nebūna per daug, bet stengiuosi su medumi. Ir tai puikiausi pusryčiai - greitai paruošiama, esi sotus, skrandis neapkrautas, tik į pamyžti dažniau varo ir tiek.
Komentuoti gali tik registruoti lankytojai.
Neregistruotiems lankytojams komentavimas uždraustas siekiant sumažinti
paviršutiniškų, beverčių ir įžeidinėjančių žinučių kiekį.
„Neabejoju, kad jei visi valgytų tokią košę, mirčių nuo širdies ligų, o galbūt ir nuo žarnyno vėžio skaičius būtų daug mažesnis“