Lietuviškame meduje rado net nuodų: kaip reikėtų išsirinkti tikrai saugų produktą ir kokio medaus prieš Kalėdas tikrai reikėtų vengti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Monochamus 2018-12-12 22:14
Nesuprantu kodėl visuomenėje taip paplitęs tas įsitikinimas, kad meduje gausu mikroelementų ir vitaminų. Prieš rašydami tokias nesąmones bent pasižiūrėkite į tą savo "gausumą": https://www.nutritionvalue.org/Honey_nu ... value.html Kad suprastumėte ar tie skaičiai dideli ar ne, tai būtinai palyginkite su bet kokiais kitais įprastais maisto produktais, pvz duona, sūriu etc. Nustebsite, kad paprastam batone daugiau tų vitaminų ir mikroelementų, o skaičiai dažnai skiriasi net keliasdešimt ar šimtus kartų. Suapvalinus apskritai tas medus yra tas pats, kas cukrus - bevertis kaloringas maisto produktas. Ir, prie tokių "gausių" kiekių beveik vienodai dėsi tą medų į arbatą ar ne. Tas arbatos karštyje "prarastas" šimtąsias miligramo daleles naudingų medžiagų atgausi su sekandčiu duonos kąsniu.
iPienius 2018-12-12 22:34
kiekviena medziaga yra nuodinga. skiriasi tik jos kiekis, kurio reikia, kad apsinuodytum. tas pats cukrus yra naudingas, nes tai labai greitos energijos saltinis. bet tik ne tokie kiekiai, kokius suvalgo siais laikais
SaMaras 2018-12-13 11:51
Nesu specialistas, todėl nuorodos netikrinau, nes korektiškai vistiek nepakomentuosiu. Tačiau vienas pažįstamas bitininkas pasakojo, kaip važiavo į kažkurią Vakarų Europos šalį ale pažiūrėti pasimokinti kaip vakaruose bites prižiūri, tai kai pamatė, kad medų po išsukimo dar verda kažkiek laiko, tai iškart apsisuko ir išvažiavo. Taigi, jei ten visokie medaus tyrimai daromi su tuo virtu birzgalu, tai pilnai gali būti, kad jokios vertės ir nebeturi apart maistinę (t.y. plikas kalorijas iš fruktozės)
FtBall 2018-12-13 12:08
Nežinau, ar verda, bet džiovinimas yra normali pramoninio bičių ūkio praktika. Tėvai turi ~120 šeimų bičių, tai tokių dalykų daryt nereikia, galima palaukt, kol natūraliai medus subrandinamas aviliuose. Stambūs ūkiai, po 1000 šeimų bičių ar dar didesni (Lietuvoj berods ~1000 didžiausias, Utenoj) - nelaukia, kol medus bus subrandintas. Tiesiog šviežiai suneštą nektarą išsuka ir džiovina. Aišku, abejoju, ar kaitina iki virimo temperatūros.
Monochamus 2018-12-13 16:30
Mano pateikta nuoroda yra ne koks sensacingas tyrimas, o pirma googlėje iš daugybės nutrition value, jei netiki, tai googlinkis kitas, kur tiria kitokį medų (žinoma neprarandant sveiko proto ir objektyvumo) tyrimų yra atlikta tikrai daug, su visokiais medumis, ir visi rodo, kad bevertis tas medus. Čia toks kaip ir akivaizdus, bet ne visiems žinomas faktas. Sakau, kad man keisčiausia tik, kodėl tas įsitikinimas apie "naudingą" medų taip įsišaknyjęs daugumos žmonių sąmonėje...
AAA000 2018-12-13 18:37
taigi medus naudingiau uz cukru del to ir naudingas. koks skirtumas kad ten nieko gero ner. is pasiulytu prieinamu saldikliu panasu visgi naudingiausias. man jis irgi nelabai patinka - geriau jau cukraus gaut is skaniu sulciu.