Infektologė – apie tai, kokia COVID-19 situacija gali būti rudenį: yra keli galimi scenarijai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2020-07-16 00:00
Antroji banga Lietuvoje prasidės spalį, mėnesį po mokyklų atsidarymo. Bent jau mano mokykloje apie 1000 žmonių kas dieną įeidavo per tas pačias duris, brūžindami tuos pačius turėklus. Nelabai įsivaizduoju darbovietę su tokiomis sąlygomis. O dydis priklausys nuo to kaip mes į tai reaguosim.
AAA000 2020-07-16 02:57
pagrinde iveztiniai atvejai Lietuvoje. vazinetojus be kalbu kisciau visus i karantina, darai privaloma testa ir paleidi tik jei neigiamas. ir tiek. o salies viduje tik atstumu rekomendacijos. kai zonas asmenines erdves bent jau suzymi. salies vidaus erdve turi but saugi - jei norima normaliai ekonomika sukt. ir tik jei zidinys -tada jau karantinuot. bet tik zidini. jei zidinys - jau sakykim kaukes transporte, susibutimo vietose ir krautuvese. bet tik zidinio mieste. kol nepasalins gresmes ir nesugaudys infekuotu. su tom kaukem "visur ir visada" tai cia tik viruso platinimas papildomas. cia kvalifikuoto personalo priemone. baust tik jei zino, kad aktyviai uzsikretes ir nesilaiko karantino. va tokius tai sodint. uz realu piktybini platinima.
conjurer 2020-07-16 11:13
Kaip apsaugos naudojimas yra viruso platinimas?
HardAxe 2020-07-16 15:12
Gal galima atvažiavus karantinuoti iki sulauks neigiamo testo rezultato? Ok, nebus taip saugu, kaip karantinas, bet geriau negu mėtytis pirmyn/atgal. Kaukės tai yra gerai, jos tavęs gal ir nesaugo, bet nuo tavęs saugo kitus. Pirštinės gal labiau nevykęs reikalas, 90% turbūt jas blogai naudoja, dar telefoną pastoviai minko kryžminiam užkrėtimui (kaip ir aš patduotuvėj, pirkinių sąrašą tikrindamas).
conjurer 2020-07-16 22:32
Nepamenu kad pirštinės būtų buvę iš vis rekomenduojamos. Rekomendacija buvo rankų plovimas su muilu arba alkoholiu. Tiesiog nepagaunu kodėl mūsų antibuhalteris galvoja kad kaukės papildomai platina virusą.
assa 2020-07-16 22:40
Imho triguba A ir trys nuliai turi galvoje,kad turbūt dauguma žmonių vienkartines kaukes naudoja daug kartu (tą pačią kaukę laiko kaip tarkim automobilyje,ir ją užsideda 10-20 kartų per dieną, diena iš dienos, kol suplyšta, ar kitaip susidėvi)- tokiu atveju ta kaukė turėtų tapti bakterijų ir virusų veisykla.
SaMaras 2020-07-16 22:54
Šiaip virusai „veisiasi“ tik gyvame organizme.. bet nieko, net medikė kažkokia per TV sugebėjo tokį poatį „perliuką“ įšauti..
immortallt 2020-07-17 08:46
Na turbūt tiksliau būtų sakyti ne virusų veisykla, bet taupyklė, kur per dieną sukaupi virusus, čiupinėji, dar pasikabini viduryje salono, kad oras maskatuotų ją ir nuo jos paskleistų po saloną viską. Kurie šitaip naudoja kaukes, tai taip, tik platina virusą sau. Kitus tai vis tiek daug labiau apsaugo, nes žmonės nemoka pas mus prisidengti čiaudint, kosint, na ir nesibodi pasispjaudyti, kaip kupranugariai.
conjurer 2020-07-17 10:35
Vadovaujantis tokia logika, drabužiai daro tą patį. Netgi smarvė, kuri atsiranda ilgai nešiojant drabužius yra dėl bakterijų, susikaupimo ant audinio. Be to nemanau kad sena kaukė yra pavojingiau nei kišti neplautus pirštus į burną. Atmetant koronavirusą, vien tik klaviatūros ar tapšnoklio lietimas padengia pirštus tokiais nešvarumais, kad vargu ar atsargiai liečiama kaukė tai galėtų sukaupti. Manau esmė yra asmeninė higiena ir įpročiai. Kaukė yra tik priemonė, kaip ir trusikai ar maikė. Ar tie dalykai smirdės, priklauso nuo nešiotojo.
immortallt 2020-07-17 10:42
Tai aš visiškai tau pritariu, problema, kad higienos hebra nesilaiko. Esame nevalos ir galime labai čia nevaizduoti, kad pas kinus ar pan. blogiau. Pas juos blogiau tik dėl taršos ir gyventojų tankio, bet iš esmės patys žmonės elgiasi beveik taip pat.
Niemand 2020-07-17 11:00
Drabužiai daro tą patį, nors ir gerokai mažiau, nes per juos nekvėpuojama, nefiltruojamas oras. Pagal medicinines taisykles išorinius drabužius reikėtų palikinėti izoliuotoje "nešvarioje" patalpoje. Nuo nešiotojo priklauso, bet toks jau tas gyvenimas, kad dauguma gyventojų kaukes naudoja ir naudos netinkamai. Epidemiologijoje svarbu statistika, t.y. vidutinis Jonas, o ne Supermarytė. Vidutiniškai taip jau gaunasi, kad vidutinis Jonas plius minus tiek pat padidina tikimybę užsikrėsti pats, kiek sumažina tikimybę užkrėsti kitus. T.y. epidemijos eigai visuotinis kaukių dėvėjimas įtakos neturi.
HardAxe 2020-07-17 11:19
Vadovaujantis tokia logika, drabužiai daro tą patį. Netgi smarvė, kuri atsiranda ilgai nešiojant drabužius yra dėl bakterijų, susikaupimo ant audinio. Be to nemanau kad sena kaukė yra pavojingiau nei kišti neplautus pirštus į burną. Atmetant koronavirusą, vien tik klaviatūros ar tapšnoklio lietimas padengia pirštus tokiais nešvarumais, kad vargu ar atsargiai liečiama kaukė tai galėtų sukaupti. Manau esmė yra asmeninė higiena ir įpročiai. Kaukė yra tik priemonė, kaip ir trusikai ar maikė. Ar tie dalykai smirdės, priklauso nuo nešiotojo.[/quote] Bakterijos išgyvena ant paviršių ir sena kaukė gali kelti bakterologinių problemų, bet nuo virusų ji saugos. Leisk jai pagulėti kelias dienas ir virusai bus numirę...