BBC korespondentė: „ilgasis Covidas mane kamuoja jau septynis mėnesius" - štai ką tokia ligos forma padaro ir su visiškai sveikais žmonėmis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

NekenciuReklamos 2020-11-22 15:14
lol, dabar belieka laukti komentaru, kad sis virusas nepavojingas.
bahuriux 2020-11-22 22:40
Čia retos komplikacijos, panašiai kaip ir nuo skiepų yra nedidelė tikimybė kad gali rimtai susirgti ir net mirti. Su gripu irgi būna tokių komplikacijų ir netgi mirtinų ir kas, juk niekas nevaikščiojo europoj dėl to su antsnukiais. Dar būna visokių itin retų genetinių ligų, gal dėl to gali būti netipinių komlikacijų. Korona virusas su tais pačiais tipiniais covid19 simptomais kokie yra dabar medicinos vadovėliuose aprašytas jau 40+ metų atgal. Man keista kad per tiek metų tik dabar pandemija pasidarė.
Evil Goku 2020-11-22 23:24
Tai kad tik covid19 taip stipriai išplito. Kiti virusai arba buvo sėkmingai lokalizuoti, arba jų simptomai niekiniai.
HardAxe 2020-11-23 11:23
Būtų covid`as plitęs iki XXa, būtų prasiėjęs, nušienavęs kiek jam reikia (žmonės jaunesni buvo) ir tiek žinių. Mirtų tai mirtų, niekas į intensyvią terapiją ligonių nevežiotų. Kam rūpi. Šiais laikais tuos rimčiau sergančius galima išgelbėti, iš to ir kyla problemos. Kai išgelbėti galima, bet nebeišeina dėl kiekio. Kitas dalykas, tai covid yra pakankamai nekenksmingas, kad bujotų. Būtų mirtingumas 10%, sėdėtų visi namie užsidarę, nebūtų išplitęs. Bet pakankamai kenksmingas, kad mūsų sveikatos sistema neatlaikytų. O ligoninėse jo platinti kaip ir negalima, jeigu GYM`e žmonės jauni, stiprūs ir be antsvorio (išskyrus tą vaikinuką ant takelio, kuris tik vietą užima vaikščiodamas po 30min), tai ligoninėj visi turi indikacijų ir gretutinių ligų. Tai ką dabar daryt, kai turim išvystytas ligonines, bet jos nepajėgos paimti šitų dažniausiai lengva liga sergančių žmonių?
iPienius 2020-11-23 11:57
mirtingumas yra zymiai mazesnis, nei dabar skelbiamas oficialus. statistika imama tik pagal tuos, kurie issityre, o kurie nesitiria, tai ju ir nepriskiria, nors yra sergantys
Niemand 2020-11-23 12:24
O koks tas "skelbiamas oficialus"? Šiaip jau varijuoja mirtingumas priklausomai nuo užkrėstos populiacijos sveikatos būklės ir sveikatos sistemos būklės/pajėgumo nuo 1 iki 5 proc. Italijoje ir Švedijoje berods užkrėsti buvo "pensininkų miesteliai" ir hospisai, todėl mirtingumas buvo didelis. JAV bendra populiacijos sveikatos būklė prasta, todėl vėlgi mirtingumas didokas. Pas mus pensininkai ir co iki šiol kažkaip išsigelbėjo, todėl mirtingumas buvo mažas, dabar dasikapstė kovidas iki jų, todėl mirtingumas sparčiai auga, jau beveik procentas nuo užsikrėtusių ir toliau didės. Nujaučiu, kad per žiemą turėtumėm beveik pasivyti švedus.
HardAxe 2020-11-23 12:32
Pažįstami medikai virusą vertina labai rimtai. Aš, aišku, už juos protingesnis ir jo beveik nebijau, tik užmetu akį į ligoninių užimtumo statistiką (jei kartais reikėtų mane lopyti po avarijos ar operuoti apendicitą kokia situacija). Jei rimčiau tai esu turėjęs asminį bronchitą, tai visom kvėpavimo ligom - ačiū ne. Dabartinė sveikatos būklė manes į rizikos grupę neįtraukia, bet prasikosėti mėnesį laiko neturiu jokio noro. O jei dar visa šeima užsikrės ir vaikas namie sėdės kelias savaites... haleliuja. Nereikia mirti, kad nenorėtum sirgti.
Manobataibuvo2 2020-11-23 12:54
Daryti štai ką: išjungti televizorius ir ramiai sau "prasirgti" , kaip iki XX a. Net nepastebėsi.
Evil Goku 2020-11-23 17:02
Net nereikia perpildytų ligoninių, kad mirtingumo procentas padidėtų. Užtenka kad į esamas ligonines įsimestu infekcija. Onkologinėmis ligomis sergantys yra didelėje rizikoje, tai iš jų daug numirtų, tai pat kitomis ligomis sergantys vyresnio amžiaus, ar po sudėtingų operacijų. Be to vežti į ligoninę, kurioje bujoje covidas, naujus sunkius ligonius, kurie neserga covidu būtu labai rizikinga. Į oficialią nuo covid-19 mirusių statistiką Italija NEĮTRAUKDAVO mirusių namuose ir slaugos namuose mirusių. Taip pat, JAV stipriai padaugėjo mirčių nurašytų plaučių uždegimui, nes tiesiog mirusieji nebuvo ištiriami.
Galonas 2020-11-23 18:40
Nepamirškit, kad Covidas yra force majeure draudikų akyse ir turint gyvybės draudimą žmonės suinterisuoti primokėti už kitokią mirties priežastį.
Hmz 2020-11-23 19:54
Bet tai galioja ir gripo atžvilgiu.
conjurer 2020-11-24 00:34
Kaip ir gripas, sars-cov-2 virusas išplitęs po visą pasaulį atsigauna lokaliai ir mes jį dabar turėsim visam laikui. Taigi jau galima sakyti pandemija baigėsi, ir dabar tiesiog sezoninis išplitimas. Ir mes dabar su šituo nauju virusu gyvensim, nes nėra šansų jo išnaikinti (žmonija dar per buka kad sugebėtu išnaikinti oru plintančius virusus). Kaip nuo gripo, persirgimas neduos imuniteto, skiepytis reikės kasmet. Kalbant apie ilgalaikes komplikacijas, įdomu bus pamatyti didelių apimčių tyrimus. Viename iš pirmų tyrimu tai pasireiškė berods apie 70% persirgusių, bet jo apimtis buvo per maža, apie 100 žmonių. Čia turbūt klausimas, kaip greitai organizmas gali atstatyti sudrąskytus plaučius. Kaip kažkas paminėjo aš irgi nenoriu rizikuoti. 6 eurai mėnesiui už 50 kaukių nėra taip daug. Be to man žiauria patinka kad parduotuvėse galima dezinfekuotis rankas, nes IKI prie manęs niekada neplovė ir neplaus krepšelių, jaučiuosi kaip bomžyne kai einu ten prekintis. Iki RIMI kartais tingiu eiti.
DarkNRG 2020-11-24 01:27
Is fotkes ant dviracio matos, kad nera jau visai liekna.. Speju mityba tai labai standartiskai britiska bus. Turint omeny, kad tiek daug ir lieknu zmoniu gyvena su apriebejusiais vidaus organais del nesveikos mitybos, tai nesistebiu. Jei dar ruko, isgeria. Del mirtingumo tai Italijoj, per pirma Covid banga Geguzes vidury buvo officialiai uzsikretusiu apie 220 tukst (cia su 3 kart mazesniu testavimu nei dabar). Tikras uzsikretusiu bendras skaicius su asimptomiais yra vertinamas kaip galimai minimu 5 kartus didesnis. Kitais vertininimais, gali siekt ir daugiau nei 10 kartu. Tai manau, saugiau galima sakyt, kad buvo gerokai virs milinono serganciu Geguzes vidury. Numirusiu amziaus grupes: 10-19metu - 0, 20-29metu - 11, 30-39metu - 58, 40-49metu-257, 50-59metu - 1051 70+metu - 25038! Jei tau < 50 taikimybe numirt nuo Covido tubut <0.1%
HardAxe 2020-11-24 02:00
įdomu kiek iš tų išgyvenusių sirgo tokia forma, kurios niekam nelinkėtų? turint omeny, kad Italija yra antra pasaulyje pagal tikėtiną vyrų amžių, tai koronos padariniai nėra mieli.
conjurer 2020-11-24 13:47
Turėjau klasioką, kurio rega buvo 6-7, nepamenu į kurią pusę. Be akinių matė rūką. Komplikacija nuo gripo. Jam tikrai buvo <50, nes nebuvo paliktas antriems metams nė karto. Bet žodžiu jei taip sumenkinam sars-cov-2 problemas, tai nekovokim su poliomelitu. Kam švaistyt pinigus, kai 70% su tuo virusu yra besimptomiai?
who 2020-11-24 14:20
Kiek virusų tipų padengia kuriamos vakcinos? Gal prasmingi skiepai tik 2 rūšims (jei ateityje nebus daugiau)?
conjurer 2020-11-24 14:51
1. Dėl sars ir mers abejoju. Prasmingi trim, nes sars-cov-2 yra trečias pagal mirtingumą žmogaus korona virusas.
who 2020-11-24 15:00
Reikės trijų skiepų kokteilio? Įdomu kurios vakcinos pasieks mūsų rinką ir ar kas nors gilinsis nuo ko skiepijasi.
conjurer 2020-11-24 15:55
Trijų nereikės, nes sars ir mers virusai, kurių mirtingumas buvo apie 50%, neišplito globaliai. Bet kad jau turim testines vakcijas nuo viruso su keliasdešimt kart mažesniu mirtingumu, gal ir sars bei mers gaus savo vakcinas. Senai skaičiau, kad dėl neišplitimo, tiems dviem pavojingiem korona virusams nebuvo kuriamos vakcinos (ir dėl to kad neapsimoka, nes niekas nebūtų pirkęs). Jei kažkas būtų link to judėjąs, vakciną nuo sars-cov-2 būtume turėją vasarą. Taigi jei turėsim vakciną naujam koronavirusui, bus lengviau sukurti ir senesniems. Sars-cov-2 pakolkas identifikuojama kaip viena rūšis, bet su tokiu dideliu paplitimu neišvengiama jo evoliucija. Taigi 2021 bus vakcina nuo to ką turim. Po metų dviejų ji gal netiks, nes gali atsirasti mutacija, kuriai ši vakcina neefektyvi. Šis virusas liks su žmonėmis visam laikui kaip gripas, ir gali būti kad kas kelis metus reikės modifikuotos vakcinos naujam porūšiui. Bet čia mano spekuliacijos, neaišku ar esamos vakcinos visur bus vienodai efektyvios, nes jau nuo pavasario žinoma kad yra ne viena sars-cov-2 mutacija.
Manobataibuvo2 2020-11-25 00:07
Beveik ... beveik įsivaizduoju, kokį pasitenkinimą jaučia NLP specas, kai skaito tokias diskusijas....