Kodėl žmonės nesiskiepija? Tyrimas parodė 11 svarbiausių priežasčių: pirmoji siejama su valdžia

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2021-09-27 12:46
Istorijoje nutiko daugybė baisių dalykų, bet nuoskaudos dėl to? Kažin. Aš egoistas - mažytis pokytis tūkstantmečių civilizacijų pjautynių istorijoje - ir mes jau nebebūtume mes. Kaip iš "visatos stebėtojo" (na mol visata egzistuoja kol egzistuoja stebėtojas ar kažkaip ten taip) aš visiškai patenkintas :) Ir taip, draudimas man nuvažiuoti į mišką baisesnis už visą vergijos istoriją.
bmk1245 2021-09-27 13:04
OT. Nelabai kam žinomas faktas - JAV'uose buvo ir juodaodžiai vergvaldžiai O jau ką išdirbinėjo repatrijavę Afrikon (Liberija)... Iš esmės, pavergė vietinius...
kukulis4 2021-09-27 13:26
Gerai tik tai, kad tokie kaip tu - esat mazuma. Dar labai gerai, kad tokie kaip tu, kurie pasizymi didziausiu egoizmu, dazniausiai yra labiausiai priklausoma nuo aplinkybiu visuomenes dalis. Taigi - daugiausiai rekia, bet itakos turi maziausiai.
conjurer 2021-09-27 13:28
Socialiniai tinklai šiek tiek pakeitė visą šitą dinamiką.
kestutisz 2021-09-27 13:53
Ne nu, realiai įdomu išgirsti, kaip pergyvenimas dėl praeities įvykių gali pakeisti pačių praeities įvykių (juos išgyvenusių arba ne) siaubą? Taip, tai gali būti puikiu verslo planu - prašyti ten kompensacijų, nuolaidų - bet visa tai tik pagerins ateitį (arba ne kaip WWI -> WWII atveju kur didelis karas virto dar didesniu dėl nesusitaikymo su praeitimi, arba šiandien galime žiūrėti paradus pas rytų kaimynę). Net jei imsimės fantastikos - laiko mašinos, tai visi adekvatūs "egoistai" tikrai stengsis visomis priemonėmis sutrukdyti kažką ten "taisyti" pačioje istorijoje. Istorija, kokia ji bebūtų, mums yra pati geriausia kokia tik galėjo būti, ją tik reikia žinoti ir iš jos mokytis.
kukulis4 2021-09-27 15:44
Gal kiek ir pakeite. Bet sakyciau, kad nereiksmingai. As (kaip ir dauguma musu) gyvenu savo socialiname burbule, kur mano draugai, kolegos, pazystami, etc, yra daugiau maziau tos pacios nuomones apie 'dalykus'. Ir labai nedaug kas is tiesu veliasi i diskusijas, o ypac eina i marsus. O tyloje net ir snabzdejimas gali skambeti garsiai
conjurer 2021-09-27 16:01
Blogiausia, kai išeini iš savo socialinio burbulo. Kalbi su žmogum, atrodo normalus, o kitą dieną sutikus rekia, kad kaukėse čipai slepiasi (true story).
sub 2021-09-27 17:09
To admin-, "Peru kaimą?" - tau kiek metų? Pakanmai, kad žinočiau jog Peru yra šalis, ne kaimas. Aš klausiau, apie kokį Peru kaimą tu rašai? Ar tiesiog Peru kaimu pavadinai. "Tai religijos nėra priimtinos, o va tau pradedu jaust neapykantą. " - Tai tu dar ir islamofobas. Ir bbd man ką tu ten pradedi jaust. Blyn koks tu bejausmis "Tik tamsta nesugeba matyti ir suprasti, kad juodaodžiai iki šiol yra diskriminuojami." - daug jų sako, kad jų niekas nediskrimuoja ir viską ką jie turi jie pasiekė patys, tai gal problema ne ten kur kažkas noretų, kad jį būtų. Tereikėjo noro ir šiek tiek šikną pajudint, o ne hoode ant foot stampų gyvent. Kur jie sako, kad jų nieks nediskriminuoja. Pateik šaltinius. Aš nesiginčiju dėl to, akd jie yra tinginiai, gyvena hoode ir footstampų, bet BLM yra prieš diskriminaciją, ypač prieš policijos agresiją. " Tai nekeičia fakto, kad vergų biznis buvo pradėtas ir suorganizuotas baltūjų." - dar vienas su "White guilt" sindromu. Lot apie tai, kad " buvo priversti tą daryti Europiečių" galima, o arabus vergų prekeivius jau nepolitkortektiška. Dar pasakyk, kad apsukrūs lietuviai užsuko tą bizniuką. Ir Aukso ordos vergus baltieji organizavo. Ir Centrinėj Amerikoj. Neturiu aš jokio sindromo, tirkai nesijaučiu kaltasdėl juodaodžių diskriminacijos. Asmeniškai niieko nė vienam juodaodžiui nesu padaręs, įžeideęs ar diskriminavęsm tai white guilt pasilik sau. O aš kažkur kažką apie Arabus rašiau. Jie lygiai tokie patys, kaip ir ir Europiečių vergvaldžiai. So? Prie ko čia lietuviai užsuko bizniuką? Mano nuomone Lietuviai tokiam pačiam šūde atsidūrė, kai pradėjo mūsiškius Lietuvius tremti į Sibirą, tai dabar dėl to patys Leituviai kalti?
kestutisz 2021-09-27 17:29
Aš tai labai susirūpinčiau - na taip tiesiog negali būti, kad aplinkiniai bet kokiais klausimais tik linksėtų. Tai reiškia, kad arba tikrai neturi (jau baisu) nuomonės, arba visus jau užkniso ir tas "burbulas" tiesiog ignorina. Džiaugtis tuom kaip nesuprasti to nesusipratėlio Augusto Landmesserio garsiojoje Hitlerio (ne)pasveikinimo nuotraukoje.
admin- 2021-09-27 17:56
"Pakanmai, kad žinočiau jog Peru yra šalis, ne kaimas. Aš klausiau, apie kokį Peru kaimą tu rašai? Ar tiesiog Peru kaimu pavadinai." - Tu dar nesuprantai koks to kaimo pavadinimas? "Blyn koks tu bejausmis" - man nei šilta nei šalta ką tu ten jauti. Kur jie sako, kad jų nieks nediskriminuoja. Pateik šaltinius. Aš nesiginčiju dėl to, akd jie yra tinginiai, gyvena hoode ir footstampų, bet BLM yra prieš diskriminaciją, ypač prieš policijos agresiją. watch?v=PFZbY1ALflU galvoji jam reikalingi kažkokie atsilupę BLM? ir užtenka tiesiog šito https://people.com/tv/cnn-legal-analyst ... privilege/ crap news network susimovė ir paskui atsiprašinėjo. jie negali iš vietos pajudėt neįmetę ko nors apie rasę. murikos demokratai ir yra pagrindiniai rasistai. "Neturiu aš jokio sindromo" - kaip tai neturi? Cituoju: "Tai nekeičia fakto, kad vergų biznis buvo pradėtas ir suorganizuotas baltūjų." https://glc.yale.edu/sites/default/file ... unwick.pdf baltieji bizni užsuko, kas daugiau.
kukulis4 2021-09-27 18:39
Gali gali. Jei panagrinesi, tai zmoniu nuomones tam tikrais, siam momentui 'astriais' klausimais labai koreliuoja su amziumi, pajamomis, issilavinimu, gyvenamaja vieta, ir pan. Butent su tais paciais parametrais, pagal kuriuos zmones papratai mezga socialinius rysius. Tad naturalu, kad eidamas ketvirta desimti metu, savo soc burbula jau esi susiformaves is zmoniu, kurie yra panasaus socialinio profilio. Isimciu pasitaiko, bet arba ne esminiais klausimais, arba pozicijos nebuna taip radikaliai priesingos. As, asmeniskai, tuos visus kitamincius (ale antivaxeriai, ploksciazemininkai, egocentrikai, visokiais vaiduokliais tiketojai, ir panasus) skaitau kaip tiesiog zemesnio intelekto individus lyginant su savim. Kodel? Todel, kad zemesnis intelektas taipogi labai stipriai koreliuoja su tais paciais pradzioje isvardintais parametrais.
Evil Goku 2021-09-27 21:05
dabar mėgina savę vaizduoti kaip didžiausias aukas. Neva prieš juos yra taikoma sisteminė diskriminacija (turbūt dėl intelektinių sutrikimų). Juos dabar puola valdžia, jėgos struktūros ir t.t. Tipiška leftistų taktika.
admin- 2021-09-28 08:04

kukulis4 2021-09-28 08:54
Nejauti, kaip pats sau priestarauji? Pasisakai uz visapusiska laisve, bet bandai uzciaupt tau priestaraujancius? Kaip cia vienas su kitu dera? Del duchelio is kalabybiskio... yra toks posakis - zmogu is kaimo isvyti gali, bet kaimo is zmogaus - ne. Tai vat, skaitydamas tai, ka rasai, galvoju, kad ne tai kad tu is kalabybiskio. Tu pats esi kalabybiskis
admin- 2021-09-28 09:02
"Pasisakai uz visapusiska laisve, bet bandai uzciaupt tau priestaraujancius? Kaip cia vienas su kitu dera?" - pataisysiu, tik vieną, kol kas, fašistinį kiaulę, * fobą ir *istą. Tu gal iš jų, kad toleruoji tokį? "Tai vat, skaitydamas tai, ka rasai, galvoju, kad ne tai kad tu is kalabybiskio. " Dar vienas... miestietis. Pragydo. Antra karta nuo žagrės.
sub 2021-09-28 10:23
Išsitraukė iš knygos šaltinį, kuris okay legit, bet jame pačiame parašyta: black Africans were the earliest type of slave known to Arabs, and were the latest imported into the Arab-Islamic Middle East. Tai nepatvirna fakto, kad Arbai pirmieji pradėjo vergų biznį. Jei pačiam neišeina išsivers išversiu aš: Juodieji Afrikiečiai buvo pirmoji vergų rūšis žinoma Arabams, ir buvo paskutiniai importuoti į Arabų-Islamo vidurio rytus. Ką nors sako pavadinimas: Sao Jao Bautista? Nzn kodėl tu kiši tuos Arabus, aš gi neprieštarauju kad ir jie buvo vergvaldžiai, įsivėlę į tą biznį. Bet aš kalbu apie vieną, tu apie kitą. Aš klausiu kas pradėjo, tu mini Arabus. Nors istorija sako, kad Portugalai pradėjo plukdyti vergus iš Afrikos pirmieji. Sao Bao Bautista buvo pirmas vergus gabenęs laivas, kuris atvyko į Amerika 1619 m. Tai viena. Mano žiniomis Portugalai jau nuo 1444 metų pradėjo puldyti vergus į tuometinę Europą ir Arabų kraštus. Pasičekint faktus. Dėjau ant tų tavo crap news, mes nukrypom nuo "kodėl žmonės nesiskiepyja" iki "BLM", o kai prasideda medios kišimas į visas temas, tada tema baigta. Ne kartą sakiau, man media yra 0, interpretuotos informacijos platformos, kur jie pateikia info taip kaip jiems reikia, o ne pagal faktą. Gal būt media šaltiniai būtų legit, jeigu jie nesivaikytų reitingų
kukulis4 2021-09-28 10:43
kestutisz 2021-09-28 11:02
Sakyčiau gal labiau parazitas - na ten bent kokiam IT tikrai mažiau darbo, bet moka geriau, o sprendžiu problemas kurių be manęs (ir kolegų) niekas ir neturėtų :)
admin- 2021-09-28 11:36

AAA000 2021-09-28 12:20
siaip tai "miestietis", "miescionis", "asfaltinis", "bordiurinis" - irgi yra izeidimai, tik skirtingo izeidumo laipsnio nu kur vaziuodami pro automobilio langus pamate karves - sako - "ziurek briedziai" ------ issilavinimas ir intelektas irgi skirtingi dalykai. vertingiausias yra intelektas - nes jis universalus. nepriklauso nuo gyvenamosios vietos.