Įrodyta: mėsainiai kenkia sveikatai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2009-03-25 21:52
Truksta vitamino B valgyk kiauliena,beto ja labai lengva isisavinti,greit atstato jegas. Aviena dantim sveika,nes ten daug ftoro. Vistiena pagerina skrandzio sulciu gamyba,uztai gerai,tiems,pas ka su skrandziu bedos. Zodziu kievienoj mesoj yra kazko gero ne tik cholesterolis,rugstis ir pan..
Anonymous 2009-03-25 21:52
„as tai stengiuosi nebevalgyt mesos ne visada iseina bet kai jos nevalgau geriau jauciuosi geriau . o gal zinot kokiems zmonems sveika o kuriems nesveika valgyt mesa??? cia pagal kraujo grupe ar kaska... paaiskinkit kas zinot “ Visiems sveika nevalgyti mėsos, bet iš pradžių mažiausiai devynis mėnesius organizmas turi priprasti prie nevalgymo mėsos, todėl iš pradžių jausis jėgų stygius, silpnumas. Bet nevalgant mėsos būtinai reikia dvasiškai vystytis. O nevalgant bet kokio gyvulinio kilmės maisto (pieno, mėsos, kiaušinių) reikia dar labiau dvasiškai vystytis, žmogus tampa dar jautresnis ir dar stipriau pradeda veikti supančią aplinką, nes kiaušiniai įžemina, yra sunkus maistas ir neleidžia dvasiškai dar labiau vystytis. Taikos ir laimės!
Anonymous 2009-03-25 21:55
Jeigu jau suvokiat sveikos gyvensenos reikalingumą, siūlyčiau paskaityti Brego knygą. Įvedę į google rasit tą knygą pirmoje nuorodoje, reikšminiai žodžiai: Polis Bregas Sveikai gyventi -------- Polis Bregas Sveikai gyventi -------------
kionig 2009-03-25 22:05
Vien savo dvasiomis neuzkisi skrandzio, kai prades skrandis streikuot, kad nori valgyti, bet ne slamsta, o mesa, nors ir vidutines rusies, bet ne slapenke, nes tai geriausias maistinis dalykas jaunam organizmui, ir zmonems dar labiau pakenktu mesos nevalgymas, negu valgymas, beje ne pas visus ta dvasia yra, nes ja nugali instinktai. Be to is istorinio konteksto butent mesa priverte pirmykscius zmones galvoti ir veikti bei tobuleti, taigi kazin kaip zmogus atsisakytu savo prigimties ?
Anonymous 2009-03-25 22:22
„Be to is istorinio konteksto butent mesa priverte pirmykscius zmones galvoti ir veikti bei tobuleti, taigi kazin kaip zmogus atsisakytu savo prigimties ?“ Aš nevalgau mėsos ir žuvies jau penkis metus ir nenumiriau. Mano pusbrolis, kuris už mane daug aukštesnis nenugalėjo manes rankų lenkime. Jis pasakė: „Nevalgai mėsos, o nugalėt tavęs negalėjau“ ar panašiai. Arba Sibire yra žmonės, kurie jau daug metų nevalgo mėsos ir jie yra žymiai ištvermingesni už tuos kurie valgo mėsą, jeigu tu norėtum palyginti savo jėgas su jų jėgom, tu lengvai pralaimėtum. Arklys nevalgo mėsos, o jėgų labai daug! Bet kai kam būtų geriau tęsti valgyti mėsą, nes jis vis tiek dvasiškai nesistengs vystytis. Taikos ir laimės!
Anonymous 2009-03-25 22:52
Inkstinktai suvaldomi. Iš patirties. Mėsos galima nevalgyti ir pakeisti įmanoma. Svarbios priežastys nevalgyti mėsos, žuvies: nenoras, tingumas gilintis į sveikatingumą. Kuo galima pakeisti mėsos, žuvies vartojimą: Žuvį į: riešutus (graikinius), linų aliejų ir kt. Mėsą į: grybus, ankštinius augalus (pupos, žirniai), migdolai, graikiniai, lazdyno ir kiti riešutai, džiovinti vaisiai (abrikosai, slyvos, vynuogės ir kt.), soja, lęšiai ir kiti produktai. Na, vegetarai gali valgyti: Košes (grikių, ryžių, avižų, penkių grudų ir kt.) Sriubas (burokėlių, cukinijų, bulvių, žirnių ir kt.) Be to, dar miltiniai patiekalai iš kviečių, rugių, miežių: makaronai, picos be mėsos, o su pievagrybiais, paprikom, pamidoriais ir kt. Uogos (mėlynės, braškės, avietės, serbentai: juodieji, raudonieji ir kt.) Žiema negalima valgyti, galėjo kas pagalvoti, tuomet džiovinti vaisiai (uogos), daržovės gali išspręsti problemą. Salotos. Baltos salotos, daržovių salotos. Galėjo kas nors pagalvoti apie sotumą. Tai galima valgyti ne menkutę porciją garnyro ir trys kotletus iš mėsos, o dvigubą porciją garnyro ir salotų lėkštę, vėliau papildomai suvalgyti kelis bananus ir saują lukštentu saulėgražų ar moliųgų sėklų. Svarbu tinkamai derinti. Blynai su bananais, obuoliais, bulviniai blynai ir kt. Manau įspūdį galima susidaryti ką galima valgyti.
Anonymous 2009-03-25 22:56
Instinktus galima suvaldyti, nežinau ar visus. Aistras tai tikrai.
kionig 2009-03-26 01:13
Arklys nevalgo mesos, taip pat kaip tigras nevalgo zoles Arkliui reikia suvalgyt ten kelis kg tu avizu ir pns, o tigras mazesni kiek mesos, bet gauna ta pacia energijos porcija.
kionig 2009-03-26 01:27
Valgiau as anksciau ir avizinius dribsnius, ir grikiu, manu koses, makoronai, piena maukiau litrais, tiklsiau motina kisdavo anksciau ir tapau toks isrankus maistui, kad motina sako nebezinau ko tu nori.. Tie dribsniai, koses, nors ir suvalgai, bet jie man nesuteikdavo energijos daug, nes po keliu valandu vel nori valgyti ir galvoji kazin ar uzkisi ta skrandi sausu maistu, aisku valgydavau ir mesa, ir dabar tebevalgau. Mesa tikrai nera nuodas, turi jinai ir privalumu, nors dabartines mesos kokybe neabejojama, ir stengiuosi pirkt auksciausios rusies. Apie aistras tai cia visai kas kita ir nekisk prie maitinimosi. Gal gali patarti kaip apgauti tuscia skrandi, juk popieriumi neuzkisi ? Ir kaip su energijos trukumu sprest kruva uzdaviniu, kai tavo visos mintys nukrypsta i tuscia gurgianti skrandi ?
Anonymous 2009-03-26 08:52
„Gal gali patarti kaip apgauti tuscia skrandi, juk popieriumi neuzkisi ? Ir kaip su energijos trukumu sprest kruva uzdaviniu, kai tavo visos mintys nukrypsta i tuscia gurgianti skrandi ?“ Jo niekaip neapgausi. Kuo žmogus daugiau emocionuoja, tuo jis daugiau švaisto energija, todėl ateityje žmogus daug mažiau valgys negu dabar. Aš jau sakiau, kad dabartinis maistas yra tuščias, jį valgai valgai, bet psichologinis sotumas neateina, ateina tik fiziologinis sotumas, nes skrandis prisikimšo. Duonos daug valgyti nereikia, geriau daugiau valgyti vaisių ir daržovių. Ir tokių, kurie yra kuo mažiau termiškai apdoroti. Kepto maisto geriau nevalgyti, geriau valgyti virtą maistą. Nevalgantiems visiškai gyvulinės kilmės maisto reikia valgyti, kartais soją. Jeigu sojos nėra, tada galima pieno kartais išgerti. Jeigu nori valgyti reikia pavalgyti. Taikos ir laimės!
Anonymous 2009-03-26 09:12
Soja skatina impotencija Paimkim krokodila jam metams, kad isgyvent uztenka puse zebro. Tai kai arklys prieda tos zholes belenkokiais kiekiais. Cia isvis absurdiskas lyginimas. Reikia lygint, viska mintancius gyvunus, o ne tik meseedzius ar zoleedzius. Nu niekas manes neitikins kad mesa kenkia. Beja nuo kada zuvis pradejo kenkti, kad ir jos negalima valgyt ??? O ko pieniniai produktai blogi ? Juk tik gime visi pradeda nuo pienuo, tai tipo ir jis jau kenke ? Pievas jus cia kazkokias velet :D:D su tuo mesos zuvies ir pieno nevalgymu. O kaip sriuba ishvirti be mesos ? is kirvio ? Naujojo amziaus teorijos, viskas kenkia gyvenkit sveikai ir mirsit sveiki ...
Anonymous 2009-03-26 09:21
Skanus maistas yra vienas is gyvenimo malonumu. ir nelabai suprantu kodel dabar tureciau save prievartaut ir nebevalgyt mesos. as nekalbu apie ta abejotinos kokybes mesa is prekybos centru, bet kas turite kaima ir turit galimybe is ten atsivezti mesos produktu tai pastebejot, kad nera ka lyginti. skiriasi kaip diena ir naktis. sakykit ka norit, bet zmogaus organizmui reikalinga ir zalumynai ir mesa. vienu maistingu medziagu gauname is darzoviu, kitu is vaisiu, dar kitu is mesos. ir tikrai manes neitikinsit, kad kokybiska mesa gali pakeisti kokie tais sojos kotletai ar riesutai. ypac tai aktualu dar auganciam organizmui p.s. ar zinote ka reiskia zodis "vegetaras" isvertus is indenu kalbos? Blogas medziotojas
kionig 2009-03-26 16:59
Cia tik tokie tikintys kaip vissarion(alikas) isivaizduoja sveika gyvenima, pasisventes savo kuna kankinti... Mano akimis tai sapaliones, ka jis sako.. Imanoma gyventi ir sveikai tik reikia laikytis normu bei aktyviai sportuoti ir dar geriau nugyvensi savo gyvenima, negu alindamas ir kankindamas savo kuna, kol jis pripras..
rwc 2009-03-26 17:03
Jei reikia rinktis - gyventi sveikai ar kokybiškai, aš renkuosi "kokybiškai". Ant laužo pačirškinta mėsytė su alučiu, draugais ir panom... Mmmm... Vitaminų dozė kelioms savaitėms.
Anonymous 2009-03-26 20:51
"Beja nuo kada zuvis pradejo kenkti, kad ir jos negalima valgyt ??? " Nuo tada, kai žmogus galėjo išgyventi nevalgydamas žuvies. "O ko pieniniai produktai blogi ?" Juos organizmas negerai pasisavina. "Juk tik gime visi pradeda nuo pienuo, tai tipo ir jis jau kenke ?" Pieną gali gerti tik vaikai ir žmonės, kurie nori baltymo, bet nėra sojos. "O kaip sriuba ishvirti be mesos ? is kirvio ? " Iš kopūstų, burokų, bulvių... Taikos ir laimės!
Anonymous 2009-03-27 00:03
Galite valgyti mėsą. Galite valgyti žuvį. Gal jūs nežinote, pasekmių. Tokiu atveju pateisinama. Ne sveikata turima galvoje. Ne apie skonį eina kalba. Gali ir vegetaras nuo vėžio numirti. Valgyti užmuštą vištą, paskerstą kiaulę, papjautą avį, jūros lavonieną tai norma. Esu tikras, ši norma yra neracionalus ir neapdairus poelgis vedantis į ekologinį disbalansą. Ar tikrai? Keletas faktelių: - JAV maistui auginami gyvuliai sunaudoja 50% vandens resursų, 90% sojos, 80% kukurūzų, ir 70% grūdų derliaus. - Yra paskaičiuota, kad šiuo metu Amerikoje išauginti grūdai, skiriami naminiams gyvuliams šerti, galėtų išmaitinti apie 1,3 mlrd. gyventojų - Skerdyklos turėtų stiklines sienas ir stovėtu centre, vietoje biurų, žmonės gali kiek kitaip mąstyti.
Anonymous 2009-03-27 00:21
Kai nežinai, nematai, nesupranti esi nežinantis, nematantis ir nesuprantantis. Kai pradėtis suprasti ir linki ateities kartoms apdairios ateities, tuomet noras prapuola valgyti karvės mėsą, kiaulės mėsa, vištos mėsą, kiškio mėsą. Norma tampa atsisakymas. Nikolas Tesla, Albertas Einšteinas, Izaokas Niutonas, Leonardas da Vinči praktikavo vegetarizmą. Ar jie kvailiai? Žinoma, yra žymių mokslininkų, kurie vegetarizmu gali nesivadovauti. Tačiau, pastarieji keturi žmonės rodo, kad galima puikiai gyventi be mėsos.
rwc 2009-03-27 02:04
ooo: cite needed. Valgyti mėsą yra natūralu ir būtina. Taip nulemta evoliucijos. Nenorit- graužkit papildus, kurie padaryti iš tos pačios mėsos.
kionig 2009-03-27 03:23
O tu labai zinai tas pasekmes matosi... Kaip tai ne apie sveikata eina kalba ? kaip tik siame straipsnyje apie sveikata, tik tu pradejai skleisti savo erezijas ismirs zmonija... Ta balansa lygina chemijos pramone maiste ir GMO, to neisvenksi, galesi pats valgyti tas sojas kukuruzus ir kita sausa maista, idomu kodel afriekieciai taip nesugalvoja, zinoma, pas save jie to neuzaugins, o importuoti galetu, bet vel gi - pinigu nera.
Anonymous 2009-03-27 04:52
Šiame straipsnyje eina kalba ir apie sveikatą ir ne apie sveikatą. Kaip ir šiame forume. <...> erezijas ismirs zmonija <...> Dėl citatų. 1) http : / / www . ers . usda . gov / publications / sb973 / sb973 . pdf Į google . com įvesti: 2) "it has been estimated that the grain that goes to feed livestock in America could feed 1.3 billion people" 3) "U.S. could feed 800 million people with grain that livestock eat" (~ 10 metų senumo duomenis indikuoja apie 800 mln. žmonių, o dabar gal ir dar daugiau nei 1.3 mlrd. Tiesa, tai JAV, o ne visas pasaulis). O dar įdomumo dėliai galima apsilankyti FAO(dot)org. h t t p : / / w w w . fao . org / corp/publications/en Žmogus gali ir neretai iškelia savo norus, nežinojimą prieš faktus, realybę. Ir tai pateisinama, kadangi žmogus nežino. Ignoravimas neveda į žinojimą.