Parduotuvės dešrelių negalima kepti ant laužo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2009-04-11 17:51
Ne... Čia jau virš visko... Mano mėgstamiausiosios Medžiotojų dešrelės, kurias taip malonu vasarą ant laužiuko ar šašlykinėj išsikept, turbūt vienos iš tokių... vienareikšmiškai kūkū visiems darosi, jei taip ir toliau, aš neįsivaizduoju... Fantastai rašė apie dirbtinius žemės palydovus, superkomunikacijos priemones ir kt, kai jų dar nebuvo - ir išsipildė, tačiau lyg nė vienas jų nedrįso aprašyti visuotinio nuodijimosi, žodžiu, vienas kitą mes...
Anonymous 2009-04-15 08:25
as nesuprantu kada bus tvarka ir tokius E.. visus uzdraus n x..
maxis70 2009-06-09 15:15
Neuždraus, be E mūsų maisto produktai taptų ne tokie skanūs, trumpesnis galiojimo laikas, ir šiaip prasidėtų badas, mat ekologišku maistu užtikrinti šių dienų žmoniją neįmanoma.
Razer guy 2009-06-09 15:42
Jau tegul tik nepisa jie man proto, nors kad jei taip ir butu, vistiek as ju labai needu tai del manes tai px...
Hmz 2009-06-09 20:38
Straipsnyje minimą priedą - natrio nitritą bei jo analogus - į dešras dėdavo ir deda visur, netgi kaimuose. Nereikia manyti, kad E250 ant mūsų stalo atsirado vakar ar užvakar - netgi mūsų diedukų laikais į dešras dėdavo trupinėlį salietros tam, kad jos būtų gražios raudonos spalvos.
Vytautas 2009-06-09 20:52
Na na, nereikia persistengti su argumentais - aš pats iš kaimo, kur kaimiška dešra būdavo gaminama tiek pas tėvus, tiek pas senelius, tiek ir pas visus kaimynus. Ir apie jokią salietrą net kalba neidavo. Močiutė buvo dar ir kaimo šeimininkė, ruošdavo kaimo baliams maistą - ir nieko panašaus nedėdavo. Nesakau, jog to niekur nevyko, tačiau tikrai ne visuose kaimuose ir tikrai ne masiškai.
Hmz 2009-06-09 21:16
Gal turėsi minčių, kodėl turguje ūkininkų dešros bei kumpiai tokios nenatūralios spalvos? Tarybiniais laikais - dar suprasčiau: raudonoji Lenino žvaigždė apšviesdavo. O dabar?
meslinukas 2009-06-09 21:40
tos kur turguje nebūtinai ūkininkų gamybos. dažniausiai tenai tiesiog tempia iš kokios Lenkijos gamintojų ir viskas. t.y. tas pats kas ir parduotuvėje, tik kaina mažesnė ir garantijų jokių. jeigu ten ir tikrai ūkininkų darytos, tai dar nereiškia, kad ir jie tokias valgo - tiesiog "durniems miesčionims" pridarė, kad bile pirktų ir gerai. kiek pastebėjau tai panašiom spekuliacijom, dažniau skerslenkiai užsiima... aš irgi kaime pas senelius iki ~3m augau ir atostogų ir savaitgalių tenai daug praleidau ir tikrai jokios salietros jokie pažystami tenai į dešras nekišdavo. natūralios naminių kiaulių žarnos, pačių praplautos, mėsa irgi tų pačių kiaulių, dešros rūkytos senelių padarytoje rūkelnėje. kiaulėms jokio š*** kad greičiau pripamptų irgi nekišo.
Vytautas 2009-06-09 22:52
Reikia skirti vieną svarbų dalyką - kaimo žmonės maistą ruošia pagal dvi paskirtis: 1) sau 2) pardavimui Šitas skirstymas jau senokai yra - pardavimui tai gali ne tik salietros pripilti Be to, dabartiniai ūkininkai su senuoju kaimu turi vis mažiau kažko bendro - viskas susilieja į bendrą visuomeninę kryptį. Aš rašiau apie senąjąį kaimą ir būtent tą, kuriame pačiam teko gyventi.