Atrasta medžiaga, kurios trūkumas sukelia depresiją

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

M.Mantas 2009-05-13 21:15
Jį būtų galima kaip narkotiką naudot. Susišvirkšti ir vaikštai atsipūtęs Dabar galės depresiją gydyt.
blizzard 2009-05-13 21:28
nezinau kazin, kas jiem liepia kurti tokius vaistus ir kodel jie isivaizduoja kad zmonem padeda... Manau toks vaistu kurismas yra bandymas visuomene paverst dar durnesne negu ji yra dabar, kad butu galima ja lengviau valdyti. Nepaslaptis kad depresuoti zmones i gyvenima ziuri blaivesniom akim ir dazniausiai nera lengvai apkvailinami, ko nebutu galima pasakyti apie tuos kurie pastoviai linksmi ir maziau pastabus. Yra visokio tipo zmoniu, intravertai - extravertai, bet kaskodel mokslininkai bando intravertus isgydyti nuo ju prigimties, kuri ir yra siektiek depresine. tokie zmones visada buna kitu akimis ziurint nusimine ir vienisi, nesuprantu kodel stengemasi, pakeisti zmogaus mastyma jam nenorima linkme...
IsDangaus 2009-05-13 22:02
Va cia jau ziauru, dar paciam straipsni raso, kad nuo depresijos ziurkei utenka didesnio narvelio... bet ne, tegu zmogus uzuot islindes i gamta laime nusiperka... Beto kuo tai skirsis nuo alkoholizmo? Vietoj to, kad sprest problemas ivarei tablete ir ramu...
Darek 2009-05-13 22:13
pritatariu, tokie "vaistai" turetu but naudojami tik kaip paskutine išeitis, patariu pažiurėt http://www.youtube.com/watch?v=rHXXTCc-IVg kas nenori žiurėt viso prasukit iki 3:10
blizzard 2009-05-13 22:44
tas zmogus yra teisus... darbas tikrai padeda gydyti depresija, o tie kurie yra perdaug islepinti kad tai pripazintu naudoja visokias nesamones jai gydyti, nors isitikro ja ne gydo o tik dar labiau sustiprina suprate kad tie vaistai naudingi tik tada kaip juos naudoji, jie nieko neisgydo tik susilpnina tuo momentu..
Darek 2009-05-13 23:27
dar vienas video http://www.youtube.com/watch?v=AazObF_pHSU
Labai 2009-05-13 23:46
Ryškiai trūksta info, kas yra depresija (tikra), ir kaip ji pasireiškia. Intravertas - nereiškia, kad serga depresija. Tikra depresija yra, kai į viską žiūri per juodus akinius, "duobė". Ir supranti, kad realiai tai netiesa, tai, ką matai per tamsius akinius - protu supranti, bet nieko negali padaryt, negali pakeist to regėjimo. Ir kaip tai yra žiauru, kai pats supranti, kad tas suvokimas, kuriuo matai pasaulį, yra iškreiptas depresijos priepuolio, ir tuo pačiu nieko negali padaryt, kad tą suvokimą pakeist. Nepadeda jokie vakarėliai, anekdotai, galų gale tos permainos padeda tik laikinai. Tuo tarpu prasiblaško galbūt ta nuotaika, bet "duobė" lieka. Ir tai grynai chemijos reikalas - nuo vaistų nebebūna tų "duobių". Taip, būna bloga nuotaika, būna kas, bet nebūna to žiūrėjimo į viską iš tamsiosios pusės, su tuo tuo bejėgiškumo ką nors pakeisti jausmu... Todėl ir ieškoma vaistų nuo depresijos, kad ne visiems dabar egzistuojantys vaistai padeda... O kas painioja depresiją su visokiais išlepimais, tinginystėm, intravertiškumu ir pan, geriau tegul tokiose temose net nesireiškia.
apocalipso 2009-05-13 23:57
Dabar žinosiu kad jei prasidėjo depresija reiškia sumažėjo FGF2. Kad jis padidėtų reikia save palepinti ir depresijos nebeliks ir FGF2 turėsiu pakankamai atsargų kad net rytoj depresijos neturėsiu. Va taip..
Evalldo 2009-05-14 00:04
Paziurejus komentarus, galima pmatyti, kad cia kazkurie is ju jau serga depresija O siaip manau, kad reikia tobuleti ir atrasti ivairius dalykus kurie nulemia viena ar kita zmogaus busena.
IsDangaus 2009-05-14 00:07
Paciam patarciau pasidomet del ko tos ,,chemijos" zmogui pradeda trukt..
Manga 2009-05-14 10:24
liko tik su vitaminais pradti platinti ar vaikiskais jogurtais ir pan. tevai juk ori, kad ju atzalos neuzaugtu depresuoti, niurus, nelaimingi, nusikalteliai ir pan. liko tik duoti maziems piliuliu arba skanumynu su siuo ingredientu ir dar kokiu nors ir stai: uzaugs nauja karta, jokiu probelmu, niekas nesipyksta, nedepresuoja tiesiog vaiksto visiskai laiminga "community" ir prasideda gero fantastinio filmo scenarijus
Tir4elis 2009-05-14 12:19
Paistaliukai jūs paistaliukai. Plepat, kad tik plepėt. O ką daryt žmonėms kurie turį tą bjaurastį įgimtą? Arba tiems kurie apserga ir priversti vartot visokį š***, kuris gadina kitus organus bei be proto didina svori? Darbas esant tikrai ligai, o ne išsigalvojimui nepadės. Žinau kas dirba iki nuprotėjimo ir vistiek tenka vaistus gert.. Blogiausia, kad matai, o padėt ne kažin kuo gali..
blizzard 2009-05-14 16:50
o tu pats esi sirges depresija? jeigu taip tai as nesuprantu kokios bedos ja nesirgti jeigu matai kaip ta padaryt... juk tu rasei protu supranti bet nieko negali padaryt... taip nebuna, o jeigu taip tau buvo tai reiskiasi cia ne depresija o baime... tuos vaistus as lyginciau su eilineis narkotikais, arba alkoholiu. Jeigu zmogaus prigimtis yra buti liudnam tai jis tiesiog gali sigerst vaistuku ir apsimest laimingu...( skamba kaip narkotikai... tik sitie narkotikai bus iteisinti nevientik olandijoje). Zmogus keiciasi, keiciasi i ta puse kuri jam yra priimtiniausi, jeigu is besijuokiancio klouno tampa rimtu zmogumi, kurio neprajuokinsi, tai dar nereiskia kad jam reikia vaistu. Zmones bresta, keiciasi ir mato perspektyvas tokiomis spalvomis kokios jos yra, o tie kurie pastoviai linksminasi visada i viska ziuri per rozinius akinius ir tai nera paslaptis..
IsDangaus 2009-05-14 19:31
Sakai igimta? gal dar karta isiskaityk bent i ta pati straipsni... Dirba? Dirba visi... o gimtoj Lietuvoj kokiu 80 proc tautieciu tas darbas toli grazu nera megstamas ir tu dar nori kad zmogui nuo tokios veiklos butu geriau?
SaliamonXP 2009-05-14 20:07
Man rods jei ir sukurs tuos vaistus su tuo FGF2, tai bus kaip su insulinu diabetikams. Kol negeri, buna bloga, bet yra sansas issitaisyt, o pradejus vartot vis daugiau ir daugiau reikia, nes organizmas nustoja stengtis.
Labai 2009-05-14 22:05
Esu. Depresijos formų yra keletas. Man buvo būtent ta forma, kuri nenuvaro į visišką apatiją, bet būna "duobės", kurios progresuojant paprastai atveda iki savižudybės, taip pat visiškas nesugebėjimas susikaupti - nors galvą į sieną daužyk. Gydžiausi daugiau kaip metus vaistais ir psichoterapija, ir patikėkit, vaistų poveikį tikrai pajutau - tikrai yra skirtumas tarp blogos nuotaikos ir tarp "duobių". Nuo vaistų "duobių" nebebuvo. Taip pat atrado tas sugebėjimas sutelkti rimčiau į kažką dėmesį, imtis užduoties rimčiau. Man gerai, man padėjo. Bet yra kam nepadeda - kodėl visi įsitikinę, kad dabar ims ir puls visiems skirti su jogurtu ir pan? Visi psichiatriniam gydymui skirti vaistai eina su receptais, aišku, gal kas atsiras, kad juos apeis, bet - atkreipkit dėmesį - vaistai nuo depresijos NESUKELIA super didelio džiugumo ar euforijos. Nuo jų tiesiog pradedi realiai vertinti pasaulį. Vaistai nuo depresijos nepriverčia jūsų pamėgti darbo, kurio nemėgstate ar į viską žiūrėti kažkaip kitaip. kaip minėjau, tai tiesiog "nuima" juodus akinius. O juodi akiniai paprastai būna tai, kad dingsta savivertė, nematai pasaulyje tikslo, o ir kam tu reikalingas - nieko nepasiekei, nieko nepasieksi, niekas pasaulyje nepasikeis, jei dingsi. Ir tave gali kas nori tikint, kad tai netiesa, kad tu protingas, sugebi kažką ir pan - tai nepadės, bus įsitikinimas, kad čia tau bando tik nuotaiką pakelt ir pan. Ne visi suvokia, kad tas pasaulio matymas yra iškreiptas, per juodus akinius. Tie, kas suvokia, ne visi ryžtasi eiti gydytis. O ir besigydantiems ne visiems padeda... Tuo labiau, jei depresijos forma dar sunkesnė, gali kilti mintis - o kam čia gydytis, vis tiek nepadės... ir t.t. Čia visko neišpasakosi, bet - tie kas aiškina, kad čia baimės ir pan, labai klysta. Tai tas pats, kaip ir kitos ligos - kaip vėžys, sloga ir pan. Jei pasakysi, kad tau sloga, aš nebandysiu įtikinti, kad čia tavo baimės neprakvėpuot ir pan? SKIRKIT depresines nuotaikas nuo pačios depresijos, kaip ligos. Kas turėjo "laimės" sirgti depresija, tikrai nešnekės, kad čia atseit kaip insulinas ir pan. Gydytojai tikrai neskuba skirti vaistų (nes nuo jų pakanka šalutinių poveikių), jei yra tikimybė išgydyti tik psichoterapija. Pajutau ir pašalinių poveikių "saldumą", ir iki šiol kartais praeinu tam tikrų papildų (nereceptinių) kursą, kai jaučiu, kad prastėja. Nes realiai gali turėti kiek nori įspūdžių, kokį nori įdomų ir įvairų gyvenimą - jei užeis priepuolis, niekas neberūpės.
Laurynas19 2009-05-16 04:10
Perskaiciau sita komentara, ir pamaciau save.. Sergu depresija pasirodo. "Man buvo būtent ta forma, kuri nenuvaro į visišką apatiją, bet būna "duobės", kurios progresuojant paprastai atveda iki savižudybės, taip pat visiškas nesugebėjimas susikaupti - nors galvą į sieną daužyk. " * Visiskai negaliu susikaupti,, istisai galvoju apie visokius dalykus, ir apie tuos kuriuos paminejo cia: "O juodi akiniai paprastai būna tai, kad dingsta savivertė, nematai pasaulyje tikslo, o ir kam tu reikalingas - nieko nepasiekei, nieko nepasieksi, niekas pasaulyje nepasikeis, jei dingsi. Ir tave gali kas nori tikint, kad tai netiesa, kad tu protingas, sugebi kažką ir pan - tai nepadės, bus įsitikinimas, kad čia tau bando tik nuotaiką pakelt ir pan." "Nes realiai gali turėti kiek nori įspūdžių, kokį nori įdomų ir įvairų gyvenimą - jei užeis priepuolis, niekas neberūpės." *Butent, esu isvykes i uzsieni, ir cia net nedirbu nieko nedarau, atostogauju, vakareliai, nerealus papludimiai ir tt. Ir vistiek viskas atrodo blogai, vakareliuose buna nelinksma, stengiuosi prisigerti, bet kartais net ir ati nepadeda. Vaikstau po graziuasius pasaulio papludimius, grazios uolos, ispudingi vaizdai,, bet vistiek esu susimastes, ir viskas blogai. Bet zinoma tai buna nevisada, kartais buna ir gerai.. Bet zodziu, reiks eit gydytis.. Reikia man to naujo vaisto