„Panasonic“ pristatė mažiausią ir lengviausią pasaulyje keičiamų objektyvų fotoaparatą (Video)  (0)

„Panasonic“ pristatė DMC-GF2 – mažiausią ir lengviausią pasaulyje keičiamų objektyvų fotoaparatą, pasižymintį paprastu valdymu ir aukšta nuotraukų bei didelės raiškos filmavimo kokybe.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Panasonic“ pristatė naują keičiamų objektyvų „Lumix G Micro System“ serijos fotoaparatą DMC-GF2, kuris yra mažiausias ir lengviausias pasaulyje*. Pagal „Micro Four Thirds“ standartą pagaminto DMC-GF2 fotoaparato dydis yra 19 proc., o svoris – 7 proc. mažesnis nei jo pirmtako DMC-GF1. Nepaisant to, itin kompaktiškas naujasis fotoaparatas išsiskiria savo patogiu valdymu ir aukšta nuotraukų kokybe. 12,1 mln. taškų didelės spartos „Live MOS“ jutiklis ir našus „Venus Engine FHD“ vaizdo procesorius suteikia pakankamai galios fotoaparatui ne tik išgaunant kokybiškas nuotraukas, bet ir leidžia filmuoti vaizdą aukšta raiška (1920 x 1080, 60i (NTSC)/50i (PAL), naudojant AVCHD formatą). Aparate įmontuota blykstė su naujovišku iškėlimo mechanizmu – jis blykstę nutolina nuo objektyvo ir taip leidžia sumažinti „raudonų akių“ bei kitus nepageidaujamus efektus, kurie paprastai atsiranda fotografuojant su arti objektyvo įmontuotomis blykste. DMC-GF2 fotoaparato valdymą lengvai perprasti galės praktiškai bet kuris vartotojas, nes fotoaparate įdiegta nauja patobulinta grafinė vartotojo sąsaja ir naudojamas jutiklinis valdymas (liečiant fotoaparato ekraną). Pavyzdžiui, norint sufokusuoti vaizdą į kurį nors objektą kadre, tereikia paliesti jį dideliame 460 tūkst. taškų raiškos LCD ekrane. Be to, naudojant jutiklinį ekraną galima ir aktyvuoti užrakto paleidimą, t.y. nufotografuoti ne spaudžiant fotografavimo mygtuką, o paliečiant ekraną. Jutiklinis „Q-menu“ – parankus pagalbininkas, nes jį kiekvienas vartotojas gali labai paprastai pritaikyti savo poreikiams – tereikia liečiant ekraną pertempti reikalingų funkcijų piktogramas į šią greitai pasiekiamo meniu juostelę. Fotoaparate esantys dedikuoti mygtukai filmavimui ir „iA“ („Intelligent Auto“) režimui irgi įmontuoti siekiant palengvinti valdymą. Naujasis DMC-GF2 turi ir kitas „Panasonic“ fotoaparatams būdingas technologijas ir funkcijas. Tai „Venus Engine FHD“ naudojama technologija „Intelligent Resolution“, kuri geba aptikti trijų tipų sritis kadre – objektų kraštus, faktūras su smulkiomis detalėmis ir švelnius perėjimus. Kiekviena šių sričių apdorojant vaizdą, pagerinama skirtingai – kraštams suteikiama daugiau aštrumo, faktūrose išryškinamos detalės, o perėjimams atvaizduoti pasitelkiama triukšmų slopinimo technologija, kad jie būtų tolygūs.

Kontrasto pagrindu veikianti autofokusavimo sistema yra labai sparti ir tiksli. Galima pasirinkti eilę skirtingų autofokusavimo režimų: daugiasritį (iki 23 sričių), vienos pasirenkamos srities, objektą sekantį fokusavimą bei veido aptikimo. Supaprastinti fotografavimą ir pagyvinti vaizdus padės 17 numatytų kadro scenarijų, 8 nustatyti vaizdo efektai.

Fotografijos entuziastai fotoaparatą gali naudoti ir visiškai rankiniu režimu, patys nustatydami ekspoziciją, reguliuodami vaizdo ryškumą. Papildomai prie fotoaparato galima komplektuoti ir elektroninį vaizdo ieškiklį DMW-LVF1, kurio raiškia siekia 202 tūkst. taškų, taip pat išorines blykstes.

Judančius vaizdus fiksuoti mėgstantys vartotojai įvertins DMC-GF2 filmavimo funkcijas. Pirmiausia tai galimybė įrašyti „Full HD“ (1920x1080/60i arba 50i) kokybės vaizdą, stereofoninis mikrofonas su vėjo keliamo triukšmo pašalinimu, optinė vaizdo stabilizavimo sistema (O.I.S.), dinaminio diapazono valdymas, kuris užtikrina, jog kadre nebus pernelyg užtamsintų arba peršviestų vietų, taip pat jutiklinis autofokusavimo valdymas, kai filmavimo metu palietus norimą objektą kadre, vaizdo ryškumas sutelkiamas į jį.

Kaip ir visi „Lumix G Micro System“ fotoaparatai, DMC-GF2 yra aprūpintas itin efektyvia dulkių pašalinimo sistema – priešais vaizdo jutiklį yra įrengtas ultragarso bangų filtras, kuris vibruodamas apie 50 tūkst. kartų per sekundę dažniu, atstumia dulkes ir kitas kietąsias daleles, kurios gali nusėsti keičiant fotoaparato objektyvus. Taip užtikrinama, kad kadro nesugadins ant jutiklio patekusios pašalinės dalelės. DMC-GF2 tinka visi „Lumix G“ sistemos objektyvai, o naudojant papildomą DMW-MA1 perėjimą, su šiuo fotoaparatu galima naudoti bet kuriuos „Four Thirds“ standarto objektyvus.

* Remiantis 2010 metų lapkričio 4 dieną rinkoje siūlomais keičiamų objektyvų fotoaparatų, su integruota blykste, pasirinkimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: