„Omnitel“ tinkle sparčiai populiarėja atsisiuntimai iš „GetJar“  (0)

Mobiliųjų telekomunikacijų bendrovės „Omnitel“ klientai vis aktyviau naudojasi „GetJar“ portalu ir siunčiasi jame siūlomas programėles – per 10 šių metų mėnesių jie parsisiuntė apie 105,5 tūkst. programėlių. Prognozuojama, kad iki metų pabaigos šis skaičius pasieks 130 tūkst. – tai bus maždaug 45 proc. daugiau nei 2009-aisiais ir beveik dvigubai daugiau nei užpernai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ypatingai šiais metais augantis atsisiuntimų iš „GetJar“ skaičius rodo, kad „Omnitel“ vartotojai „GetJar“ apsilanko ne atsitiktinai, o tikslingai ieškodami programėlių savo telefonams. Žmonės perka išmaniuosius telefonus ir jais naudojasi“, – sakė „Omnitel“ viceprezidentas rinkodarai ir paslaugoms Darius Maikštėnas.

“Malonu, kad „Omnitel“ klientai siunčiasi vis daugiau programėlių iš „GetJar“, – sakė Billas Scottas, „GetJar“ vyresnysis viceprezidentas pardavimams ir verslo plėtrai. – Mes matome didžiulį programėlių naudojimo išmaniaisiais telefonais su operacinėmis sistemomis, tokiomis  kaip „Android“, bumą ir džiaugiamės, kad „GetJar“ tapo programėlių parduotuve visoms didžiosioms išmaniųjų telefonų operacinėms sistemoms“.

Šiuo metu kas antras „Omnitel“ parduodamas mobilusis telefonas yra išmanusis. Tyrimai rodo, kad mobiliųjų programėlių sugeneruojamas duomenų srautas jau sudaro 50 proc. viso mobiliojo interneto srauto. Likusią pusę sudaro mobiliojo interneto naršymas telefone, nors prieš keletą metų jo dalis mobiliojo interneto sraute siekė 70-80 proc.

„Programėlės, specializuotos tam tikroms veikloms, padeda patogiau naudotis mobiliojo interneto teikiamomis galimybėmis. Pavyzdžiui, „Gmail" programėlė leidžia patogiai skaityti el.paštą, o „Facebook" – pasiekti savo socialinį tinklą. Tokiu atveju nereikia naudoti naršyklės," – pridūrė D. Maikštėnas.

Mobiliojo interneto duomenų perdavimas sausio-spalio mėnesiais „Omnitel“ tinkle augo 1,6 karto, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu 2009 metais. Iki lapkričio pradžios „Omnitel“ tinklu buvo iš viso perduota 1,64 mlrd. megabaitų duomenų.

UAB „Omnitel“ yra didžiausia mobiliojo ryšio bendrovė Baltijos šalyse, „TeliaSonera“ grupės narė. Bendrovė teikia platų spektrą patikimų ir kokybiškų telekomunikacijų paslaugų, skirtų perduoti balsą, duomenis, vaizdus, naujausią informaciją, pramogas ir finansines operacijas. „Omnitel" ryšio kokybę ir spartų plačiajuostį mobilųjį internetą užtikrina plačiausias Lietuvoje „Omnitel“ 3G tinklas. 2010 m. „Omnitel“ pirmoji Lietuvoje pradėjo 4G ryšio bandymus ir pasiekė 100 Mbps duomenų perdavimo spartą. Nuo pirmųjų veiklos dienų „Omnitel“ aktyviai prisideda prie šalies technologinės raidos bei socialinės pažangos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)