EMST paskelbė nuomonę dėl naujo „Actimel“ sveikatingumo teiginio  (0)

Vakar Europos maisto saugos tarnyba (EMST) paskelbė nuomonę dėl naujo dar niekur nenaudoto „Actimel“ sveikatingumo teiginio, kad jam įrodyti reikalingi papildomi tyrimai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teiginys susijęs su produkto poveikiu mažinti riziką susirgti antibiotikų sukeliama diarėja. Buvo pripažinta, kad „Danone“ iškelta sveikatos problema yra aktuali, gamintojo naudojamos L.casei bakterijos gerai išanalizuotos, tačiau, tarnybos manymu, nepaisant atliktų klinikinių tyrimų, naujam „Danone“ teiginiui patvirtinti reikalingi papildomi įrodymai.

Pasak kompanijos „Danone“ vadovės ryšiams su visuomene Baltijos šalyse Renatos Grikšelytės, ši EMST nuomonė neturi jokių sąsajų su šiuo metu komunikacijoje naudojamu teiginiu apie natūralią organizmo apsaugą, tad neturės įtakos dabartinei „Actimel“ komunikacijai. „Šis sveikatingumo teiginys yra visiškai naujas ir niekada nebuvo naudojamas bendrovės komunikacijoje“, – sakė ji.

Paraišką tarnybai bendrovė teikė remdamasi rimtais klinikiniais tyrimais, atliktais Didžiosios Britanijos ligoninėje. „Tyrimo rezultatai parodė, kad probiotinis gėrimas reikšmingai sumažino diarėjos riziką antibiotikus vartojantiems vyresnio amžiaus žmonėms. Po jo kai kurios Britanijos klinikos pradėjo duoti „Actimel“ savo pacientams, siekdamos išvengti rimtų žarnyno infekcijų, atsirandančių dėl antibiotikų vartojimo. Šio tyrimo rezultatai taip pat buvo pripažinti pasaulio mokslininkų bendruomenės ir paskelbti viename rimčiausių medicinos mokslo leidinių „British Medical Journal“, garsėjančiu savo griežta politika dėl tyrimų vertinimo ir informacijos publikavimo“, – sakė Renata Grikšelytė.

Pasak jos, „Danone“, kuri palaiko Reglamentą dėl sveikatingumo teiginių, artimiausiu metu su EMST ketina diskutuoti dėl šių teiginių paraiškų vertinimo kriterijų. Tuo pačiu bus siekiama išsiaiškinti, kodėl pasaulio mokslininkų bendruomenės pripažinti tyrimai yra vertinami kaip turintys nepakankamai įrodymų.

Papildoma informacija

EMST svarstytas teiginys: Fermentuoto pieno gaminys, sudėtyje turintis probiotiko Lactobacillus casei DN 114001/CNCM I-1518 ir jogurto kultūrų, sumažina Clostridium Difficile bakterijų atsiradimo žarnyne riziką senesnio amžiaus žmonėms, vartojantiems antibiotikus. Clostridium difficile bakterijos sukelia sunkų viduriavimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: