Visą vasarą Ežerų krašte veiks šešios Ekostotelės  (0)

Praėjusiais metais „Utenos“ alaus daryklos inicijuota „Ežerų krašto“ ekologinė programa tęsiama ir šiemet: visą vasarą Utenos, Molėtų, Ignalinos ir Zarasų rajonuose veiks šešios Ekostotelės – specialūs „Utenos“ alaus įkurti poilsiautojų šiukšlių surinkimo centrai. Planuojama, kad per tris vasaros mėnesius Ekostotelės nepaprasto grožio Ežerų kraštą išgelbės nuo daugiau kaip tūkstančio tonų šiukšlių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiemet Ekostotelės, kuriose šiukšles nemokamai gali palikti visi Ežerų krašto lankytojai, vėl veikia Utenos rajone esančiame Sudeikių miestelyje – Alaušo ežero paplūdimyje, Molėtų plente – aikštelėje prie Luokesos ežero, pakeliui į Labanorą esančiuose Mindūnuose – aikštelėje prie parduotuvės ir Ignalinoje – aikštelėje prie Ilgio ežero.

„Praėjusiais metais įsitikinome, kad Ekostotelės prie tų kelių, kuriais vasarą pravažiuoja didžiausi poilsiautojų srautai, yra efektyvus būdas gelbėti gražiausius ežerų paplūdimius nuo poilsiautojų paliekamų šiukšlių. Jos įpratina žmones surinkti šiukšles ir išvežti jas iš poilsio zonų bent kelis kilometrus – iki artimiausios Ekostotelės. Taigi norėdami ugdyti poilsiautojų kultūrą privalome sudaryti tam sąlygas“, – sako UAB „Švyturys-Utenos alus“ generalinis direktorius Rolandas Viršilas.

Renkant vietas Ekostotelėms atsižvelgta į tai, kad jos būtų netoli poilsiaviečių. Todėl šiemet įkurti du nauji šiukšlių surinkimo centrai: vienas jų iškilo netoli Didžiasalio kaimo – aikštelėje prie Miškinio ežero, antrasis – Bikėnuose, aikštelėje prie Antalieptės marių.

„Ežerų krašto gamtos grožis yra mūsų pasididžiavimas, kurį puoselėjame ir saugome jau daugiau kaip 30 metų – dar nuo tada, kai tik pradėjo veikti „Utenos“ alaus darykla. Rūpinamės šio krašto gamta ir kviečiame visus taip pat prisidėti prie šios gražios iniciatyvos. Savo ruožtu mes ne tik rinksime šiukšles, bet ir didinsime gamybos ekologiškumą – mažinsime energijos suvartojimą darykloje, didinsime pakuočių perdirbimą, sieksime panaudoti kuo daugiau natūraliai gamtoje suyrančių pakavimo medžiagų. Tik visi kartu galime pasiekti, kad Ežerų kraštas taptų ekologiškiausiu regionu Lietuvoje“, – sako R. Viršilas.

„Utenos“ alaus pradėta ekologinė „Ežerų krašto“ programa buvo aukštai įvertinta nevyriausybinių organizacijų. Šiemet balandį vykusiuose Nacionaliniuose atsakingo verslo apdovanojimuose už šią programą bendrovei „Švyturys-Utenos alus“ buvo suteiktas Metų aplinkosaugos įmonės apdovanojimas. Nacionaliniu atsakingo verslo apdovanojimu pagerbiamos tos įmonės, kurios labiausiai prisideda prie socialinės gerovės kūrimo ir jos stiprinimo, poveikio aplinkai mažinimo Lietuvoje.

Šiemet prie Ekostotelių iškilo ir specialūs stendai, kuriais „Utenos“ aludariai kviečia palaikyti Ekostotelių iniciatyvą, aktyviai jomis naudotis patiems ir paraginti draugus, bičiulius, šeimos narius. Norintiems tapti Ekostotelių ambasadoriais tereikia atsistoti prie šio specialaus stendo, nusifotografuoti ir įkelti nuotrauką ant „Utenos“ alaus sienos socialiniame tinkle „Facebook“. Kas savaitę 5 burtu keliu išrinkti laimingieji gaus „Utenos“ alaus dovanų, o iš gautų nuotraukų Ežerų krašto svetainėje www.ezeru-krastas.lt bus sukurta Ekostotelių ambasadorių garbės lenta.

Daugiau informacijos apie „Utenos“ alaus vykdomą ekologinę programą ir kitas iniciatyvas rasite svetainėje www.ezeru-krastas.lt. Joje taip pat pateikiama informacijos apie Ekostoteles ir tikslus jų žemėlapis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)